avio karte
Beograd – Peking

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – PekingObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Peking na vreme

Najjeftinija cena avio karte Beograd Peking se kreće od 450 € sa uključenim prtljagom i aerodromskim taksama.

Jeftine avio karte Beograd Peking možete sebi obezbediti ako je rezervišete minimum 2 meseca pre planiranog putovanja. Što ranije rezervišete i kupite avio kartu to je izvesnije da ćete platiti najnižu cenu.

Avio karte Beograd Peking možete rezervisati potpuno besplatno popunavanjem forme na vrhu strane. Zadavanjem vaših kriterijuma za pretragu dobićete rezultate iz kojih samo treba da odaberete najeftiniju ponudu ili ponudu koja najviše odgovara vašim kriterijumima.

Glavni grad Narodne Republike Kine svakako morate videti! Iz Beograda do Pekinga letite sa nekoliko evropskih avio kompanija i samo jednim sletanjem.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Pekingu

Zvuči neverovatno da Peking sa svojih 7.800.000 stanovnika nije najveći i najmnogoljudniji grad u Kini i da se po tom pitanju nalazi na drugom mestu.
Avio karte Beograd Peking
Šangaj drži prvo mesto kada su veličina i broj stanovnika u pitanju. Po svim drugim kriterijumima ovo je najvažniji grad Kine. Kao poslednja od četiri drevne prestonice Kine, Peking je već skoro hiljadu godina ima glavnu ulogu.

Peking je veliki saobraćajni centar sa mnoštvom pruga, puteva i auto puteva koji ulaze i izlaze iz njega u svim pravcima. Takođe je i politički, kulturni i obrazovni centar Kine, ali i značajan ekonomski centar.

Peking je bio domaćin Letnjih olimpijskih igara 2008. godine, što je dodatno podiglo grad, posebno na turističkoj letvici.

Šta videti u Pekingu ?

Putnik u Pekingu nedeljama može da obilazi važne atrakcije – palate, hramove, parkove, vrtove, grobnice, zidine, muzeje i stare uličice. Većinu atrakcija možete obići i samostalno, bez vodiča, ali naoružajte se strpljenjem, jer su gužve uobičajene.

Naravno, prvo što će te primetiti u Pekingu jeste predimenzioniranost svega. I zgrada, i palata, i bulevara… Sve to simboliše veličinu ove zemlje.

Zabranjeni grad nalazi se u centralnom delu starog Pekinga i predstavlja najposećeniju gradsku atrakciju. Kompleks carskih palata dinastija Ming i Ćing završen je početkom 15. veka i čini ga 800 zgrada i 9.999 prostorija.

Zauzima površinu od 720.000m2. Danas je samo deo kompleksa Zabranjenog grada otvoren za posetioce kao muzejski prostor.

Kada odlučite da obićete trgu Tjenanmen morate izdvojiti ceo jedan dan, ali ni to vam neće biti dovoljno da obiđete sve spomenike, muzeje i poznate lokalitete u okolini trga. Ovaj trg se smatra najvećim javnim prostorom na svetu i može da primi čak 600.000 ljudi.

Na trgu se nalaze Mauzolej Mao Cedunga, Spomenik narodnim herojima i Nacionalni muzej Kine. Kapija Tjenanmen, po kojoj je trg dobio ime, a u prevodu znači Kapija nebeskog mira razdvaja trg od Zabranjenog grada i nacionalni je simbol Kine.

Prepoznatljiva je po ogromnom portretu druga Maoa, teškom 1,5 tona.

Peking je grad oblakodera i tržnih centara. Grad buke i gužve na ulicama. Nasuprot tome se nalaze mirni hutonzi pekinške jedinstvene, pravolinijske stare gradske ulice načičkani barovima i restoranima.

U Pekingu imate mogućnost da probate svaki čaj koji postoji u Kini. Kinezi imaju čaj za svaku priliku – zeleni čaj, zeleni barut čaj, jasmin, crni čaj i jo preko 90 vrsta raznih čajeva.

Jedna od najvažnijih tačaka za posetu je Nebeski hram. To je zapravo kompleks hramova izgrađen početkom 15. veka u vreme dinastije Ming.

Hram se prostire na 2,7km2 i prostorom dominiraju tri glavne građevine – Dvorana za molitvu, Imperijalni nebeski svod i kružni oltar. Upisan je na UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine.

Od moderne arhitekture u Pekingu možete videti prelepe i pomalo bizarne zgrade. Sigurno će vas ostaviti bez daha zgrada Kineske nacionalne televizije i zgrada Nacionalnog centra za izvođačke umetnosti.

Za potrebe organizovanja Olimpijskih igara 2008. godine izgrađen Nacionalni stadion poznat pod imenom Ptičije gnezdo. Ptičije gnezdo je najveća i najkompleksnija konstrukcija od čelika na planeti. Izgradnja je koštala više od 400 miliona dolara.

Iako Peking važi za zagađen grad, u njemu se nalazi dosta zelene površine i ima toliko parkova da im se ne zna tačan broj.

Nedaleko od Pekinga obavezno posetite čuveni Kineski zid!

Vrlo jednostavno rezervišite avio karte Beograd Peking i na korak ste od avanture!

Aerodrom Peking (PEK)

Međunarodni aerodrom Peking (PEK) je glavni aerodrom koji opslužuje Peking. Aerodrom Peking se nalazi na nešto više od 30 km severoistočno od centra grada Pekinga. Sedište je avio kompanija kao što su “Air China”, “China Southestern Airlines” i “Hainan Airlines”.

Sa prometom preko 100 miliona putnika na godišnjem nivou, aerodrom Peking ima titulu najprometnijeg aerodroma u Kini i spada u 10 najprometnijih aerodroma na svetu. Aerodrom Peking ima tri piste i tri putnička terminala (Terminal 1, Terminal 2, Terminal 3) i svi su povezani šatl autobusima.

Aerodrom u Pekingu je povezan sa centrom grada metroom i autobuskim linijama. Pored autobusa i metroa, taksi vozila su takođe na raspolaganju svima kojima je potreban transfer od aerodroma do centra Pekinga ili gradova u okolini.

Postoje brojne autobuske linije koje saobraćaju na svakih 30 minuta od aerodroma do centra Pekinga. Prosečno vreme prevoza od aerodroma do centra Pekinga autobusom je ooko 60-80 minuta. Više informacija o javnom prevozu možete pronaći na sledećem linku (javni prevoz aerodrom).

Prosečno vreme transfera taksijem traje oko 45-60 minuta. Više informacija o taksi prevozu možete pronaći na sledećem linku (taksi aerodrom).

Metro je svakako najfrekfentnija opcija transporta i najčešća opcija koju putnici biraju za prevoz od aerodroma do centra Pekinga. Vozovi se kreću na svakih 10 minuta i vreme prevoza je 20 minuta od aerodroma do centra grada. Više informacija o metro liniji i prevozu možete pronaći na sledećem linku (metro aerodrom).

avio karte Beograd Peking

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Peking

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Peking. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Peking


Avio Kompanije za Peking (PEK)
Aeroflot
Airfrance
Qatar
Emirates
Etihad
Turkish airlines
Air China
Hainan Airlines

Ostale ponude avio karata


Magazin - Peking (PEK)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Kina avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji