Čekirani (preadni) prtljag u avionu

Šta sve mogu da stavim u čekirani (predani) perljag u avionu?

Ukoliko niste znali šta je sve dozvoljeno da se stavi u čekirani (predati) prtljag u avionu onda se nalazite na pravom mestu. U daljem tekstu bice reči o sadržaju čekiranog (predanog) prtljaga kao i informacija o sadržaju ručnog prtljaga kao i o zabranjenim predmetima u avionu.

Čekirani (predani) prtljag

Prtljag koji se predaje na šalteru avio kompanije se zove čekirani prtljag. On treba da odgovara propisanim dimenzijama avio kompanije. Uobičajene dimenzije su 158 cm u zbiru (dužina+širina+visina) ali je preporučljivo ove dimenzije proveriti sa aviokompanijom sa kojom se putuje. Težina prtljaga takođe zavisi od aviokompanijskih pravila i ona može biti 30 kg ako kompanija primenjuje težinski koncept (u karti piše 30Kg) ili 23 kg ako primenjuje komadni koncept (u karti piše 1PC). Unutar predatog prtljaga ne smeju se naći zapaljive, eksplozivne ili otrovne materije. Više informacija o dozvoljenim predmetima koje smete da unesete u avion u ručnom i čekiranom prtljagu možete pogledati na ovom linku – zabranjeni predmeti u avionu.

avio karte čekirani (predani) prtljag
Image by Bonnie Henderson from Pixabay

Čekirani (predani) prtljag vam neće biti na dohvat ruke od trenutka kada ga predate na aerodromu pa do dolaska na krajnju destinaciju, pa se preporučuje da u njega ne stavljate laptopove, fotoaparate i druge vrednosti koje svakako možete poneti u ručnom prtljagu.
Za predat prtljag, putniku se kao potvrda o preuzimanju izdaje prtljažni identifikacioni privezak (tag), koji je putnik dužan da sačuva u slučaju reklamacije ili da prati svoj prtljag u slučaju gubitka. Svakako ukoliko želite možete  da saznate više informacija o ručnom prtljag posetite ovaj link.

Obaveza putnika

Obaveza putnika je da se informiše o predatom prtljagu kod svog agenta pre kupovine karte ili ukoliko sam pravi rezervaciju preko našeg sajta. Informacije o prtljagu za izabrane letove može dobiti klikom na „Prikaži detalje leta“ prilikom procesa rezervacije. Više informacija o procesu rezervacije možete pogledati na linku kako besplatno rezervisati avio kartu.

Sadrzaj:
Šta sve mogu da stavim u čekirani (predani) perljag u avionu?

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Putno osiguranje

Najnovije u našem Magazinu

Vesti