avio karte
Beograd – Bukurešt

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – BukureštObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Bukurešt na vreme

Najpovoljnija cena avio karte Beograd Bukurešt (OTP) se krece od 116 €. Da bi ste kupili najjeftinije avio karte Beograd Bukurešt potrebno je da napravite besplatnu rezervaciju minimum 4 nedelje pre samog putovanja.

Avio karte Beograd Bukurešt možete rezervisati potpuno besplatno popunavanjem forme na vrhu strane. Zadavanjem vaših kriterijuma za pretragu dobićete rezultate iz kojih samo treba da odaberete najeftiniju ponudu ili ponudu koja najviše odgovara vašim kriterijumima.

Vreme je da razbijete Vaše predrasude i da posetite „Mali Pariz“. Iz Beograda svakog dana direktnom linijom „AirSerbia“ možete stići do Bukurešta, a avio karte možete zaista veoma povoljno nabaviti. Ukoliko pratite promotivne ponude na našem sajtu, možete iskoristiti priliku i kupiti najjeftinije karte Beograd Bukurešt.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Bukureštu

Bukurešt, jedan od najvećih gradova Jugoistočne Evrope, glavni grad, industrijski, kulturni kao i trgovinski centar Rumunije. Nalazi se u južnom delu zemlje, tačnije u pokrajini Valahija odnosno Vlaška. Ima oko 2 miliona stanovnika i jedan je od većih gradova u Evropskoj uniji.
avio karte Beograd Bukurešt

Pošto se nalazi u unutrašnjosti pretežno planinske zemlje odlikuje kontinentalna klima sa oštrim zimama i suvim i toplim letima. Najbolje vreme za posetu ovom gradu su prolećni meseci, posebno maj.

Područje koje zauzima grad bilo je naseljeno još u praistoriji. Iz 15. veka datiraju prvi pisani pomeni grada. Legenda kaže da je ime dobio po pastiru Bukuru koji je sa svojom muzikom uveseljavao lokalno stanovništvo.

Bukurešt u prevodu znači radost-veselje. Između dva svetska rata dobio je nadimak „Mali Pariz“ zbog brojnih dela arhitekture u stilu neoklasicizma. U toku komunističke ere grad je doživeo veliku transformaciju i narušavanje arhitektonskog sklada što mu danas daje posebnu draž.

Šta videti u Bukureštu ?

Najveća turistička atrakcija je Palata Parlamenta. Palata je najveća poslovna zgrada na svetu posle Pentagona. Ovo predivno zdanje je delo komunističke epohe. Na zgradi je radlio 700 arhitekata i 20.000 radnika. Poseduje 12 spratova i 1100 soba. Ispod zemlje se nalaze 4 sprata kao i nuklearni bunker.

Unutrašnjost zgrade je podjednako impresivna kao i spoljašnjost. Enterijer je prepun luksuznih kristalnih lustera, mozaika, pozlate, mermera, podova prekrivenih raskošnim tepisima.

Trg revolucije je izuzeno lep i istorijski veoma važan trg. U Rumuniji i šire je naravno poznat je po događajima vezanim za prevrat i kraj vladavine lidera države Nikolaja Čaušeskog. Od značajnih građevina na trgu ćete videti Kraljevska palata, zatim Rimski Ateneum u Narodni muzej umetnosti Rumunije.

Stari centar grada – Lipcani je nezaobilazno mesto za turiste. Ovaj deo pošteđen je rekonstrukcije i zadržao je svoj šarm. U njemu možete pronaći mnoštvo prodavnica antikviteta, umetničkih galerija, simpatičnih malih kafea.

U starom gradu nalazi se i Stara prinčevska palata koji je za vreme svoje vladavine izgradio grof Vlad Cepeš – popularni drakula. Upravo u ovoj palati pronađen je najstariji dokument o gradu iz 16. veka.

U blizini palate nalazi se i nakadašnja dvorska crkva koja se smatra za najstariju crkvu u Bukureštu. Poseduje još uvek očuvan freskopis iz 16. veka. Nekada je bila mesto krunisanja rumunskih princeza.

Jedna od najlepših i najstarijih ulica u Bukureštu jeste Calea Vistorei ili Avenija Pobede. Izgrađena je 1692. godine. Danas je najmoderija i najekskluzivnija ulica u gradu. Ona vas vodi pravo do Trumfalne kapije podignute u čast svima borcima iz I svetskog rata. Upravo u ovom delu grada možete uživati u prostranim parkovima koji gotovo izgledaju kao šume.

Park Herastrua se prostire od Trijumfalne kapije pa sve do mosta Baneasa, nalazi se na jezeru Herastrua i zajedno sa jezerom pokriva površinu gotovo od tri četvrtine kvadratnog kilometra. U ovom parku možete uživati u brojnim turističkim atrakcijama i vidovima rekreacije poput iznajmljivanja čamaca, korišćenja teniskih terena, ili pak uživanja na nekoj od terasa sa pogledom na jezero.

Na obalama jezera nalazi se i Selo – muzej na otvorenom koje je formirano 1936. godine i ima preko 300 drvenih kuća, crkava, vetrenjača koje prikazuju istoriju i dizajn ruralne arhitekture Rumunije.

U okolini parka nekada najbogatiji stalež grada zidao je sebi prelepe vile u neoklasičnom i art deko stilu.

Ovo je samo deo onoga što može činiti vaš vikend proveden u Rumunskoj prestonici, zato besplatno rezervišite vaše avio karte Beograd Bukurešt i doživite sjajnu atmosferu u predivnom gradu…

Aerodrom Bukurešt (OTP)

Međunarodni aerodrom Henri Koanda Bukurešt (OTP), poznat pod nazivom Otopeni, po naselju u kom se nalazi, predstavlja najveći aerodrom Rumunske prestonice Bukurešta. Nalazi se 17 km od centra grada. Najprometniji je aerodrom u Rumuniji, sa preko 15 miliona putnika godišnje.

Sa aerodroma do centra Bukurešta možete doći taksijem, autobusom ili vozom.

Taksi vozila su na raspolaganju putnicima i locirana su ispred aerodroma. Jasno su obeleženi taksi auta, sa znakom na krovu. Vožnja od aerodroma do centra grada traje prosečno 15-20 minuta. Više informacija o taksi vozilima i transportu možete pogledati na sledećem linku (taksi aerodrom).

Postoje brojne autobuske linije koje saobraćaju na ruti aerodrom – centar Bukurešt. Vožnja prosečno traje oko 40 minuta. Više informacija o javnom prevozu možete pogledati na sledećem linku (javni prevoz aerodrom).

Voz takođe prestavlja pouzdan i brz način prevoza putnika na relaciji aerodrom – Bukurešt. Više informacija o voznom prevozu možete pogledati na sledećem linku (voz aerodrom).

avio karte Beograd Bukurešt

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Bukurešt

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Bukurešt. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Bukurešt


Avio Kompanije za Bukurešt (OTP)
Air Serbia
Tarom

Ostale ponude avio karata


Magazin - Bukurešt (OTP)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Rumunija


Rumunija avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji