TRANSAVIA-ISTORIJAT

Transavia je holandska nisko-budžetna (low-cost) avio kompanija, koja je u punom vlasništvu KLM-a, odnosno deo Air France-KLM grupacije. Član ove grupacije je postala 2003. godine ali je zadržala svoj identitet i nezavisno poslovanje. Glavna baza mu je aerodrom u Amsterdamu Schiphol, a ima i druge baze u Haagu Rotterdam i aerodromu Eindhoven.

Transavia je osnovana još 1965. godine kao Transavia Holland, tako da posluje više od 50 godina. Prvi komercijalni let bio je 16. novembra 1966. kojim je upravljao kapetan Pete Holmes – Amsterdam / Napulj / Amsterdam – ​​na letu su bili Holandski baletski orkestar i Holandski plesni Pozorište. Ovo je bio prvi let s novim imenom Transavia Holland.

TRANSAVIA-FLOTA

Od decembra 2019. ukupna flota Transavije (Transavia Holandija i Francuska, oba operativna aviona pod sopstvenom licencom) sastoji se od 80 aviona Boeing 737.

TRANSAVIA-tarife i destinacije

Transavia opslužuje letove za više od 110 gradova u Evropi i severnoj Africi. Cilj avio kompanije je da putnicma pruži komforno putovanje po pristupačnoj ceni – putnici imaju na raspolaganju samo jednu rezervacijsku klasu (ekonomsku) i nekoliko tarifa: Basic, Plus i Maxi.

Basic tarifa

U cenu je uključeno:

  • Vaša avio karta
  • 1 komad ručnog prtljaga max. 55 k 40 k 25 cm i max. 10 kg

Plus tarifa

U cenu je uključeno:

  • Vaša avio karta
  • 1 komad ručnog prtljaga mak. 55 k 40 k 25 cm i maks. 10 kg
  • 20 kg prtljaga
  • Standardno sedište po vašem izboru

Maxi tarifa

U cenu je uključeno:

  • Vaša avio karta
  • 1 komad ručnog prtljaga mak. 55 k 40 k 25 cm i maks. 10 kg (npr. Kolica) i 1 pribor (npr. Torba ili torba za laptop) 30 kg prtljaga
  • Izaberite iz svih slobodnih sedišta

Transavia letovi Beograd – Amsterdam.

Grad kanala, prestonica Nizozemske (pravilan naziv države; ali mi koristimo još uvek Holandija), raskošan. Grad sa veoma posebnim impulsom. Osnovan je krajem 12. veka kao malo ribarsko mesto na obali reke Amstel. Danas je najveći grad u državi i finansijski i kulturni centar.

U Amsterdam (AMS), avioni sleću na međunarodni aerodrom „Schiphol“ („Šipol“) koji se nalazi oko 15 km jugozapadno od Amsterdama, u okviru gradske opštine Harlemermer. Šatl autobus, i železnička veza, su za svaku preporuku, te ćete veoma brzo i lako stiću u sam centar grada.

Direktni letovi iz Beograda za Amsterdam saobraćaju utorkom, četvrtkom i nedeljom.


Avio karte Transavia - Destinacije