avio karte
Beograd – Dubrovnik

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – DubrovnikObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Dubrovnik na vreme

Najmanja moguća cena avio karte Beograd Dubrovnik (DBV) iznosi 119 € za povratno putovanje, i sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom. Najniža cena avio karte Beograd Dubrovnik može se dobiti samo ukoliko Vašu rezervaciju uradite besplatno u formi iznad ovog teksta nekoliko nedelja pre planiranog putovanja, odnosno pre početka letnje sezone.

Na relaciji Beograd Dubrovnik (DBV) saobraćaju avio kompanije “Air Serbia” i “Croatia Airlines” i to samo u sezoni, odnosno tokom letnje sezone, nekoliko puta nedeljno.

Budući da se radi o jednoj od najpopularnijih turističkih destinacija na Jadranskom moru, Vašu rezervaciju avio karte Beograd Dubrovnik, potebno je da besplatno uradite i do dva meseca pre planiranog putovanja.

Let Beograd Dubrovnik dostupan je svakod ponedeljka i petka tokom letnje sezone.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Dubrovniku

Dubrovnik je grad smešten na Jadranskom moru, u južnoj Hrvatskoj. Ime je dobio po hrastovoj šumi, dubravi. Ubraja se u jedan od najznačajnijih kulturnih i turističkih centara u celoj Jugoistočnoj Evropi. U njemu živi oko 40.000 stanovnika, najveći broj u delovima grada van gradskih zidina.
avio karte Beograd Dubrovnik
Predpostavlja se da je Dubrovnik nastao u 7. veku, ali prema nekim novim nalazima čak i znatno ranije. Stari osnivači Dubrovnika su, bežeći pred Avarima iz razorenog Epidaurusa (današnji Cavtat) došli na ostrvsku hrid Laus podno brda Srđ i tu su se odlučili nastaniti.

Vremenom su ostrvsku hrid povezali sa kopnenim delom današnjeg Dubrovnika, u to vrijeme pod imenom Dubrava, koji su podigli srpska plemena Zahumljani, Travunjani i Konavljani i to nasipanjem kanala na kojem se danas nalazi najpoznatija dubrovačka ulica Placa (Stradun).

Dubrovnik je u početku bio u sastavu Dalmatinske teme i priznaje vlast Vizantije. Prvi se put u istorijskim dokumentima pominje 850. godine.

Svoju egzistenciju Dubrovnik je zasnovao naravno na moru. Jaka trgovačka flota održavala je žive trgovačke veze sa istočnim delom Sredozemlja, konstantno se sukobivši sa rivalom na moru i u trgovini, Venecijom.

Konačno, 1205. godine, Dubrovnik potpada pod vlast Mletačke Republike, koja se u Dubrovniku zadržala sve do 1358. godine, a tokom tog perioda Dubrovčani su čak tri puta podizali pobune protiv Mletaka, bezuspešno.

Iako je priznavao vlast Venecije, Dubrovnik je uspeo sačuvati autonomiju, jer je birao svoje veće, Senat, i ostale organe gradske samouprave. U Dubrovniku se vrlo rano razvija trgovina, posebno sa zaleđem i to ponajpre sa Bosnom u doba bosanskog Kulina bana.

Od sredine 14. veka posedi Mletačke Republike u Dalmaciji postaju deo Ugarske države, a grad Dubrovnik da bi osigurao svoju nezavisnost plaća novim vlastima godišnju rentu od 500 dukata.

Od tog vremena Dubrovnik sve više izgrađuje svoju samostalnost i nezavisnost. Kneza biraju sami Dubrovčani, a nakon smrti ugarskog kralja Ludovika I 1380. g. razvija se u samostalnu državu.

Dubrovnik doživljava svoj procvat u 16. veku, kada Dubrovčani uspešno uspostavljaju trgovačke veze sa Osmanlijama, kojima plaćaju danak u novcu i robi. Istovremeno zadržavaju slobodu, nezavisnost i povlastice slobodne trgovine na celom području Osmanskog carstva.

Dubrovčani su već od ranije imali svoja uporišta na Balkanu, i uspešno razvijaju trgovinu sa Portom, ali i Italijom i Španijom. No, kako to istorija uvek pokazuje, tako je bilo i sa Dubrovnikom. Njegova moć opada, a time naravno i suverenitet koji je grad sticao vekovima unazad.

Konačno, 1806. godine Napoleonove trupe osvajaju grad i ukidaju Dubrovačku Republiku.

Dubrovački međunarodni aerodrom „Čilipi“ nalazi se oko 13 km jugoistočno od grada, u rejonu letovališta Cavtat. Po sletanju aviona iz Beograda, i po obavljanju carinskih formalnosti, brzo i lako ćete stići do centra Dubrovnika.

Šta videti u Dubrovniku ?

Dubrovnik je grad u kjem možete provesti ceo svoj odmor i da Vam ne bude dosadno. Njegova bogata istorija se reflektuje u Starom gradu koji je okružen srednjovekovnim zidinama, a zbog svog značaja, Dubrovnik je stavljen pod zaštitu Uneska kao svetska kulturna i istorijska baština.

Zidine i srednjovekovne kapije su mesto odakle treba početi obilazak ovog grada. Da li od Ravelina, ili od Pila, sve jedno, ulazite unutar utvrđenog Starog grada koji odiše neverovatnom atmosferom uvek uzavrelom zbog hiljada turista koji dolaze da se dive njegovoj lepoti.

Stradun je glavna pešačka zona Starog grada, okićena divnim plemićkim kamenim palatama. U neposrednoj blizini nalazi se palata Sponca, državni Arhiv u kojem se nalaze izuzetno vredni spisi i dokumenti iz Dubrovačke Republike. Tu je naravno i Knežev dvor, ili Duždeva palata, nekadašnje sedište moći Dubrovačke Republike.

Crkva Svetog Vlaha je zaštitni simbol Dubrovnika, a Sv. Vlah je svetac zaštitnik grada. Onorfijeva fontana, Franjevački samostan, tvrđava Lovrjenac, tvrđava Srđ do koje možete stići žičarom i odakle se pruža nezaboravan pogled na Dubrovnik…

Ono što bi Vam preporučili jeste da jedan dan obavezno provedete na krstarenju po Dubrovačkim ostrvima, popularna tura „3 ostrva“ koja obuhvata ostrva Koločep, Lopud i Šipan.

Pored divnih kamenih ribarskih kuća, sjajnih hotelskih kompleksa koje ćete videti, na ostrvu Lopud vas očekuje jedna od najlepših plaža ovog dela Dalmacije, čuveni Sunj, nosilac plave zastave.

Kupovinom avio karte Beograd Dubrovnik, obezbeđujete sebi razgledanje jedne od najlepših turističkih atrakcija u regionu!

Aerodrom Dubrovnik (DBV)

Međunarodni Aerodrom Dubrovnik (DBV) je jedan od najvećih međunarodnih aerodroma u Hrvatskoj. Aerodrom se nalazi u Čilipima, 13 km južno od centra grada Dubrovnika. Danas je Aerodrom Dubrovnik jedan od najkorišćenijih aerodroma u Hrvatskoj. Poznat je kao destinacija za nekoliko čarter letova tokom letnje sezone.

Godišnji promet je oko 2 miliona putnika.

Sa aerodroma do centra Dubrovnika možete doći taksijem ili javnim prevozom.

Taxi stajalište se nalazi ispred putničkog terminala zgrade “B” (Domaći i međunarodni dolasci). Usluge su dostupne svakodnevno dok je aerodrom otvoren. Do centra Dubrovnika u jednom pravcu neophodno je odvojiti između 35€ i 40€.

Postoje brojne autobuske linije koje saobraćaju od aerodroma do centra Dubrovnika. Cena autobuske karte je oko 5€.

avio karte Beograd Dubrovnik

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Dubrovnik

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Dubrovnik. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Dubrovnik


Avio Kompanije za Dubrovnik (DBV)
Air Serbia
Croatia Airlines

Ostale ponude avio karata


Magazin - Dubrovnik (DBV)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Hrvatska


Hrvatska avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji