Air Montenegro je crnogorska nacionalna avio kompanija sa sedištem u Podgorici. Matični aerodrom, baza je takođe aerodrom Podgorica – Golubovci kao i aerodrom Tivat.

Avio kompanija Air Montenegro  je osnovana 24. oktobra 1994. godine od strane Vlade Crne Gore (tada deo Savezne Republike Jugoslavije ), a prvi avion, Foker 28 Mk4000 (zvani “Lovćen”), kupljen je u jesen 1996. godine. Prvi let je obavljen je 7. maja 1997. godine, tačno u 22:30 simbolično, između Podgorice i Barija.

Flotu Air Montenegro-a čini 6 modernih letelica i to Embraer, Fokker 100 i Boeing.

Vizuelni identitet Air Montenegro-a čini naročito i kreativno stilizovani orao „nacrtan iz jednog poteza“. Ovaj logotip savršeno pristaje crnogorskoj nacionalnoj avio kompaniji obzirom da je orao i nacionalni i državni simbol (dvoglavi orao na državnom grbu i zastavi), a pritom je u pitanju moćna ptica, karakteristična za nebo ovog dela Balkana.

Air Montenegro ima redovne letove ka Beogradu, Beču, Ljubljani,  Frankfurtu, Cirihu, Rimu, Parizu, Moskvi.

Svi letovi Air Montenegro-a su međunarodni budući da je razdaljina između dva aerodroma u Crnoj Gori samo 80 kilometara.

Značajan obim saobraćaja odnosi se na čarter letove širom Evrope, tokom letnjih meseci a za potrebe crnogorskog turizma tj. dovođenja stranih turista.

 


Avio karte Air Montenegro - Destinacije