Magazin

Avio karte Beograd Bukurešt, Zovu ga Pariz Istoka

Poznat po širokim bulevarima sa tri trake, predivnim gradevinama stila Belle Époque i dobrom glasu grada sa sjajnim provodom, zbog čega je 1900-tih dobio nadimak “Mali Pariz”, Bukurešt, glavni grad i najveći grad Rumunije je danas užurbana metropola. Legenda kaže da je Bukurešt, na obalama reke Dombovite, osnovao pastir Bucur, čije ime u bukvalnom prevodu znači “zadovoljstvo”. Navodno da su muzika frule koju je pastir svirao zanela ljude, a njegovo ukusno grozđe iz obližnjih vinograda osvojilo lokalne trgovce, koji su grad nazvali po pastiru.

Avio karte Beograd Ljubljana, Ljubljana grad stvoren za zaljubljene

Ljubljana, glavni, najveći, a opet divan, nepretrpan, dobro organizovan grad Slovenije je kao stvorena da se odlučite da jedan produženi vikend provedete baš tamo. Dovoljno mali grad da se lako snađete, ali i dovoljno bogat kulturno – istorijskim znamenitostima da uživate u otkrivanju njegovih bisera. Avio karta Beograd - Ljubljana je dostupna po povoljnoj ceni, te Vaše putovanje u Ljubljanu možete planirati i na ovaj način...

Avio karte Beograd Zagreb, Elegantna prestonica na Savi

Zagreb je metropola koja je sačuvala svoj šarm i bezbednost varošice. Postoje neograničene mogućnosti za posetu muzičkih i pozorišnih događaja, umetničkih izložbi, muzeja, sportskih događaja i uživanja u prijatnim šetnjama, zanimljivoj arhitekturi, bogatim parkovima u centru grada, pešačkim zonama i atmosferi. Do Zagreba svakako možete doći autom ili autobusom, ali Airserbia vrlo često nudi promotivne cene za avio kartu Beograd – Zagreb, pa možete za manje od 100 eura da stignete do Zagreba, bez granica i zamorne vožnje…

Avio karte Beograd Split, Dioklecijanov grad na Jadranu

Grad nastao u III veku, mnogo je sačuvao od svoje najranije prošlosti i danas se time diči, a na turističku svetsku mapu je dospeo u vreme kada su se ucrtavale prve “top” destinacije Mediterana. Avio karta Beograd – Split ukoliko se rezerviše na vreme, može da se kupi po vrlo povoljnoj ceni, što je argument više da odputujete u ovaj dalmatinski grad.

Avio karte Beograd Skoplje, Lepote na Vardaru

Skoplje je glavni grad Republike Makedonije, grad koji leži u srcu Balkanskog poluostrva, na raskršću važnih komunikacija, grad sa tradicijom od 2000 godina. Skoplje je moderan grad sa skoro milion stanovnika i predstavlja najveći politički, ekonomski, obrazovni i kulturni centar. Skoplje takođe predstavlja vrlo atraktivnu turističku destinaciju sa tvrđavama, kulturno - istorijskim spomenicima, arheološkim lokalitetima, sportskim halama, pećinama u kanjonu reke Treske i Matka jezera… Grad sa prekrasnim kejom duž reke Vardar, uske ulice u Starm bazaru, najvećim na Balkanu, Ova destinacija je idealna za istraživanje, sa 1500-godišnjom tvrđavom Kale i manastirom Sv. Pantelejmonom sa freskama "Žaljenje Hrista", sa prvim znacima renesanse, islamskim spomenicima kao što su Sultan Muratova Hjunkar džamija i kupatilo Daut-paše. Avio karta Beograd – Skoplje Vam omogućava da brzo i udobno dođete do glavnog grada Makedonije

Avio karte Beograd Dubrovnik, Romantika na Stradunu

Nekadašnja ponosna Dubrovačka republika, nekadašnji mletački i srpski grad, danas je jedan od svetskih turističkih centara. Priroda je Dubrovnik darovala izuzetnim lepotama, koju su pokušali da opišu i opevaju mnogi pesnici i pisci. Plavo nebo, čisto tirkizno more, stenovita obala koja obiluje brojnim uvalama, prelepe peščane plaže i strme stene ukrašene aromatičnim mediteranskim rastinjem, ostaju posetiocima u trajnoj uspomeni. Zbog mermernih ulica, renesansnih i baroknih građevina, Bernard Šo nazvao je Dubrovnik “Biserom Jadrana“, a UNESKO ga je stavio na listu svetske kulturne baštine. Avio karta Beograd – Dubrovnik je odličan izbor za putovanje u Dubrovnik, jer za samo sat vremena stižete iz Beograda do ovog ponositog grada koji krasi jugoistočno hrvatsko primorje.

Avio karte Beograd Amsterdam, Grad obojen lalama

Ako kažem Amsterdam, mnogima je prva asocijacija na seks i drogu. Ali, Amsterdam je daleko više od ovoga. Ovaj živopisni grad, bogat je istorijom i interesantnim pričama. Grad je izgrađen na brodskoj trgovini holandske kompanije West West Indies, a sa ovom delatnošću razvila se i prostitucija.

Avio karte Beograd Atina, Atina kuća Grčkih bogova

Atina je mesto gde su rođene filozofija, tragedija, demokratija, dijalektika i olimpijske igre! Neka avio karta Beograd – Atina bude Vaš prvi korak ka ovoj avanturi.