avio karte
Beograd – Sofija

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – SofijaObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Sofija na vreme

Najjeftinije avio karte Beograd Sofija (SOF) se kreću od 99 € za povratno putovanje . Potrebno je da izvršite Vašu besplatnu rezervaciju barem tri nedelje pre planiranog putovanja.

Promotivne ponude su takodje nacin da ostvarite najnizu cenu za Vaše avio karte Beograd Sofija.

Avio karte Beograd Sofija se veoma lako mogu obezbediti, popunjavanjem besplatne rezervacije. Između Beograda i Sofije saobraća naša nacionalna avio kompanija „Air Serbia“ koja održava direktan, svakodnevni let.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Sofiji

Sofija je prestonica Republike Bugarske, njen glavni grad, u kojem živi oko 1,8 miliona stanovnika. Sofija svoj razvoj u velikoj meri duguje tome što se nalazi u središtu Balkana.

Avio karte Beograd Sofija
Smeštena je na zapadu Bugarske, u severnom podnožju planine Vitoše, u istoimenoj dolini, koja je sa svih strana okružena planinama. To je najveća dolina u Bugarskoj ka kojoj gravitira i nejveći broj stanovnika Bugarske, kao i najveći deo privrede Bugarske.

Budući da je osnovana pre sedam hiljada godina, Sofija je drugi najstariji glavni grad u Evropi. U istoriji je imala više imena, a ostaci starog grada su i danas vidljivi, posebno u istorijskom jezgru.

Sofija je prvo bila tračka naseobina po imenu Serdica, nazvana po tračkom plemenu Serda. Rimska Imperija osvaja ove prostore u 1. veku pre nove ere, zadržava njeno ime Serdika, i tada postaje glavni grad rimske provincije „Dacia Mediterranea“. Huni su je uništili 447.

Grad je ponovo izgradio vizantijski car Justinijan I i preimenovao ga u „Triadica“. Nakon dolaska plemena Volgara – Bugara na ove prostore, grad dobija ime Sredec, i konačno 1376. godine u vreme Bugarskog carstva, grad dobija današnje ime Sofija – „mudrost“.

Sofiju je 1382. osvojilo Osmansko Carstvo, i postala je glavni grad turske provincije Rumelije. Godine 1878. su je preuzeli Rusi, a postala je glavni grad nezavisne Bugarske 1879.

Potom slede ratovi tokom 20. veka, da bi nakon Drugog svetskog rata Sofija postala glavni grad komunističke Bugarske.

Međunarodni aerodrom Sofija nalazi se oko 10 km od centra grada, i sa njega brzo i lako možete doći do samog centra. Po dolasku, sledi smeštaj u jedan od brojnih udobnih hotela, i odmah se možete upustiti u istraživanje Sofije.

Šta videti u Sofiji ?

Obilazak ovog grada za sve turiste i goste mora jednostavno da počne od veličanstvene Saborne crkve Svetog Aleksandra Nevskog koja svojim divnim kupolama dominira istorijskim jezgrom i vizurom cele Sofije.

Ovo je katedralna – glavna patrijaršijska crkva Bugarske pravoslavne crkve, izgrađena u neovizantijskom stilu. Po svojim dimenzijama je monumentalna građevina, druga po veličini pravoslavna crkva na Balkanu, iza Hrama Svetog Save u Beogradu.

Nedaleko od crkve Aleksandra Nevskog, nalazi se Patrijaršijski dvor, potom nekadašnja tzv. četvrt ambasada, sa reprezentativnim objektima i najelegantnijim gradskim restoranima.

Vaša šetnja bi trebala da obuhvati i zgradu nacionalnog teatra Ivan vazov sa reprezentativnom fasadom neoklasicističkog – eklektičkog stila.

Neko vreme bi trebali da provedete na glavnoj veni Sofije, veličanstvenom bulevaru Vitoša. Ovo je glavna komercijalna zona grada sa raskošnim građevinama.

Glavna pešačka zona grada počinje sa trga Svete Nedelje na kojem se nalazi i crkva Svete Nedelje, izuzetno značajna, jer se u njoj nalaze svete mošti srpskog kralja Milutina.

Sofijski largo je arhitektonska celina koju čine tri reprezentativna zdanja Narodno sobranje (parlament), zgrada TZUM-a i zgrada Ministarstva. Largo je klasičan primer takozvane staljinističke arhitekture u jugoistočnoj Evropi.

Kažu da je u Sofiji nekada bilo preko 70 džamija. Danas je Banja Baši jedina preostala džamija u bugarskoj prestonici, izgrađena u drugoj polovini 16. veka, dakle jedina koja podseća na dugovekovnu tursku dominaciju ovim prostorima.

Svakako, srednjovekovna i antička istorija su veoma važne za Sofiju, tako da u njenom centralnom delu možete videti iskopine drevne Serdike, ali i veličanstvenu Rotondu Svetog Đorđa koja datira iz 4. veka naše ere i predstavlja najstariji objekat Sofije.

Na svakom koraku se nalaze starostavne crkve, poput crkve Svete Petke Samardžijske, koja je izgrađena u tradicionalnom zanatskom kvartu grada koji su naseljavale samardžije, čija je svetiteljka zaštitnica upravo Sveta Petka.

Ali i pored te milenijumske istorije, Sofija je moderan grad, izuzetno živ i živopisan, i svakako ćete uživati u njoj.

Besplatnom rezervacijom avio karte Beograd Sofija ste na korak od Bugarske prestonice, koja će Vam svakako pružiti divne momente za pamćenje!

Aerodrom Sofija (SKP)

Međunarodni aerodrom Sofija (SKP) je glavni i najveći aerodrom u Bugarskoj. Udaljen je 10 km od centra grada. Aerodrom predstavlja bazu Bugarske nacionalne avio kompanije “Bulgaria Air“.

Smatra se da je godišnji promet preko 4 miliona putnika i u konstantom je porastu.

Svakako renoviranje aerodroma, predstavlja za Bugarsku, sinonim ulaska u Evropsku Uniju, kao i stanje ekonomskog rasta, prosperiteta, Evropskih interesa i sveopšteg napretka.

Sa aerodroma do centra grada, vrlo lako i jednostavno možete doći: taksijem, metroom, autobusom ili ukoliko iznajmite automobil (rent a car).

Ukoliko se odlučite da se transportujete taksijem, svakako je odlična i brza opcija, ali pre toga proverite da li taksi službe imaju partnerske odnose sa aerodromom. Takav je primer OK supertrans. Više informacija o taksi prevozu (taksi aerodrom).

Metro linija je najbrži način prevoza i vreme trajanja puta ne prelazi 20 minuta. Zatim postoje brojne autobuske linije koje saobraćaju od i do aerodroma.  Više informacija o javnom prevozu (javni prevoz aerodrom).

Možete iznajmiti rent a car od aerodroma u Sofiji. Vozila možete rezervisati online i preuzeti ga pri sletanju. Cene iznajmljivanja automobila nisu previsoke, a automobili su kvalitetni (Rent a car aerodrom).

avio karte Beograd Sofija

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Sofija

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Sofija. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Sofija


Avio Kompanije za Sofija (SOF)
Air Serbia
Bulgaria Air
Tarom

Ostale ponude avio karata


Magazin - Sofija (SOF)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Bugarska


Bugarska avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji