avio karte
Kraljevo – Solun

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Kraljevo – SolunObezbedite najjeftinije avio karte Kraljevo Solun na vreme

Cena avio karte Kraljevo Solun (SKG) se krece od 99 evra, sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom.

Avio karte Kraljevo Solun je najbolje da rezervišete barem pet nedelja pre planiranog putovanja, popunjavajući formu iznad ovog teksta za Vašu besplatnu rezervaciju.

Ukoliko na vreme rezervišete Vaše avio karte Kraljevo Solun, možete sebi obezbediti najpovoljniju moguću cenu za let iz Kraljeva.

Tokom sezone, letnji period, jun-septembar, cene avio karata za Solun su značajno skuplje, jer se radi o jednoj od najpopularnijih turističkih destinacija u Grčkoj, odnosno nedaleko od Soluna nalaze se popularne grčke turističke regije, Halkidiki, Olimpska regija…

Iz Kraljeva do Soluna se stiže redovnom direktnom avionskom linijom koju održava naša nacionalna avio kompanija „AirSerbia“.

Let Kraljevo Solun dostupan je svakog utorka u period od 13. juna do 24. avgusta 2021 godine.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Solunu

Osnivač Soluna je kralj Kasandar 316. godine p. n. e. Veruje se da je grad dobio ime po Tesaloniki, supruzi Kasandra i polusestri Aleksandra Velikog. Ime grada na svim značajnim jezicima izvedeno je od grčkog naziva za grad „Tesaloniki“ (Thessaloniki).
avio karte Kraljevo Solun
U jezicima zapadne Evrope grad se najčešće naziva „Salonika“, kao varijanta skraćenice „Saloniki“, koju upotrebljava mesno stanovništvo u svakodnevnom govoru. U južnoslovenskim jezicima preovlađuje naziv „Solun“, koji je blizak turskoj verziji „Selanik“.

Po osvajanju grada od strane Rimljana 168. p. n. e., Solun je postao glavni grad jedne rimske provincije na veoma važnom državnom putu Via Egnatia.

Za vreme drugog puta u Makedoniju Sveti Apostol Pavle propovedao je u oblasnoj sinagogi, koja je bila glavna za Jevreje tog reona, i postavio je temelje hrišćanskom bratstvu i crkvi. 379. godine deobom cartsva na istočni i zapadni deo, grad postaje glavno sedište novoobrazovane provincije Ilirikum u okviru istočnog dela, kasnije Vizantije.

Solun je bio jedno od najvažnijih trgovačkih središta u Vizantiji, naročito tokom vladavine Komnina, a u njemu su rođeni Ćirilo i Metodije, a teško stradao u razdoblju okupacije pod Krstašima (1204-1246).

Po turskim izvorima, Solun su prvi put zauzeli Turci 1393. godine za vreme sultana Bajazita. Kao posledica turskog poraza protiv kana Tamerlana u Angori 1402. godine, prešao je grad u posed Venecije. Turci su uzeli Solun po drugi put, definitivno 1430. godine u vreme sultana Murata II.

Srpski kralj Milutin je u Solunu mnogo gradio u svoje vreme. Tako je podigao pre 1310. godine, tri nove crkve – Sv. Trojice, Sv. Nikole “Orfana” i Sv. Đurđa, a “obdario darovima” postojeći hram Sv. Dimitrija. U Solunu je izgradio i “carski dvor” – svoje palate gde je voleo da boravi.

Srpski narod je opevao srednjovekovnog viteza srpskog “bolanog” Dojčila (Dojčina) iz Soluna: “Razbole se vojvoda Dojčine, U Solunu gradu bijelome, Bolovao za devet godina, Po Soluna ne zna za Dojčina…” To je bio vojvoda Vojin Dojčinović.

Po dolasku na aerodrom „Macedonia International“ koji se nalazi oko 13 km jugoistočno od grada, u oblasti Termi, SLEDI Vaš odlazak do centra ovog divnog grada položenog u prirodno zaštićenom Solunskom, ili Termajskom zalivu koji je vekovima predstavljao utočište bogatim trgovačkim lađama.

Sa aerodroma ili ćete se uputiti ka Vašem hotelu u centru Soluna, ili ka luci grada iz koje svakodnevno isplovljavaju brojni feriboti prevozeći putnike na mnogobrojna grčka ostrva.

Šta videti u Solunu ?

Koliko god slobodnog vremena imali na raspolaganju u ovom gradu, svakako ćete uživati. Da li u šetnji divnim ulicama starog grada, možda i odlaskom na Heptapirgeon utvrđenje iznad grada, promenadom uz Solunski zaliv, divnom avenijom Nikis, ili ćete uz laganu šetnju obilaziti brojna znamenja grada.

Obično prvi susret sa ovim gradom bude kod Bele kule koja stoji na obali mora i podseća na slavnu istoriju ovog grada koji je u vreme Vizantije bio drugi po važnosti grad u velikom carstvu. Vazda bio drugi, drugi u vreme Vizantije, drugi i sada u savremenoj Grčkoj.

Ipak, po mnogima po šarmu je sasvim sigurno prvi.

Od Bele kule laganom šetnjom ćete stići do ostataka Galerijusovog slavoluka i nekadašnjeg Galerijevog mauzoleja, koji je u vreme hristijanizacije pretvoren u crkvu. Car Galerije je bio jedan od najvećih rimskih imperatora, i voleo je ovaj grad. U to vreme, Solun se nalazi na jednoj od najvažnijih ruta Rimske imperije, Via Ignjacija, koji je vodio od Drača ka Carigradu, preko Soluna.

Obavezno treba videti crkvu Aja Sofija – Božanska mudrost, sa lepim mozaicima, kao i crkvu Svetog Dimitrija, sveca zaštitnika Soluna, čije se mošti nalaze u crkvi.

Aristotelov trg je fokalna tačka Soluna, i jedan od najživopisnijih delova grada, uvek u gužvi. U blizini luke, iznak avenije Nikis, nalazi se splet malih uličica sa bezbroj taverni, i naravno ovde potražite Vaš gastronomski ugođaj uz giros, musaku ili suvlaki, svakako propraćen dobrim pivom i grčkom salatom.

Nakon kupovine avio karte Kraljevo Solun, na korak ste od predivne avanture!

Aerodrom Solun (SKG)

Aerodrom Solun nosi zvanično ime „Solun Makedonija“ (SKG) a ranije se zvao „Micra“ po mestu u kome se nalazi. Pozicioniran je 13 km jugoistočno od Soluna.

Aerodrom Solun je treći aerodrom Grčke po obimu saobraćaja putnika. Godišnje opsluži oko 3,5 miliona putnika. Ukupno ima dve piste i dva terminala.

Sa aerodroma do centra Soluna možete doći taksijem, autobusom ili ukoliko iznajmite automobil (rent a car).

avio karte Kraljevo Solun

Sadrzaj:
Avio karte Kraljevo - Solun

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Kraljevo – Solun. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Kraljevo – Solun


Avio Kompanije za Solun (SKG)
Air Serbia

Ostale ponude avio karata


Magazin - Solun (SKG)

  Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


  Pogledajte ostale ponde avio karata:


  Magazin: Grčka


  Grčka avio karte

  Putno osiguranje

  Destinacije na promociji