China Southern Airlines je avio kompanija, čije se sedište nalazi u Guangdžou, u Narodnoj Republici Kini. Ova avio kompanija je peta na svetu po broju prevezenih putnika godišnje i šesta po ukupnom broju preletenih kilometara. U Aziji je najveća avio-kompanija u pogledu flote i prevezenih putnika. Avio čvorište ove avio kompanije su aerodromi u Pekingu i Guangdžou. Kompanija leti na 121 destinaciju sa flotom od 422 letelice.
China Southern Airlines je osnovana 1. jula 1988. Od osnivanja do danas, udružila se sa mnogim avio kompanijama te je postala jedna od tri vodeće avio kompanije u Kini (pored Air China i China Eastern Airlines). Članica je Skajtima (Sky team).
Godine 2010. Ovom kompanijom je letelo 76,5 miliona domaćih i međunarodnih putnika, a popunjenost kabine u proseku je bila 79,2%. Profit iz 2010. godine je iznosio 883.000.000 američkih dolara.

Destinacije

China Southern Airlines leti u 169 zemalja (uključujući i letove koje sprovodi sa drugim avio-kompanijama). Pored pekinškog i aerodroma u Guangdžouu, veći gradovi ka kojima organizuje letove su Čangčuen, Čangša, Dalijen, Šenjang, Šendžen, Urumći, Vuhan i Džengdžou.
Ona nudi 485 letova dnevno sa svog čvorišta u Guangdžou i 221 let sa aerodroma u Pekingu. Sa aerodroma u Guangdžou, organizuje po 65 međunarodnih letova dnevno, koji ovaj aerodrom povezuju sa najvećim gradovima na svetu.
Kompanija je razvila veliku mrežu letova u jugoistočnoj Aziji, a od svih kineskih avio-kompanija ima najveći uticaj u Australiji. U planu je i proširanje na južnoameričko i afričko tržište.


Avio karte China Southern Airlines - Destinacije