Korisni Saveti

Korisni saveti pre putovanja, u toku putovanja i nakon putovanja

Šta je Avio.rs PREMIUM servis?

Da li ima razlike gde kupujem moje avio karte? Naš premium servis omogućava Vam jedinstveno i neprocenjivo iskustvo planiranja i kupovine avio karata kao i podršku tokom i nakon putovanja od strane naših agenata koji Vam stoje na raspolaganju. Kako bi se osećali posebno u svakom trenutku koristeći naše usluge i u komunikaciji sa našim ekspeditivnim agentima pažljivo smo kreirali naš premium servis koji podrazumeva:

Top 5 razloga zasto je dobro kupiti avio karte kod AGENTA

Saznajte prednosti kupovine avio karata preko agencije u odnosu na online portale za prodaju. Na kom sajtu da kupim avio karte? Da li je sigurno da rezervišem kartu preko agencije? Pitanja su koja danas putnici najčešće postavljaju. Jedna vrsta preferira da rezerviše na sajtovima avio kompanija, drugi opet preko mnogobrojnih inostranih sajtova koji predstavljaju velike kompanije poput gugla, expedije i drugih.

Avio karte – kako besplatno rezervisati u samo par koraka?

Ako se pitate kako besplatno rezervisati avio karte u samo par koraka na pravom ste mestu. Sam proces rezervacije je veoma jednostan i cak i ukoliko vam je ovo prvi put da radite ovako nesto na internetu. Neće vam trebati vise od 5 do 10 minuta da završite proces rezervacije uključujući i vreme za odabir leta. Pre nego sto krenemo sa procesom rezervacije potrebno je da znate da je komunikacija izmedju vašeg računara i našeg vebsajta obavlja preko sigurnosnog protokola https koja je pokrivena sertifikatom sa najvećom enkripcijom. Jednom rečju da kažemo da je sve sto radite na našem sajtu zašticeno i bezbedno.

Čekirani (preadni) prtljag u avionu

Šta sve mogu da stavim u čekirani (predani) perljag u avionu? Ukoliko niste znali šta je sve dozvoljeno da se stavi u čekirani (predati) prtljag u avionu onda se nalazite na pravom mestu. U daljem tekstu bice reči o sadržaju čekiranog (predanog) prtljaga kao i informacija o sadržaju ručnog prtljaga kao i o zabranjenim predmetima u avionu.

Ručni prtljag u avionu

Šta sve smem da ponesem u kabinu avion kao ručni prtljag? Pod ručnim prtljagom se podrazumeva prtljag koji ide zajedno sa putnikom u avion i koji se ne predaje na šalteru avio kompanije prilikom čekiranja. Dimenzije i težinu ručnog prtljaga propisuje avio kompanija a najčešće je to do 8 kg i maksimalnih dimenzija 115 cm (zbir dužine+ širine + visine).

Online check in

Kako da se prijavim na let preko interneta (online check in - web check in) Prijava za let (check in)  je neophodna za putovanje avionom. Nakon čekiranja na šalteru avio kompanije ili online preko kompjutera, telefona ili tableta dobija se boarding karta sa bar kodom koja se skenira prilikom ulaska u avion. Da biste mogli da se čekirate neophodan Vam je validan pasoš ili drugi identifikacioni dokument, naravno ukoliko zemlja u koju putujete dozvoljava putovanje tim dokumentom.

Zabranjeni predmeti u avionu

Niste sigurni šta sve možete da unesete u avion? Pravila i propisi međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA) mogu izgledati zbunjujuće, ali ova pouzdana lista za ograničenje prtljaga je ovde da vam pomogne da vetar postane pakovan. Evo šta je dozvoljeno u torbi, šta biste trebali da spakujete u proverenu kesu i šta je bolje da ostavite kod kuće. Bez obzira na to dal letite prvi put ili ne ova lista vam svakako može pomoci prilikom pakovanja i planiranja putovanja.

Kako pronaći jeftine avionske karte?

7 sjajnih saveta koji će vam otkriti kako da pronađete jeftine avionske karte i uštedite novac. 1. Pre svega planirajte unapred i to optimalno oko 3 do 6 meseca pre. Veća je verovatnoća da letovi neće biti popunjeni i da ćete dobiti svoju kartu po najjeftinijoj ceni za konkretnu destinaciju. Kako se približava datum tako su popunjeniji letovi i avio kompanija povećava cenu. Neke od destinacija koje vam preporučujemo možete pogledati u sekciji ponude avio karata.

visa | mastercard logo
Banca Intesa logo Visa securure logo Mastercard secure logo american express | mastercard security logo