avio karte
Beograd – Zagreb

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – ZagrebObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Zagreb na vreme

Najjeftinija cena avio karte Beograd Zagreb se kreće od 119 € pa naviše, uključujući aerodromske takse i uključen jedan komad kabinskog – ručnog prtljaga. Ova, najjeftinija cena avio karte Beograd Zagreb (ZAG) od 119 € može da se rezerviše besplatno u formi iznad ovog teksta, samo ukoliko Vaše putovanje isplanirate dosta pre.

Na liniji Beograd Zagreb saobraćaju naša i hrvatska nacionalna kompanija u direktnom letu, „Air Serbia“ i „Croatia Airlines“, i to svim danima u nedelji. Upravo taj, direktan let Beograd Zagreb (ZAG) i jeste najpovoljniji.

Avio karte Beograd Zagreb spadaju u red najtraženijih, te je potrebno da znatno pre planiranog putovanja izvršite potpuno besplatno rezervaciju avio karte Beograd Zagreb u formi koja se nalazi iznad ovog teksta.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Zagrebu

Zagreb je glavni grad Republike Hrvatske, i najveći grad u Hrvatskoj sa oko 800.000 stanovnika. U širem području grada živi još oko 200.000 stanovnika, tako da gotovo milion stanovnika svakodnevno gravitira ka Zagrebu.
avio karte Beograd Zagreb
Istorijski gledajući, grad Zagreb je nastao iz dva naselja na susednim brežuljcima, Gradeca i Kaptola, koji čine i jezgro današnjeg grada, njegovo istorijsko središte.

Nalazi se na jugozapadnom rubu Panonske nizine na prosečnoj nadmorskoj visini od 122 m, podno južnih padina Medvednice, na levoj i desnoj obali reke Save. Položaj grada, koji je na mestu spajanja Alpske, Dinarske, Jadranske i Panonske regije, omogućio je da Zagreb postane most između srednjoevropskog i jadranskog područja. Takav položaj je sasvim sigurno uslovio i istorijsku važnost Zagreba.

O nastanku imena grada govori poznata legenda, u kojoj stari drevni ban, umoran i žedan, naredi devojci Mandi da donese vode sa izvora. Ban reče: “Mando, dušo, zagrabi”! I eto od tog zagrabiti, nastade ime grada Zagreb. Prvi pisani pomen Zagreba datira iz 1094. godine kada je na Kaptolu osnovana biskupija, što sve govori da je tu i ranije postojalo naselje.

Tokom srednjovekovne istorije grad je u posedu Mađara, a od 13. veka grad Gradec od ugarskog kralja Bele IV dobija povelju slobodne kraljevske varoši, što svakako govori o njegovom značaju, i naravno prosperitetu koji je kasnije takav status doneo lokalnom stanovništvu.

Godine 1850., ujedinjuju se tri naselja Gradec, Kaptol i Vlaška Ves u jedan grad, koji se od trena zove Zagreb. Još početkom 12. veka srednjovekovna hrvatska kraljevina ulazi u personalizovanu uniju sa Ugarskom, a kasnije naravno prati sudbinu te zemlje, koja potpada pod Turke, i upravo u jednom kratkom istorijskom periodu, polovinom 16. veka, Zagreb biva proglašen po prvi put prestonicom Hrvatske.

Kasnije delove današnje Hrvatske preuzimaju Francuzi, a potom većim delom Habsburška monarhija. Od 1918. godine Zagreb se nalazi u novoformiranoj Kraljevini SHS, kasnije Jugoslaviji, a raspadom Jugoslavije, od 1991. godine glavni je grad nezavisne Republike Hrvatske.

Međunarodni aerodrom zagreb poznat je i pod imenom „Pleso“ i nalazi se svega 10 kilometara udaljen od Novog Zagreba, te se brzo i lako možete prebaciti sa aerodroma do centra grada.

Šta videti u Zagrebu ?

Sam grad Zagreb odiše tipičnim izledom austrijskih baroknih gradova čija je arhitektura mahom nastajala tokom vladavine austrijske carice Marije Terezije u 18. veku. Srednjovekovni izgled se zadržao pre svega u liku tvrđave, potom uličica na pobrđima iznad glavnog gradskog trga, odnosno mestu srednjovekovnih naselja Gradec i Kaptol.

Turistički, najinteresantniji deo Zagreba jeste upravo brdašce Kaptol odnosno Gornji grad sa pomalo tim romantičarskim duhom koji podseća na Budim, dok se Donji grad diči raskošnim palatama nastalim u periodu vladavine Austrijanaca. Oba dela grada se spajaju na glavnom gradskom trgu koji nosi ime hrvatskog bana Josipa Jelačića čija se statua na konju nalazi u središtu trga.

Predlažemo Vam da Vaš obilazak Zagreba upravo počnete sa ovog trga, a da se do Gornjeg grada odavde prevezete starom uspinjačom.

Najlepša crkva Zagreba se nalazi upravo na Gornjem gradu. To je crkva Svetog Marka sa prepoznatljivim šarenim krovom na kojem su predstavljeni grbovi Hrvatske, Slavonije, Dalmacije i grada Zagreba. Ova skladna gotska crkva ima divnu fasadu koja je okićena statuama dvanaestorice apostola, Bogorodice, Hrista i naravno jevanđeliste Marka, kojem je crkva i posvećena.

Barokna palata Banskih dvora je sledeće što treba na Kaptolu da vidite. Tu se danas nalazi sedište Vlade Hrvatske.

Takođe, proćićete i kroz Kamenita vrata koja su jedina preostala kapija utvrde, potom treba da vidite i divnu Katedralu sa gotskim tornjevima i fasadom, trg Kaptol ispred Katedrale, Jezuitski trg sa fontanom ribara, divna pijaca – tržnica Dolac, i na kraju popite lepu kafu na divnom Cvetnom trgu na kojem se nalazi i znamenita srpska Saborna crkva, središte Mitropolije Zagrebačko-Ljubljanske.

Dobro došli u Zagreb!

Aerodrom Zagreb (ZAG)

Međunarodni aerodrom u Zagrebu (ZAG), poznat još i kao aerodrom Franjo Tuđman, glavni je međunarodni aerodrom u Hrvatskoj. Nalazi se 10 kilometara jugoistočno od centra Zagreba. Najveći je i najprometniji aerodrom u Hrvatskoj i prestavlja bazu nacionalne kompanije “Croatia Airlines”.

Sa aerodroma do centra Zagreba možete doći taksijem, autobusom, ili ukoliko iznajmite auto (rent a car).

avio karte Beograd Zagreb

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Zagreb

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Zagreb. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Zagreb


Avio Kompanije za Zagreb (ZAG)
Air Serbia
Croatia Airlines

Ostale ponude avio karata


Magazin - Zagreb (ZAG)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Hrvatska


Hrvatska avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji