avio karte
Beograd – Helsinki

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – HelsinkiObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Helsinki na vreme

Najjeftinija cena avio karte Beograd Helsinki kreće se do 135 €. Da bi sebi obezbedili jeftinu avio kartu Beograd Helsinki potrebno je da izvršite besplatnu rezervaciju minimum četiri do pet nedelja pre planiranog putovanja.

Avio karte Beograd Helsinki možete rezervisati potpuno besplatno popunjavanjem forme na vrhu strane. Najpre zadajte kriterujume za pretragu pa iz dobijenih rezultata možete odabrati najjeftiniju ponudu ili ponudu koja najviše odgovara vašim kriterijumima.

Direktnim letom naše nacionalne kompanije „AirSerbia“ stižete za tili čas u prestonicu Finske. Sada se ovaj grad nalazi samo na klik od Vas, a klikom obezbeđujete povoljne, promotivne cene avio karte Beograd Helsinki.
Od 2019. godine naša nacionalna avio kompanija uvela je direktne letove za Helsinki koji saobraćaju 3 puta nedeljno: ponedeljkom, četvrtkom i subotom.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Helsinkiju

Helsinki, pored toga što je prestonica Finske, ujedno je i njen najveći grad i jedan od pet najmnogoljudnijih gradova Skandinavije.
avio karte Beograd Helsinki
Sam grad ima oko pola miliona stanovnika dok sa širim područjem broji više od million. Predstavlja finansijski, kulturni, medijski i kosmopolitski centar Finske u kome zajedno živi i radi čak 145 nacija.

Smešten je na severnoj obali Finskog zaliva u čijem zaleđu se pružaju široka prostranstva finskih šuma. Zauzima prostor Helšinskog arhipelaga koji čini više od 300 ostrva. Neka od njih su velika i stalno naseljena dok su neka hridi i stenovite površine koje nastanjuju samo ptice.

Zanimljivo je pomenutu da je Finska posle Norveške i Japana najskuplja zemlja na svetu, sa najvišim kvalitetom života i prva na svetu po iskorenjenosti korupcije. Takođe je jedna od tehnološki visoko razvijenih zemalja severa sa najviše internet konekcija po glavi stanovnika.

Šta videti u Helsinkiju ?

Helsinki nije preterano veliki grad i lako ga možete istražiti vozeći bicikl ili pešice. Čim krenete u šetnju uočićete da grad poseduje specifičan šarm zahvaljujući posebnom dizajnu o kome se brine “direktor gradskog dizajna”-funkcija koja postoji samo u ovom gradu na čitavoj planeti.
Pre svega preporučujemo da obiđete istorijsku četvrt Torikortelit izgrađenu pretežno u duhu neoklasicističke arhitekture. Četvrt se sastoji od tri bloka na samoj obali mora koja su izgrađena i različitim periodima ruske i švedske vladavine nad Fincima.

Sve ulice slivaju se na trg Senata na kome se nalaze najvažnije građevine verskih, političkih, kulturnih i ekonomskih institucija grada: zgrada Vlade, zgrada Univerziteta, Helsinška katedrala. Na trgu se nalazi i Selderholm palata-najstarija zgrada u Helsinkiju, danas preuređena u gradski muzej. Sam trg i njegova okolina najstariji su deo finske prestonice.

Odmah iza Selderholma palate u gradskoj luci možete se ukrcati na trajekt do ostrva Suomenlina. Na ostrvu se nalazi istoimena tvrđava koja je pod zaštitom UNESCO-a i na listi svetske kulturne baštine je kao primer vojne arhitekture iz 18. veka. Korišćena je kroz istoriju za odbranu grada od napada sa mora.

Na ostrvu možete provesti čitav dan šetajući kroz tunele tvrđave, obizaleći muzeje, prodavnice ili jednostavno uživajući u okolnoj prirodi. Predah za ručak napravite u nekom od restorana sa sjajnim pogledom na more. Ostrvo je otvoreno za posetu tokom čitave godine i ulaz se ne naplaćuje.

U finskoj prestonici možete videti zgrade koje predstavljaju prave bisere moderne arhitekture 21. veka. Najpoznatije među njima su Univerzitetska biblioteka, Kapela tišine Kampi i Centralna biblioteka (Oodi) u obliku drvenog broda sa staklenim krovom.

Nezaobilazan finski doživljaj svakako je parenje u sauna, a zatim valjanje u snegu ili skakanje u ledenu vodu. U gradu postoje brojne javne saune koje su savršene za posetioce koji bi prvi put da iskuse ovaj običaj. Na raspolaganju su vam moderne i inovativne saune, ali i tradicionalne i svaka pruža drugačije iskustvo.

Urbana oaza Löyly je odličan predlog s obzirom da pruža usluge restorana, saune i bara, sve to objedinjeno fantastičnim finskim dizajnom. Prijaće vam opuštanje u sauna, a zatim hlađenje na terasi ili plivanje u hladnom Finskom zalivu.

Helsinki je grad koji svakako zavređuje Vašu pažnju! Još ako Vam kažemo da odavde možete, na primer, da odete na jednodnevni izlet brzim vozom do veličanstvenog Sankt Peterburga, ili na jednodnevni izlet do bajkovitog estonskog glavnog grada Talina, onda će Vam boravak u ovom gradu ostati u neizbrisivom sećanju!

Aerodrom Helsinki (HEL)

Međunarodni aerodrom Vanta Helsinki (Hel) je glavni, najveći i najprometniji aerodrom u Finskoj, smešten oko 17 km severno od centra Helsinkija, u predgrađu Vanta. Aerodrom je stvoren za potrebe letnjih Olimpijskih igara 1952. godine i glavna je baza nacionalne avio kompanije “Finnair”. Godišnje usluži preko 16 miliona putnika.

Sa aerodroma do centra Helsinkija možete doći autobusom ili taksijem.

Postoje brojne autobuske linije koje povezuju aerodrom sa centrom grada. Putovanje traje oko 30 minuta (npr. HSL autobus 615, autobus 620, Finnair City Bus).

Taksi vozila su na raspolaganju svakodnevno i nalaze se ispred terminala. Putovanje traje oko 30 minuta (Airport taxi i yellow line).

avio karte Beograd Helsinki

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Helsinki

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Helsinki. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Helsinki


Avio Kompanije za Helsinki (HEL)
Air Serbia
Lufthansa
Norwegian
Air Baltic

Ostale ponude avio karata


Magazin - Helsinki (HEL)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Finska avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji