avio karte
Beograd – Barselona

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – BarselonaObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Barselona na vreme

Napovoljnija cena avio karte Beograd Barselona (BCN) kreće se oko 129 €, sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom.

Avio karte Beograd Barselona spadaju u red najtraženijih i najprodavanijih, te je potrebno znatno ranije uraditi besplatnu rezervaciju za avionsku kartu na relaciji Beograd Barselona putem forme koja se nalazi iznad ovog teksta.

Najjeftinije avio karte Beograd Barselona moraju da se obezbede barem šest nedelja pre planiranog putovanja, potpuno besplatno uradite rezervaciju u formi koja se nalazi iznad ovog teksta.

Do Barselone iz Beograda se stiže redovnim, direktnim letom naše nacionalne avio kompanije „Air Serbia“, ili sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola, najčešće u Minhenu i Frakfkurtu. Na tim linija saobraća nemačka avio kompanija „Lufthansa“.

Avio karte Beograd Barselona su izuzetno tražene, a najjeftinije avionske karte se odnose na period putovanja van letnje sezone, naravno. U neposrednoj blizini barselone nalaze se dve velike španske turističke regije, Kosta Brava i Kosta Dorada, te je iz tih razloga tokom letnjih meseci avio karta do Barselone (BCN) skuplja.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Barseloni

Barselona je glavni grad autonomne zajednice Katalonije na severoistoku Španije. Nalazi se na obalama Mediterana, na nekih 120 km od Pirineja i granice sa Francuskom, u dolini koja je okružena morem na istoku, planinskim vencem Sijera de Koljserola na zapadu, na jugu rekom Ljobregat, a na severu rekom Besos. U ovom gradu živi oko 1.6 miliona stanovnika.
avio karte Beograd Barselona

Barselona je jedan od glavnih evropskih ekonomskih centara, sa jednom od glavnih mediteranskih luka, a aerodrom u Barseloni je drugi po veličini u Španiji. Grad je takođe i bitna turistička destinacija, i ima veoma bogato kulturno i istorijsko nasleđe, od kojih se posebno ističu arhitektonska dela Antonija Gaudija i Ljuisa Domeneka i Muntanera od kojih je UNESKO mnoge proglasio svetskom baštinom.

Barselona je bila domaćin važnim svetskim događajima koji su doprineli tome da postane veoma poznat i posećen grad. Najbitniji su Svetska izložba 1888. i 1929. godine, Olimpijske igre 1992. godine, i Forum Kultura 2004.

Postoje zapisi iz 7. u 6. veka p. n. e. u kojima se pominje naselje Barkeno iberskog naroda Lajetanaca. Rimljani su pretvorili grad u vojnu tvrđavu — kastrum — čiji je centar bio malo uzvišenje pod nazivom Taber, danas deo Barselone koji se zove Sijutat Velja što znači Stari grad.

Godine 415, grad su osvojili Vizigoti pod vođstvom Ataulfa, pretvorivši ga u prestonicu hispanske Vizigotske kraljevine, mada su je ubrzo premestili u Toledo. Potom dolaze Mavri početkom 8. veka i ostaju tu do franačke invazije početkom 9. veka. Franci pretvaraju grad u svoju vazalnu grofoviju, a nakon što nisu pomogli Barseloni tokom rušilačkog napada Mavara početkom 10. veka, grad se osamostaljuje.

Godine 1137, grof Barselone, Ramon Berenger IV se oženio kćerkom kralja Aragona, čime se Kraljevina Aragon i Grofovija Barselona ujedinjuju pod zajedničku krunu Aragona, čiji će vladari od tada imati titulu kralja Aragona i grofa od Barselone.

U daljoj istoriji, u sastav Krune Aragona su se dalje priključile razne kraljevine do njenog konačnog ujedinjenja sa Krunom Kastilje koje je postignuto sklapanjem braka između Ferdinanda od Aragona i Izabele od Kastilje 1479. godine.

Besplatnom rezervacijom avio karte Beograd Barselona dolazite ste na korak od Katalonije. Po Vašem dolasku u Barselonu, na međunarodni aerodrom koji se nalazi 14 km jugozapadno od grada, veoma lako i brzo ćete se prevesti do samog centra grada.

Izaberite neki udoban smeštaj kao i tarifu avio karte Beograd Barselona koja Vam najviše odgovara, uz predlog da sam hotel bude blizu neke metro stanice čime će Vam kretanje po gradu biti znazno jednostavnije.

Šta videti u Barseloni?

Za ovaj grad vam realno treba minimum tri dana kako bi ste ga u celosti sagledali. A odakle početi? Možda sa njegovog glavnog trga Katalonije koji je ukrašen divnom fontanom i u koji se ulivaju dve divne gradske ulice, pešačka zona Ramblas sa uličnim sviračima, cvećarama, pantomimičarima, suvenirnicama, sjajnom pijacom…

I sa suprotne strane elegantna i raskošna ulica Pasaž Gracija sa remek-delima modernističke arhitekture i slavnog arhitekte Antonija Gaudija (La Pedrera, Kaza Batljo). Potom se prošetajte najstarijim delom grada, Gotskim četvrtima gde se nalazi starostavna Katedrala, palata Generaliteta i Gradska kuća.

Naravno, neizostavno i obavezno morate videti fantastičnu katedralu Sagrada Familia – odnosno Sveta porodica, remek-delo Gaudija koje se još uvek završava. Nedaleko je i čuveni park Guelj, takođe remek-delo Gaudija. Sa veličanstvenog trga Španije treba otići na brdašce Monžuik na kojem se nalazi kompleks Špansko selo, potom Fondacija Huan Miro, Olimpijski stadion i La Mirador – sjajni vidikovac.

Spustite se u luku do prelepog Kolumbovog spomenika, i posetite fantastični Akvarijum, najveći u Evropi. Prošetajte se promenadom uz more do Gradskog parka u kojem se nalazi neverovatna fontana Kaskada.

Gradskim prevozom možete otići do brdašca Tibidabo na kojem se nalazi sjajni zabavni park, i sa kojeg se pruža divan pogled na celi grad.

U okolini grada bi smo Vam preporučili da posetite planinski samostan Montserat, potom lepo letovalište Ljoret de Mar, možda i malena pirinejska država Andora.

Dobrodošli u Barselonu!

Aerodrom Barselona (BCN)

Međunarodni aerodrom u Barseloni (BCN) je glavni aerodrom i nalazi se 14 km jugozapadno od centra grada, na adresi El Prat de Llobregat 08820. Na aerodromu se nalaze 2 terminala T2 i T2. Terminal 1 je najkorišćeniji i najmoderniji terminal koristi se najveći broj letova (međunarodni, domaći) dok se terminal 2 uglavnom koristi za letove sa nisko budđetnim kompanijama.

Aerodrom u Barseloni spada među 40 najvećih aerodroma na svetu sa prometom većim od 44 miliona putnika. Očekuje se svakako povećavanje avio saobračaja u budućnosti.

Sa aerodroma do centra Barselone možete stići taksijem, vozom (metro), autobusom ili ukoliko iznajmite automobil (rent a car).

Taksi stajalište se nalaze ispred oba terminala (T1 i T2) i na usluzi su u svakom momentu u toku dana. Obojeni su crno žutu boju. Prosečna cena taksi vožnje od aerodroma do centra Barselone iznosi 25-30 € (Taksi aerodrom).

Metro vozna linija l9 povezuje aerodrom i grad i Barselonu. Metro linija L9 (narandžaste boje) je podeljena na severnu i južnu l9 liniju. Južna linija L9 prolazi pored oba terminala. Ukoliko želite od aerodroma da stignete do centra Barselone potrebno je da promenite metro liniju L9 i pređete u L1, L3 ili L5 (Mapa metro).

Cena karte iznosi 4.5 €. Red vožnje se kreće od 5 ujutro do ponoći svakog dana, osim vikenda, tačnije u toku noći subota na nedelju, red vožnje konstantno se odvija (Metro informacije).

Aerobus je kompanije koja povezuje brojne destinacije u Barseloni sa aerodromom. Autobuske stanice su ispred oba terminala (T1 i T2). Red vožnje autobusa je od 05 ujutro do 01 posle ponoći (05am – 01am). Cena iznosi oko 6€. Sve informacije o kupovini i cenama autobuske karte možete pogledati na sledećem linku (bus aerodrom).

avio karte Beograd Barselona

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Barselona

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Barselona. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Barselona


Avio Kompanije za Barselona (BCN)
Airfrance
Air Serbia
Alitalia
Austrian
Lufthansa
Swiss
Air Europa
Wizz Air

Ostale ponude avio karata


Magazin - Barselona (BCN)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Španija


Španija avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji