Air China je nacionalna avio kompanija Kine. U 2018. godini, kompanija je prevezla 110 miliona putnika na preko 180 destinacija na svih šest kontinenata sa flotom od 409 aviona.

Air China je nastala 1. jula 1988. godine odlukom Vlade da se dotadašnja kompanija CAAK airlines podeli na šest novih: Air China, China Southern, China Eastern, China Northern, China South West i China North West. Air China je dobila ulogu obavljanja međunarodnih letova i stoga je nasledila vazduhoplove dugog dometa (Boing 747, Boing 767 i Boing 707), kao i oznake za brojeve letova.

Air China (CA) je jedna od najvećih avio-kompanija u Narodnoj Republici Kini, kao i nosilac zastave. Primarno čvorište ove avio-kompanije se nalazi na Međunarodnom aerodromu Peking Kapital (PEK), a sekundarna čvorišta su na osam aerodroma na drugim mestima u Kini, među kojima je i Tibet. Kao članica Star Alijanse, Air China leti neprekidno do oko 185 destinacija širom Kine i ostalog dela Azije, kao i Srednjeg Istoka, Evrope, Okeanije, Severne Amerike i Južne Amerike. U zavisnosti od rute i tipa aviona, avio-kompanija ima u svojoj ponudi usluge prve klase, biznis klase, premijum ekonomske klase i ekonomske klase.

U januaru 2001. je objavljeno da će Air China pripojiti kompaniju China South West.

U decembru 2007. postaje član Star saveza, najveće svetske alijanse avio prevoznika.

Air China je 15. novembra 2011. postala prva kineska kompanija koja je uvela besplatan Wi-Fi na svojim letovima.


Avio karte Air China - Destinacije