Vueling je španska low cost avio kompanija koja pruža pun raspon usluga putnicima u zavisnosti od njihovih potreba. Sedište ove kompanije je u Barseloni gde je i njen glavni aerodrom i čvorište (El Prat). Vueling je deo IAG (International Airlines Group) koji poseduje i British Airways i Iberiju. Ova kompanija leti do velikog broja destinacija u Španiji, Evropi i Severnoj Africi, a iako low cost putnicima nudi transferna putovanja.

Vueling ima glavnu bazu na aerodromu El Prat u Barseloni gde je i najveće čvorište ove kompanije odakle putnici mogu da putuju do svih njenih destinacija kao i da presedaju sa jednog leta na drugi uz poštovanje propisanog minimalnog vremena.

Putnicima iz Beograda je omogućena veza preko Barselone do svih španskih gradova i do Kanarskih ostrva, do Maroka, Alžira, Tunisa, do Korzike, Sardinije i Sicilije, Južne Italije, Južne Francuske i Zapadne Afrike kao i do gradova u Zapadnoj Evropi.

Pogled na sastav flote Vuelinga jasno govori da se radi o low cost aviokompaniji. Vueling leti avionima Airbus A320 kojih ima 86. Ovoj velikoj floti pridružena su i četiri manja aviona iz iste Airbusove porodice A319.


Avio karte Vueling - Destinacije