avio karte
Beograd – Šangaj

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – ŠangajObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Šangaj na vreme

Cena najjeftinije avio karte Beograd Šangaj (PVG) iznosi od 490 € za povratni let, sa uključenim svim aerodromskim taksama i prtljagom. Ova cena je moguća samo ukoliko Vašu besplatnu rezervaciju avio karte uradite nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Svakako, Šangaj predstavlja jedan od najrazvijenijih gradova Kine, i jednu od svetskih poslovnih destinacija prve klase. S tim u vezi i dolazi zaključak da ukoliko želite da sebi obezbedite najjeftinije avio karte Beograd Šangaj, potrebno je da Vašu besplatnu rezervaciju u formi koja se nalazi iznad ovog teksta, uradite značajno pre planiranog putovanja.

Do Šangaja iz Beograda se stiže letovima sa jednim presedanjem. U zavisnosti od odabranog datuma Vašeg putovanja, koji postavljate u jednostavnu formu besplatne rezervacije koja se nalazi iznad ovog teksta, različite su kako cene, tako i mesta presedanja.

Kupovinom avio karte Beograd Šangaj iz promotivne ponude jedan je od načina da platite najnižu cenu za željenu avio kartu.

Mi bi smo Vam savetovali let iz Beograda avio kompanijom „Qatar Airways“ preko Dohe sa nekim minimalnim čekanjem u Dohi. No, u ponudi su i letovi preko Istanbula, Abu Dabija, Dubaija,…

Izvršite besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Šangaj, i pripremite se za avanturu!

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Šangaju

Šangaj (Shànghǎi) je najveći grad Kine i morsko pristanište na ušću reke Huangpu u reku Jangce, neposredno uz obalu Pacifika. Grad ima status zasebne kineske pokrajine. U samom gradu živi neverovatna 24 miliona stanovnika, a u širem području oko 34 miliona stanovnika. Najveći je saobraćajni, trgovinski i industrijski centar zemlje. A po broju stanovnika, ovo je najveći grad na svetu!
avio karte Beograd Šangaj
Sastoji se od modernog grada koji obuhvata bivše engleske, američke i francuske četvrti sa poslovnim gradskim rejonima i stare kineske varoši (kineski Hutsen). Poseduje velike novčane zavode, prodavnice, hotele, univerzitet, Kinesku akademiju nauka, opservatorije, muzeje, pozorišta, biblioteke i drugo. Iz Šangaja polaze železničke pruge za Nanking, Peking i Hangdžou.

Razvijena je industrija gvožđa i čelika, mašina, brodova, elektrotehnike, hemije, tekstila, keramike, hartije, kože i obuće, duvana, stakla, cementa i dr.

Šangaj se prvi put pojavljuje 960. kao selo. Sa privrednim razvojem delte reke Jangce razvijao se i Šangaj. Do 1264. povezao se sa tri susedna sela. U ovo vreme Šangaj je bio trgovačka luka odakle se pamuk izvozio u Peking, unutrašnjost zemlje, ili u Japan. Do vremena dinastije Ćing (1644–1911) velike cehovske organizacije su podelile ekonomsku, i delom političku, vlast u gradu.

Posle Opijumskih ratova, Velika Britanija je 1842. Ugovorom iz Nankinga obezbedila otvaranje Šangaja za trgovinu sa evropskim trgovcima. Britanci su odabrali Šangaj jer je grad od 1840-ih postao najzačajniji trgovački grad Istočne Azije. Sa trgovcima ovde su stigli i hrišćanski misionari. Misionari i trgovci su uživali slobodu boravka i imali politički imunitet.

Za Britancima su 1847. stigli Francuzi, i ove dve sile su u gradu uspostavile prve strane koncesije.

Rezervišite Vaše avio karte Beograd Šangaj i slećete na veliki međunarodni aerodrom „Shanghai Pudong International Airport“ (PVG). Vazdušna luka u koju ćete i Vi uploviti, a nakon izlaska sa ovog aerodroma, ništa ne brinite, brzo ćete se snaći za Vaš transfer do centra grada udaljenog od aerodroma oko 30 km.

Šta videti u Šangaju?

Sve do 1980. godine u najnaseljenijem svetskom gradu nije bilo nijednog nebodera. Danas ih je u Šangaju izgrađeno više nego u Njujorku. Najduži metro na svetu je šangajski metro sa 588 kilometara pruge i 364 stanice. U Šangaju se sreću kultura Istoka i jak zapadni uticaj, te se neretko grad naziva i Biser Orijenta ili Pariz istoka.

Reka Huangpu deli ga u dva dela. Istočno od reke je Pudong, deo grada u kome je zapadni uticaj uočljiv u izobilju moderne neboderske arhitekture i poslovnih centara. Zapadno od reke, prostire se Puxi, istorijski i kulturni centar Šangaja. Spram toga, birajte i lokaciju Vašeg hotela.

Priobalni bulevar, Bund pravo je arhitektonsko bogatstvo. U njemu su smeštene istorijske građevine raznovrsnih stilova: gotičke, renesansne, barokne, neoklasične, ali i one sa elementima kineske arhitekture sa izraženim ilustracijama, fasadnim ukrasima i bojama.

Nanjing Road glavna šangajska ulica, sa svojih skoro šest kilometara dužine i brojnim  prodavnicama pandan je njujorškoj Petoj Aveniji. Dnevno je poseti više od milion ljudi.

Velike tradicionalne radnje zamenjene su modernim tržnim centrima, specijalizovanim prodavnicama, pozorištima i međunarodnim hotelima koji niču sa obe strane ulice. Šangajski Trg naroda sastoji se od otvorenog trga, Parka naroda i nekoliko značajnih zgrada smeštenih na njegovoj površini: desetospratna zgrada pozorišta, Šangajski muzej, administrativne opštinske zgrade i šestospratni izložbeni salon urbanističkog planiranja.

Lujiazui, ili kako ga još zovu „kineski Vol Strit“, ekonomski je distrikt u Pudongu. Na njegovoj površini adresirano je više od četiri stotine, kako domaćih, tako i inostranih banaka i finansijskih institucija. Uhh, baš ima dosta toga za videti u šangaju, ali nikako ne smete propustiti divni Yu Yuan park koji potiče iz vremena dinastije Ming. Za zabavu je zadužen Diznilend otvoren 2016. godine u Šangaju.

A za potpuni istorijski užitak, morate videti Drevni šangajski grad Zhujiajiao. Smešten u predgrađu, Zhujiajiao je drevni vodeni grad sa istorijom dužom od 1 700 godina.

Poznat je još i pod imenom „šangajska Venecija“. Stare zgrade, vodeni kanali, bašte i kuće sa dvorištima autentično predstavljaju stari Šangaj. Kilometar duga jednostavno elegantna Severna ulica ispunjena je drevnim zgradama dinastija Ming i Qing.

Dobrodošli u čudesni Šangaj!

Aerodrom Šangaj (PVG)

Aerodrom Pudong je glavni međunarodni aerodrom, koji se nalazi 30 km istočno od centra Šangaja. Aerodrom poseduje 2 putnička terminala i 4 piste. Pudong aerodrom se smatra jednim od najprometnijih aerodroma u Kini i polovinu letova čine međunarodni. Izuzerno je opremljen najmodernijim poslovnim centrima, restoranima, kafićima, bankomatima, agencijama i raznim drugim postrojenjima.

Između terminala 1 i 2 saobraća šatl bus na svakih 10 minuta i na taj način prevozi putnike.

Sa aerodroma do centra Šangaja možete stići taksijem, autobusom, vozom i Maglev vozovima.

Taksi usluge su dostupne u svakom trenutku i cena zavisi od kilometraže, odnosno udaljenosti od željene destinacije. Više informacija o taksi usluzi i prevozu možete pogledati na sledećem linku (taksi aerodrom).

Postoje brojne autobuske linije koje prevoze putnike od i do aerodroma kao i do određenih destinacija. Autobuske linije koje se kreću su 1, 2, 4, 5, 7, 8 i 9. Autobusi saobraćaju od 7 ujutro do 11 uveče. Kreću se na svakih 25-30 minuta. Više informacija o autobuskom prevozu možete pogledati na sledećem linku (autobus aerodrom).

Metro stanica na aerodromu se nalazi na terminalu 2. Vozovi se kreću na svakih 8-10 minuta, od 06h ujutro do 10h uveče. Neke od stanica metroa na liniji su : Haitiansan Road, Yuandong Avenue, Lingkong Road, Chuansha, East Huaxia Road, East Chuangxin Road Tang Town. Više informacija o metrou i prevozu možete pogledati na sledećem linku (metro aerodrom).

Na aerodromu se nalaze Maglev vozovi koji predstavljaju vozove koji levitiraju u toku kretanja. Predstavljaju veoma atraktivan vid transporta i povezani su sa aerodromom preko Longyang Road metro stanicom. Vozovi se kreću na svakih 15-20 minuta i vreme transporta do centra Šangaja je 25 minuta. Više informacija o metrou i prevozu možete pogledati na sledećem linku (Maglev voz aerodrom).
avio karte Beograd Šangaj

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Šangaj

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Šangaj. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Šangaj


Avio Kompanije za Šangaj (PVG)
Aeroflot
Emirates
Etihad
Turkish airlines
Air China
Hainan Airlines

Ostale ponude avio karata


Magazin - Šangaj (PVG)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Kina avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji