Češka aviokompanija jedna je od najstarijih na svetu. Nastala je 1923. godine kao državna Češko-slovačka aviokompanija. Prvi domaći let bio je na liniji Prag-Bratislava a interesantno je da je prvi međunarodni let obavljen između Praga i Zagreba (tadašnja Jugoslavija) 1930.ČSA je bila jedna od prvih evropskih aviokompanija koje su u upotrebu uvele mlazne avione.
Sa sedištem na aerodromu Vaclava Havela Prag, Češke avio-linije (OK) je nacionalna avio-kompanija Češke Republike. Saobraća neprekidno ka više od 90 destinacija u otprilike 50 zemalja. Njene destinacije uključuju mesta u okviru Češke Republike, kao i aerodrome širom Evrope, kao i na Bliskom istoku i u Aziji. Aerodromi Karlovy Vary Airport (KLV) i Leoš Janáček Airport Ostrava (OSR) su njena bazna mesta. Avioni kompanije Češke avio-linije su sačinjeni od dve vrste kabina, kabine biznis klase i ekonomske klase. Ovaj prevoznik je deo Skajtim alijanse.
To su bili sovjetski Tupoljevi 104 1957. godine. Avione sovjetske proizvodnje ČSA je potpuno izbacila iz upotrebe tokom devedesetih prešavši na avione zapadnih proizvođača.

ČSA je danas moderna i uspešna evropska aviokompanija, članica Sky Team alijanse.


Avio karte Czech Airlines CSA - Destinacije