Avio kompanija Pegasus

Pegasus jeftine avio karte - Promocija

Avio kompanija Pegasus Airlines je turska low cost avio kompanija koja je počela da radi 1990. godine kao čarter avioprevoznik u partnerstvu sa irskim Aer Lingus-om. Kasnije kompaniju preuzima Esas Holding, koji je i jedan od vlasnika Air Berlina. Pegasus Airlines je danas druga po veličini turska aviokompanija koja obavlja intenzivan domaći saobraćaj po low cost konceptu. Pegasus Airlines leti do brojnih evropskih destinacija prvenstveno na Balkanu i u Nemačkoj. U našem regionu Pegasus obavlja redovan saobraćaj do Beograda, Prištine i Skoplja, Sarajeva i Tirane.

Pegasus Airlines održava preko sto redovnih linija prema destinacijama u Turskoj, Evropi, Bliskom istoku, Iranu i Persijskom zalivu, Kavkaskom regionu, Ukrajini, Rusiji i Kazahstanu.

Glavna baza ove kompanije je u Istanbulu na aerodromu Sabiha Gökçen (Sabiha Gukčen) sa koga leti do 80-tak gradova. Drugi aerodrom koji je baza Pegasusa je Adnan Menderes u Izmiru. Sa ovog aerodroma Pegasus leti do 20-tak gradova. Domaći i međunarodni saobraćaj Pegasus obavlja i sa aerodroma u Ankari (do 18 gradova), Antaliji (brojne redovne i čarter linije), Adani i Kajzeriju.

Pegasus Airlines poseduje flotu sastavljenu od 42 Boeingova aviona. Dva najstarija su modeli 737-400, čije povlačenje iz flote se očekuje ubrzo. Svi ostali su model nove generacije 737-800. Tri aviona lete za Pegasus Airlinesovu ćerku kompaniju IZAir. Boeing 737-800 avioni imaju kapacitet od 189 putničkih mesta u jednoj, ekonomskoj klasi.


Avio karte Pegasus - Destinacije