avio karte
Beograd – Varšava

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – VaršavaObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Varšava na vreme

Najjeftinija cena avio karte Beograd Varšava (WAW) kreće se od 145€. Avio karte Beograd Varšava možete besplatno rezervisati popunjavanjem forme na našem sajtu. minimum četiri do pet nedelja pre planiranog putovanja.

Avio karte Beograd Varšava možete rezervisati potpuno besplatno popunavanjem forme na vrhu strane. Najpre zadajte kriterujume za pretragu pa iz dobijenih rezultata možete odabrati najeftiniju ponudu ili ponudu koja najviše odgovara vašim kriterijumima.

Iz Beograda do Varšave možete stići direktnim letom naše avio kompanije „AirSerbia“ i poljske aviokompanije „Lot“. Jednim klikom obezbeđujete sebi povoljnu avio kartu, sa ili bez uključenog prtljaga.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Varšavi

Varšava je najveći grad i prestonica Poljske. Ima oko 2 miliona stanovnika i središte je upravne oblasti Mazovjeckog vojvodstva. Predstavlja pravog feniksa, grad koji je nakon drugog svetskog rata podignut iz pepela.

avio karte Beograd Varšava
Varšava je danas centar severoistočne Evrope, dinamična i živa metropola, prelep grad sa divnim ambijentima i posebnim životnim impulsima.

Prema legendi grad je nastao na mestu gde su se prvi put sreli i zaljubili ribar Vars i morska sirena Sava koja je doplivala iz Baltičkog mora. Upravo je zbog ove lepe legende sirena simbol Varšave i nalazi se na gradskom grub još od 14. veka.

Šta videti u Varšavi?

Iako je imala burnu prošlost Varšava je uvek uspela da se uzdigne nakon strašnih razaranja posebno nakon II svetskog rata. Upravo zbog toga grad zrači mladošću i energijom a sve najvažnije gradske znamenitosti se nalaze na pešačkoj udaljenosti.

Staro mjasto je staro gradsko jezgro sa kamenim dvospratnim kućama i palatama raznobojnih fasada. U prošlosti je bilo opasano zidinama i kulama koje su stanovnike štitile od neprijatelja. Nakon uništenja u toku II svetskog rata gradske vlasti su ga obnovili do savršenstva koristeći se starim skicama, slikama i planovima.

Na najprominentnijem mestu u starom delu grada, na uzvišenom platou iznad Visle, nalazi se Kraljevski dvorac nekadašnja rezidencija poljskih vladara. Danas je u dvorcu smešten muzej stilskog nameštaja, porcelana, tapiserija i drugih predmeta primenjene umestosti.

Čim se nađete na trgu Rinek prepoznaćete da je to glavni gradski trg. Odiše užurbanošću čemu doprinosi veliki broj turista koji se šetaju trgom u svako doba dana. Na trgu možete ručati u nekom od brojnih restorana sa poljskom nacionalnom kuhinjom.

U starom gradu nalazi se i Katedrala svetog Jovana Krstitelja-jedna od tri varšavske katedrale. Smatra se najstarijom crkvom u Varšavi, kao i najvažnijom sakralnom građevinom u Poljskoj. Izgrađena je u gotičkom stilu.

Još jedan zanimljiv objekat za posetu u starom gradu je i Kuća Marije KirI. Danas je to muzej koji čuva i izlaže predmete i originalne istrumente koje su koristili slavni naučnici, bračni par Marija i Pjer Kiri, u ogledima iz hemije i fizike.

Kada obiđete stari grad možete da nastavite sa upoznavanjem šire centralne zone. Jedan čitav dan možete provesti šetajući se ogromnim parkom Lazienki u kojem se nalazi monumentalni spomenim Frederiku Šopenu, ali i brojne palate, muzeji, spomenici, fontane, jezerca…

Jedna od najlepših građevina u parku je letnja kraljevska rezidencija Lazienski. Rezidencija datira iz 17. veka. Izgrađena u klasičnom stilu a nazivaju je još i „dvorac na vodi“ pošto se ogleda u vodi jezera na čijoj obali je izgrađen.

Izmeštena iz gradske buke a na samo 30 minuta vožnje javnim prevozom nalazi se palata Vilanov. To je mesto gde je živeo kralj Jan III Sobjeski sa svojom suprugom. Kralj Jan je pobedio Turke u Bečkoj bici.

Monumentalna palata oker boje danas je pretvorena u muzej. Pored muzeja, kompleks uključuje i staru oranžeriju, prelepe vrtove i jezero.

Kada obiđete sve gradske znamenitosti preporučujemo vam da odete u Železovu Volu, rodno mesto Fredrika Šopena. Nalazi se nedaleko od grada a tamo možete obići sjajan muzej posvećen liku i delu najslavnijeg poljskog sina.

Sve nabrojano i još mnogo toga učiniće da uživate u Varšavi koja se nalazi samo na jedan klik od Vas. Rezervišite Vaše avio karte Beograd Varšava na vreme!

Srećan put.

Aerodrom Varšava (WAW)

Aerodrom Frederik Šopen Varšava je međunarodni aerodrom Poljske prestonice Varšave. Smešten je 10 km južno od centra grada. Najvažniji i najprometniji je aerodrom u Poljskoj. Na aerodromu se nalazi sedište nacionalne avio kompanije “Lot“.

Za transport sa aerodroma putnicima su na raspolaganju vozne i autobuske linije, taksi, rent-a car službe.

Brza železnica je ekonomičan način putovanja sa aerodroma do centra Varšave sa dva prevoznika SKM– Fast Urban Railway i KLM – Masovian Railways. SKM obuhvata linije S2 i S3 koje saobraćaju do više predgrađa glavnog grada. Karte se mogu kupiti na aerodromu, na kioscima za izdavanje karata i u vozu (Voz aerodrom).

Postoje brojne autobuske linije koje saobraćaju od aerodroma do grada, u određenim terminima (Autobus aerodrom).

Taksi vozila se nalaze ispred područja za glavne dolaske na aerodromu. Cena zavisi od destinacije i kilometraže (Taksi aerodrom).

Moguće je i iznajmiti vozilo. Rent a car agencije se nalaze na Terminalu 1.

avio karte Beograd Varšava

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Varšava

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Varšava. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Varšava


Avio Kompanije za Varšava (WAW)
Lot
Air Serbia

Ostale ponude avio karata


Magazin - Varšava (WAW)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Poljska


Poljska avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji