Singapore Airlines je prošao dug put od osnivanja 1972. godine, evoluirajući od regionalne kompanije u jednu od najcenjenijih brendova širom sveta.

Nosač zastave Singapura, Singapore Airlines (SQ) jedna je od najvećih svetskih aviokompanija. Sa njenog predstavništva u Singapore Changi aerodromu (SIN), Singapore Airlines leti do više od 60 odredišta u 35 zemlje na šest kontinenta. Član Star Alliance, aviokompanija takođe ima dogovor o deljenju letova sa oko 10 drugih aviokompanija. Singapore leti sa avionima svih širina pravljenih za četiri klase usluge: Singapore Airlines apartmane, prve klase, biznis klase i ekonomske klase. Aviokompanija posluje u tri salona za premium putnike. SilverKris salon ima tri lokacije na 15 aerodroma. Uz to, Changi aerodrom je dom The Private Room i KrisFlyer Gold salonu.

Ovo je najmlađa flota na svetu, a leti do destinacija koje obuhvataju mrežu gradova na pet kontinenata.

Godine 1999., Singapore Airlines je pokrenuo KrisFlyer, svoj prvi frequent fly program, koji omogućava putnicima svih klasa da zarade milje za besplatne karte.

Singapore Airlines je deo Star Alijanse (Star Alliance) od 2000. godine.

Oličenje azijske ljubaznosti i gostoprimstva, singapurska devojka je sinonim kompanije Singapore Airlines od njenog stvaranja 1972. godine. Ona je trajni simbol besprekornog standarda usluge – usluge o kojima razmišljaju druge avio-kompanije.


Avio karte Singapore Airlines - Destinacije