TAROM je rumunska nacionalna avio kompanija. Jedna je od najstarijih na svetu. Osnovana je 1920. godine pod imenom CFRNA kao francusko-rumunska avio kompanija, koja je povezala Pariz i Bukurešt i obavila prvi noćni putnički let u istoriji iz Beograda do Bukurešta.

Pod sadašnjim imenom posluje od 1954, a punopravni član Sky Team alijanse je od 2010. godine. Sedište i baza kompanije je na aerodromu Otopeni u Bukureštu. TAROM održava redovnu liniju do Beograda, a putnicima nudi veoma povoljne konekcije ka rumunskim gradovima, Moldaviji i Bliskom istoku.

Sa avio kompanijom Tarom možete leteti na relaciji Beograd Bukurešt i Beograd Kišinjev.

Veliki broj destinacija TAROM ima u Italiji, Španiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Ove države su jake etničke destinacije za Rumuniju.

Na Bliskom istoku TAROM održava redovan saobraćaj sa Kairom, Tel Avivom, Bejrutom i Amanom, a najdalja destinacija do koje direktno leti je Dubai (UAE).

Flota

Kao avio kompanija iza nekadašnje gvozdene zavese TAROM je koristio avione sovjetske proizvodnje, ali je od 1992. godine započeo modernizaciju flote i prešao na avione zapadnih proizvođača.

Od tada je TAROM uložio preko 350 miliona dolara u nabavku novih aviona i opreme. Danas ova kompanija raspolaže sa 23 aviona.


Avio karte Tarom - Destinacije