United je nova jedinstvena aviokompanija koja još uvek nastaje spajanjem dve velike američke kompanije: United Airlines-a i Continental Airlines-a.

United Airlines (UA) sa sedištem u SAD je najveći svetski avioprevoznik po broju destinacija na koje lete. Član Star Alliance, United leti neprekidno do oko 357 aerodroma širom sveta. Ovo uključuje oko 75 domaćih destinacija kao i mesta u 70 zemalja u Severnoj Americi, Južnoj Americi, Evropi, Aziji, Africi i Okeaniji. Flota Uniteda sastoji se od raznovrsnihletilica sa 2, 3 ili 4 kabine uključujući Prvu klasu (poznatu kao Global First ili United First , ovim redom), bizinis klasu (poznatu kao Business First ili United Business), United p.s. (skraćenica za Premium Service) na određenim transkontinentalnim letovima, ekonomska plus klasa i ekonomska klasa. Putnici premium kabine mogu da koriste salone United kluba, koji se mogu naći na oko 40 aerodroma.

Ove dve kompanije su u procesu spajanja od početka 2010. godine. Dogovoreno je da nova kompanija ponese ime “United” a da sačuva logotip Continental-a.

Obe kompanije još uvek lete pod svojim IATA kodovima i sa sopstvenim licencama.

Dozvoljen prtljag

U zavisnosti od destinacije gde putujete različiti su uslovi i doplate za prtljag.

Preko linka United Airlines dozvoljeni prtljag proverite uslove za vaše putovanje.


Avio karte UNITED AIRLINES - Destinacije