avio karte
Beograd – Čikago

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – ČikagoObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Čikago na vreme

Najjeftinija cena avio karte Beograd Čikago kreće se do 455€.  Da bi ste kupili najjeftiniju avio kartu iz Beograda za Čikago potrebno je da napravite besplatnu rezervaciju minimum 5 nedelja pre samog putovanja.

Do Čikaga iz Beograda možete doći sa jednim ili dva presedanja, sa manje ili više čekanja na aerodromima, naravno sve u zavisnosti koliko ste spremni da platite avio kartu i koliko volite komoditet.

Avio karte Beograd Čikago je potrebno obezbediti na vreme, pošto je Čikago jedna od najtraženijih destinacija na američkom kontinentu. Na zvaničnom sajtu grada Čikaga možete naći podatak da grad poseti oko 40 miliona putnika godišnje.

Avio karte Beograd Čikago možete rezervisati potpuno besplatno popunavanjem forme na vrhu strane. Zadavanjem vaših kriterijuma za pretragu dobićete rezultate iz kojih samo treba da odaberete najjeftiniju ponudu ili ponudu koja najviše odgovara vašim kriterijumima.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Čikagu

Čikago je treći grad po mnogoljudnosti u Sjedinjenim Američkim Državama (nakon Njujorka i Los Anđelesa) a najveći grad u unutrašnjosti. Nalazi se na severu SAD-a u državi Ilinois na obali jezera Mičigen. Upravo njegov položaj na obali Mičigena uslovio je nepredvidivu klimu, a zbog ledenih vetrova koji zimi duvaju sa jezera zovu ga još i „vetroviti grad“.

avio karte Beograd Čikago
Čikago je i grad nebodera koji su najčešće dom mnogih moćnih i svetski poznatih korporacija. Sa sigurnošću se može reći da je Čikago finansijski, kulturni, industrijski, obrazovni i turistički centar severo-zapada američke države.

Na mestu današnjeg Čikada nekada su živela indijanske plemena Majami, Sauk, Foks i Potavatomi. Ime Čikago duguje upravo jednom izrazu plemena Majami za biljku koja je nekada rasla na obalama istoimene reke.

Od nekadašnje vojne tvrđave iz 19. veke ubrzano se razvija grad najviše zahvaljujući evropskim useljenicima.

Čikago se posebno razvio u doba industrijalizacije ali je ostao i zapamćen kao kolevka borbe za radnička prava i prava žena. Upravo u ovom gradu radnički pokreti su izborili dva svetski značajna datuma 1. maj-praznik rada i 8. mart-dan žena.

Šta videti u Čikagu ?

Znamenitosti i atrakcije grada su brojne. Najpre će vas privući pomenuti neboderi a među njima zvezda Vilis Tauer – najveća zgrada u Americi. Smešten je u samom srcu Čikaga i sa svojih 110 spratova naročito privlači turiste koji na vidikovcu sa staklenim podom pod nogama, posmatraju grad.

Avenija Mičigen ili Magična milja kako je još nazivaju pandam je njujorškoj Petoj aveniji. Pruža se kroz centar grada i najpoznatija je ulica u Čikagu.

U njoj možete uživati u najpoznatijim restoranima i luksuznim hotelima, obilaziti preskupe prodavnice i juvelirnice, a kada padne noć posetiti neki od ekskluzivnih noćnih klubova. Stanovati ovde podjednako je skupo kao i stanovanje u Petoj aveniji.

Pored zabave i luksuza u Aveniji Mičigen nalaze se i neki od modernih pozorišta, muzeja, galerija.

Jedan od najzanimljivijih prirodnjačkih muzeja na svetu nalazi se u Čikagu. U njemu možete zaviriti u svet dinosaurusa, insekata, američkih Indijanaca, videti mumije starog Egipta, saznati sve o istoriji tetovaže.

Planetarijum Alder takođe se izdvaja svojim izložbama posvećenim otkrivanju univerzuma, posebno je interesantna mogućnost da ga posetite noću i prespavate ispod staklene tavanice posmatrajući zvezdano nebo.

Grad broji čak 552 parka. Milenijum park je najveća zelena površina u Čikagu koja pored prostora za šetnju, rekreaciju i izležavanje, raspolaže neviđenim arhitektonskim čudima i javnim umetničkim delima i instalacijama na otvorenom.

Linkoln park se nalazi na obali jezera Mičigen. Park je najpopularniji među rekreativcima i raspolaže terenima za sve moguće sportove, jezerskom plažom i zoo-vrtom.

Pored čikaškog zoo vrta možete obići i neverovatno zanimljiv Šed akvarijum u kome se nalazi oko 32 000 slatkovodnih i morskih životinjskih vrsta. Možete sa male distance razgledati kitove, kornjače, delfine, pingvine, foke…

Dok šetate akvarijumom kroz staklenu tavanicu možete posmatrati ajkule koje vam plivaju iznad glave. Posebna zvezda je veteran Grendad, riba za koju se zna da je najstarija u akvarijumu.

Kada pomenemo Čikago jedna od prvih asocijacija svakako je brojna dijaspora iz svih bivših jugoslovenskih republika. Po poslednjim zvaničnim podacima u Čikagu živi oko 200 000 Srba. U to ćete se lako uveriti pošto ćete u šetnji gradom sigurno pre ili kasnije čuti naš jezik.

Bilo da u Čikago idete poslom, turistički ili u posetu sasvim je sigurno da ćete uživati u ovom gradu danima, i nećete stići sve da vidite.

Uradite besplatnu rezervaciju i obezbedite najjeftinije avio karte Beograd Čikago i Vaša avantura može da počne!

Aerodrom Čikago (ORD)

OHare internacionalni aerodrom u Čikagu se nalazi 23km od centra grada. Ovaj aerodrom je na šestom mestu po posećenosti u svetu, oko 80 miliona ljudi godišnje prođe kroz njega.

Aerodrom O’Hare je glavna baza jedne od tri nacionalne i najveće kompanije u Americi, United Airlines avio kompanije.

Aerodrom u Čikagu O’Hare je lociran na oko 30, do 40 minuta od centra Čikaga. Od taksi prevoza, pa do autobuskih linija i kombija – prevoz sa i do aerodroma od centra grada nikad nije bio lakši.

Taxijem od aerodroma do centra Čikaga je potrebno 30 minuta. Taxi na aerodromu se može naći kod bilo kojeg terminala. Prosečna cena za prevoz do centra iznosi od 30$ do 40$.

Svakog dana od 06:00h do 19:00h se putnici mogu prevoziti vozom od aerodroma do centra grada. Stanica se nalazi severoistočno od aerodroma. Cena prevoza u jednom smeru iznosi 9$.

CTA Blue Line – prevoz vozom koji predstavlja najpovoljniju i najbržu opciju za prevoz. Putnicima je na raspolaganju 24h. Vozovi prevoze putnike do centra grada i naselja van centra. Cena prevoza je 5$.

avio karte Beograd Čikago

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Čikago

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Čikago. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Čikago


Avio Kompanije za Čikago (ORD)
Airfrance
Austrian
Lot
Lufthansa
Swiss
UNITED AIRLINES

Ostale ponude avio karata


Magazin - Čikago (ORD)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Amerika avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji