kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avio karte – kako besplatno rezervisati u samo par koraka?

Ako se pitate kako besplatno rezervisati avio karte u samo par koraka na pravom ste mestu.

Sam proces rezervacije je veoma jednostan i cak i ukoliko vam je ovo prvi put da radite ovako nesto na internetu. Neće vam trebati vise od 5 do 10 minuta da završite proces rezervacije uključujući i vreme za odabir leta. Pre nego sto krenemo sa procesom rezervacije potrebno je da znate da je komunikacija izmedju vašeg računara i našeg vebsajta obavlja preko sigurnosnog protokola https koja je pokrivena sertifikatom sa najvećom enkripcijom. Jednom rečju da kažemo da je sve sto radite na našem sajtu zašticeno i bezbedno.

Ukoliko se odlučite da kupite vašu avio kartu online, plaćanje možete izvršiti na našem sajtu sa kreditnom karticom. Naplata kreditne kartice je aspolutno sigurno i njeno zaduživanje za iznos vaše avio karte obavice Banka Intesa koja nam je i dala sertifikat sigurnosti kao online mesto za naplatu.

I da ne zaboravim da pomenemo. Vašu avio kartu možete rezervisati potpuno besplatno sa bilo kog urađaja bilo da je u pitanju kućni stoni računar, tablet uređaj ili smart mobilni telefon. Dovoljno je samo da imate pristup internetu

Pa da krenemo – Prvi korak u rezervaciji vaše avio karte na internetu

Kao sto ste već primetili na vrhu ove strane kao i na mnogim drugim stranama nalazi se forma za rezervaciju avio karata. Potrebno je da se u formular popune tražene informacije kako bi se pritiskom na dugme PRETRAŽI pokrenuo proces rezervacije avio karata.

besplatanta rezervacija avio karata na internet - korak 1

U ovom koraku je potrebno odabrati da li žetite da vaša rezervacija bude za avio kartu u JEDNOM SMERU ili POVRATNA. Takodje postoji opcija +-3 DANA, ova opcija daje mogućnost prikaza alternativnih cena za datume par dana pre i posle željenog termina putovanja u cilju smanjenja cene vaše avio karte.

Kada znamo tip putovanja, potrebno je odabrati polazni i dolazni aerodrom. Naš sistem će vam prilikom unosa ponuditi listu ponuđenih aerodroma kako bi vam proces učinili jednostavnijim. Nakon toga je potrebno uneti željne datume putovanja. Odnosno DATUM POLASKA i ukoliko se radi o povratnom letu i DATUM POVRATKA. U ovu svrhu prikazaće vam se kalendar kako bi lako i bez greške uneli odabrane datume.

U poslednjem delu prvog koraka potrebno je da unesemo podatak o tome da li putujemo sami ili sa jos nekim osobama. Vazno je pomenuti da po međunarodnom standardu BEBA jeste dete koje će navršiti dve godine nakon planiranog putovanja. Isto važi i za DETE, koje mora da budu mlađa od 12 godina pre tokom putovanja. Svi stariji naravno se vode kao ODRASLI.

Kada smo uneli sve podatke potrebno je da kliknemo na dugme PRETRAŽI kako bi sistem izvršio pretragu i prikazao nam rezultate.

Odabir letova – drugi korak rezervacije avio karte na internetu

Nakon sto smo sačekali desetak sekundi da sistem pretrazi ponude dostupnih avio kompanija za let ka odabranoj destinaciji na ekranu će nam se prikazati rezultati pretrage koji su slični kao rezultati na slici ispod. Ukoliko ste odabrali opciju od +-3 DANA ovi rezultati bice prikazani prvi na strani.

avio karte - jos bolja cena +- 3 dana

Ukoliko smo pronašli ponudu u tabeli koja nam više odgovara po ceni potrebno je samo kliknuti na taj pravougaonik. Klikom na ovaj pravougaonik, sistem ce korigovati datume u odnosu na originalno odabrane i pokrenuti novu pretragu kako bi nam pronasao cenu koja nam više odgovara. Kada se prikaze strana potrebno je odabrati let koji nam najviše odgovara. Sistem ce prikazati na desetine kombinacija sortirane po ceni od najniže ka višoj

Prilikom odabira leta potrebno je obratiti pažnju na vreme polaska leta, odnosno da li je let u jutarnjim časovima ili tokom dana ili možda u noćnim časovima. Kao i kada avion stiže na destinaciju po loklanom vremenu. Isto tako potrebno pogledati trajanje samog leta i ukoliko je let sa presedanjima koliko je trajamke između letova kod presedanja. Avio karte sa direktnim letovima su malo skuplje od onih sa presedanjima. Isto tako što je dužina putovanja kraća odnosno vreme presedanja tako je i cena avio karte veća.

avio karte - prikaz ponude leta

Pored ovih informacija, potrebno obratiti pažnju i da li je u datu cenu uključen prtljag kao i koliko je ostalo slobodnog mesta po ovoj ceni. Treba imati na umu da su ove ponude raspolozive svima tako da ukoliko je broj mesta manji od 3 postoji opcija da će brzo biti prodato. Zato je dobro da ukoliko pronađete odgovarajuću ponudu za vašu avio kartu da napravite besplatnu rezervaciju. U donjem levom uglu ponude na slici iznad nalazi se link PRIKAŽI DETALJE LETA gde klikom na ovaj link dobićemo detaljniji prikaz ove ponude.

Kada smo kliknuli na link IZABERI koji se nalazi u okviru odabrane ponude tada nas sistem vodi na sledeći korak.

Dodatne usluge – treći korak rezervacije avio karte na internetu

Na ovom koraku dobicemo obračun cene po svakom od putnika koje smo uneli da putuju. Obracun je uradjen po putniku jer svaki putnik ima svoju avio kartu.

avio karte - obracun

Ispod obračuna na istoj strani nalazi se opcija sa dodatnim uslugama. Ovde se uz odredjenu doplatu moze promeniti tarifa. Ukoliko smo odabrali kartu bez prtljaga ovde možemo uraditi upgrade i platiti nešto vise novca za avio kartu koja u svojoj ceni ima i prtljag. Ponude dostupne u ovom koraku direktno zavise od avio komapnije koja obavlja let. Klikom na link PRIKAŽI SVE DETALJE TARIFE u donjem levom uglu na slici otvorice se detaljan prikaz svih detalja tarife.

avio karte - dodatne usluge

 

Nakon sto smo završili sa formularima, na dnu strane se nalaze konačan obracun kao i linkovi sa uslovima agencije i avio prevoznika. Ukoliko smo saglasni sa svime potrebno je kliknuti na dugme u dnu strane REZERVIŠI KORPU i preći na sledeći korak.

Unos informacija o putnicima – treći korak rezervacije avio karte na internetu

Na sledecem koraku prvo sto je dostupno jeste forma za unos podataka o putnicima. Ukoliko ima više od jednog putnika forma ce biti ponovljena za svakog od putnika. Izgled forme je kao na slici ispod. U formular potrebno je uneti tražene podatke tačno kao sto je upisano u pasošu kako bi putnik izbegao moguće probleme prilikom prijave za let. Pored osnovnih podataka potrebno je ostaviti i kontakt podatke EMAIL i TELEFON kako bi u slucaju bilo kakve promene leta mogli da stupimo u kontakt sa putnikom.

avio karte - forma za unos putnika

Ispod forme za unos putnika, ukoliko imamo karticu za popuste od avio kompanije i ukoliko želimo da skupljamo milje tokom putovanja potrebno je da unesemo njen broj. Broj kartice čestih putnika (frequent flyer) se unosi klikom na link koji dalje prikazuje formu kao na slici ispod. Prilikom unosa broja potrebno je odabrati i avio kompaniju čija je kartica.

avio karte - frequen flayer - cesti putnici

Ukoliko želimo da dokupimo prtljag to možemo učiniti u formu ispod klikom na let za koji želimo da kupimo prtljag. Prtljag možemo kupiti samo za željeni smer. Ovde treba voditi računa da ukoliko imamo povratnu avio kartu, a pritom prtljag samo u odlaznom letu. Prilikom povratka neće nam dozvoliti da ponesemo prtljag, odnosno morećemo da doplatimo za prtljag na aerodromu. Cene na aerodromu su daleko veće, tako da ukoliko smatrate da vam je prtljag potreban sada je pravi trenutak da izvršite kupovinu po najnižoj mogućoj ceni.

avio karte - doplata za prtljag

Ispod ovog formulara, nalazi se jos jednom formular sa obracunom konačne cene i poljem za unos VAUČERA ZA POPUST. Ukoliko posedujete vaučer, ovde možete da unesete kod i umanjite vašu konačnu cenu avio karte.

avio karte - obracun i vaicer za popust

Unos podataka o kupcu se nalazi u formi ispod. Prilikom unosa podataka možete odabrati i opciju da li želite da račun glasi na vaše ime ili na firmu ukoliko rezervaciju avio karte pravite za potrebe poslovnog puta. Potrebno je uneti sve tražene podatke i još jednom proveriti ispravnost unetih podataka.

avio karte - formular za kupca

Nakon ispravno unetih podatka prelazimo na formular za plaćanje. Placanje je moguće izvrsiti preko računa, uplatom u agenciji ili kreditnom karticom. Više infromacija o načinima plaćanje mozete pogledati na strani kako kupiti avio kartu. Uz odgovarajucu opciju plaćanja dostupne su i instrukcije za uplatu.

avio karte - opcije za plaćanje

Ukoliko želite da plaćanje izvršite odmah potrebno je odabrati opciju kreditne kartice. Tom prilikom otvoriće vam se dodatna polja za unos informacija o kartici. Ova polja preko sigurnosnog protokola će direktnom vezom proslediti enkriptovani sadržaj banci Intesi koja će izvršiti zaduživanje vaše kartice za gore naznačen iznos. Forma za unos kartice nalazi se ispod.

avio karte - plaćanje kreditnom karticom

Ukoliko ste odabrli plaćanje preko računa, odnosno želite da napravite vašu besplatnu rezervaciju avio karte u formularu ispod možete uneti napomenu. Ukoliko ste odabrali online plaćanje nakon uspešno obavljene tansakcije dobiće te potvrdu na enkranu od banke i moći ćete da nastavite proces.

avio karte - saglanost kupca

Na dnu strane nalazi se formular sa opštim uslovima leta i uslovima agencije. Ukoliko ste saglasni sa ovim potrebno je da potvrdite saglasnost u check boksu na dnu strane i klikne na dugme u donjem desno delu ekrana ZAVRŠI REZERVACIJU. Klikom na ovo dugme dajete saglasnost da su svi uneti podaci ispravni i da se može karti vaša rezervacija. U slucaju da plaćate odmah sa kreditnom karticom, vaša karta će biti odmah izdata.

Potvrda rezervacije – cetvrti korak rezervacije avio karata na internetu

Nakon sto smo uspešno završili rezervaciju, na ekranu ce se pojaviti strana sa ŠIFROM REZERVACIJE u vrhu strane i svim detaljima unetim u predhodnim koracima. Potrebno je da jos jednom prekontrolišemo podatke i ukoliko uočimo neku nepravilnost da odmah kontaktiramo agenciju putem emaila sa kontakt strane ili telefonom na broj iz gornjeg desnog ugla strane. Ispravnost vaše rezervacije ili karte možete pogledati na linku check my trip koji vam je dostupan u gornjem desnom delu strane preko puta šifre rezervacije. Ovde možete preuzeti i aplikaciju za mobilni telefon i time imati sve detalje i eventualne promene vaših letova uvek dostupne na vašem uređaju.

avio karte - potvrda rezervacije

Ujedno ovim smo završili proces besplatne rezervacije avio karte ili kupovine avio karte na internetu. Kao što vidite ovo nije bilo ni malo komplikovano. Nadamo se da smo vam pomogli a ukoliko imate pitanje tokom rezervacije uvek nas slobodno možete pozvati telefonom vrlo rado će mo vam asistirati tokom rezervacije.

Naravno za sva pitanja naš tim vam uvek stoji na raspolaganju putem email i telefona.

Sadrzaj:
Pa da krenemo - Prvi korak u rezervaciji vaše avio karte na internetu
Odabir letova - drugi korak rezervacije avio karte na internetu
Dodatne usluge - treći korak rezervacije avio karte na internetu
Unos informacija o putnicima - treći korak rezervacije avio karte na internetu
Potvrda rezervacije - cetvrti korak rezervacije avio karata na internetu

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Putno osiguranje


Avio karte - polazni aerodrom (BEG)

Najnovije u našem Magazinu

Vesti