avio karte
Niš – Salcburg

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Niš – SalcburgObezbedite najjeftinije avio karte Niš Salcburg na vreme

Cena najjeftinije avio karte Niš Salcburg iznosi od 62 € , i sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom.

S obzirom na veliku zonu koju pokriva aerodrom u Salcburgu, avio karte Niš Salcburg su izuzetno tražene, i gotovo da je tokom cele godine visoka sezona, te je potrebno značajno pre putovanja izvršiti besplatnu rezervaciju avio karte koristeći se formom iznad ovog teksta.

Avio karte Niš Salcburg su među najprodavanijim, te je potrebno na vreme, barem pet nedelja pre planiranog putovanja, izvršiti besplatnu rezervaciju avionske karte na relaciji Niš Salcburg, i tako sebi obezbediti najpovoljniju tarifu avionske karte.

Kada se napravi besplatna rezervacija putem forme iznad ovog teksta, moguće je obezbediti najjeftinije avio karte Niš Salcburg (SZG). Najpovoljnija avio karta Niš Salcburg (SZG) može se besplatno rezervisati samo ukoliko to uradite na vreme, barem nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Iz Niša do Salcburga saobraća naša nacionalna avio kompanija „Air Serbia“ nekoliko puta nedeljno.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Salcburgu (SZG)

Salcburg je četvrti po veličini grad u Austriji, smešten u središnjem delu države. Salcburg je upravno, privredno i kulturno središte istoimene pokrajine Salcburg, gde čini zaseban gradski okrug.

avio karte Beograd Salcburg

Salcburg je poznat po starom jezgru u baroku, jednim od najočuvanijih u srednjoj Evropi. Zbog toga je gradsko jezgro Salcburga uvršteno na listu kulturne baštine Uneska. Poznat je i kao „grad klasične muzike“, najviše zahvaljujući tome što se tu rodio Volfgang Amadeus Mocart.

Salcburg je poznat i po blizini Alpa i čuvenih alpskih zimskih centara, pa ga zovu i „Vratima Alpa“. Važan detalj je i duboka povezanost grada sa rimokatoličkom crkvom, pa je Salcbrug i važno hodočasničko središte. Sve ovo zajedno čini Salcburg važnim turističkim odredištem ne samo u državi, već i u Evropi.

Reč Salcburg (Nemački Salzburg) u prevodu znači „grad soli“ (salz+burg). Poreklo ovog naziva vezano je za srednji vek, kada je rekom Salcah prevožena so. Kao vredna roba tog doba ona je podlegala carini na mestu današnjeg grada. Zahvaljujući tome ovde se razvio dvorac (grad), iz koga se izrodilo današnje gradsko naselje.

U 7. veku episkop Rupert izabrao je ruine rimskog grada za izgradnju nove bazilike i svog sedišta, iz kojeg će vršiti pokrštavanje germanskih pagana. Naselje tada dobija današnje ime – Salcburg. U 11. veku naselje se osigurava tvrđavom na brdu iznad naseljenog dela. Bogatstvo, razvoj i verski značaj grada doveli do osamostaljena kneževine Salcburg od Bavarske u 14. veku.

Grad se održao značajnim i u sledećim vekovima. U gradu danas živi nešto više od 200.000 stanovnika, i smatra se jednim od najlepših mesta za život ljudi ne samo u Evropi, već u celom svetu.

Međunarodni aerodrom Salcburg (SZG) nalazi se oko 10 km od samog grada do kojeg veoma brzo i lako možete stići sa njega. Po dolasku u Salcburg, smestite se u neki udobni gradski hotel, i počnite da uživate u Salcburgu i svim njegovim čarima.

Šta videti u Salcburgu?

Predlažemo Vam da prvi kontakt sa ovim gradom bude upravo na mestu gde je on i nastao. Znamenita Salcburška tvrđava, najveća u Evropi, koja je podignuta na jednoj visokoj steni i koja u potpunosti nadkriljuje ceo Stari grad Salcburga. Sjajne panorame sa terasa zamka – tvrđave će Vam zauvek ostati u sećanju.

Potom se prošetajte samim centrom grada koji je sastavljen od divnih baroknih građanskih palata iz 17. i 18. veka, i svakako ćete naići na najveću gužvu ispred visoke žute palate. To je rodna kuća Volfganga Amadeusa Mocarta, najznamenitijeg građanina Salcburga.

Nedaleko je i dvorac Rezidenc, nekadašnje sedište moćnog biskupa koji je vekovima vladao gradom soli, a danas je to sjajan istorijski muzej vredan posete. Toplom vezom, dvorac rezidenc je spojen sa prelepom Katedralom ispred koje se nalaze velike statue apostola, Sv. Petra i Sv. Pavla.

U Salcburgu morate da probate lokalno „Stiegl“ pivo, potom odlične kobasice ili kolenicu, i naravno čuvene Mocart kugle. Pitanje je samo koliko imate dana odvojenih za ovaj grad, ako je to 3-4 dana, apsolutno ćete imati šta da radite u ovom gradu. Prošetajte se do palate Mirabel koja ima divne scenografske parkove korišćene za snimanje čuvenog mjuzikla „Moje pesme, moji snovi“.

Možete odvojiti vreme da posetite divnu palatu Helbrun sa neverovatno lepim parkom i čuvenim „trik fontanama“. Takođe, obavezno morate otići uspinjačom na najviši vrh Salcburških Alpa Untersberg odakle će Vam pogled „pucati“ ka Bavarskim Alpama i celom gradu Salcburgu. Svakako, topla je preporuka da posetite i čuveni „Hangar 7 Red Bull“.

Poseta izložbenom prostoru koji se nalazi unutar interesantnog arhitektonskog sklopa. Tu se nalaze izloženi primerci aviona i formule 1, kao i ekskluzivni restoran i bar. Nedaleko od Hangara nalazi se i pivara „Stiegl“ koju takođe možete posetiti, imati specijalnu turu obilaska, degustirati pivo i naravno ručati u njihovoj sjajnoj pivnici.

Dobrodošli u Salcburg, grad soli!

Aerodrom W. A. Mozart Salcburg (SZG)

Aerodrom u Salcburgu, nazvan po čuvenom Austrijskom kompozitoru i pijanisti Wolfgangu Amadeusu Mocartu. Udaljen je 5 km od grada Salcburga.

Sa aerodroma do grada možete doći taksijem autobusom ili tramvajem.
Stajalište taksi vozila se nalazi kod terminala na aerodromu. Vreme prevoza od aerodroma do grada je 20 minuta i više informacija možete pogledati (ovde).

Linije autobusa ili tramvaja od glavne stanice grada do aerodroma polaze na svakih 10 minuta, dok nedeljom i praznicima na svakih 20 minuta. Vreme prevoza od aerodroma do grada je 20 minuta. Više informacija o javnom prevozu sa aerodroma možete pogledati (ovde).

avio karte Beograd Salcburg

Sadrzaj:
Avio karte Niš - Salcburg

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Niš – Salcburg. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Niš – Salcburg


Avio Kompanije za Salcburg (SZG)
Air Serbia

Ostale ponude avio karata


Magazin - Salcburg (SZG)

  Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


  Pogledajte ostale ponde avio karata:


  Magazin: Austrija


  Austrija avio karte

  Putno osiguranje

  Destinacije na promociji