avio karte
Beograd – Split

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – SplitObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Split na vreme

Najpovoljnija cena avio karte Beograd Split (SPU) se krece od 140 evra. Da bi ste kupili najjeftinije avio karte Beograd Split potrebno je da napravite besplatnu rezervaciju minimum 4 nedelje pre samog putovanja.

Promotivne ponude su jedan od načina da pronađete najnižu tarifu za avio karte Beograd Split. Avio karte Beograd Split možete rezervisati potpuno bespaltno popunavanjem forme na vrhu strane.

Prestonica Dalmacije, sunčani Split, oboriće Vas s nogu! Do Splita iz Beograda možete stići direktnim letom nacionalne avio kompanije „AirSerbia“ po zaista niekim cenama. Što ranije rezervišete i kupite avio karte Beograd Split, to je izvesnije da ćete platiti najnižu cenu.

Let Beograd Split dostupan je tri puta nedeljno tokom letnje sezone i to ponedeljkom, petkom i nedeljom.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Splitu

Split je najveći grad u Dalmaciji i drugi po veličini grad u Hrvatskoj, odmah posle Zagreba.
Smestio se na obalu srednje Dalmacije ispred ostrva Brač, Hvar i Šolta. Značajno je kulturno-istorijsko središte Hrvatske. Grad ime oko 200.000 stanovnika.

avio karte Beograd Split

Zbog dobro očuvanog starog gradskog jezgra uvršten je na UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine. Najveća je putnička luka u Hrvatskoj i jedna od vodećih na celom Mediteranu. Klima je takva da grad godišnje ima oko 2.700 sunčanih časova pa zovu i „Grad sunca“.

Šta videti u Splitu?

Nastanak Splita vezuje se za gradnju Dioklecijanove palte u 4. veku. Dioklecijanova palata je najveća i najbolje sačuvana kasnoantička palata na svetu. Građena je da bi rimski car u njoj proveo starost.

Danas predstavlja srce grada Splita i naznačajniju atrakciju koju turisti posećuju kada dođu u ovaj grad. Godine 1979. Dioklecijanova palata je uvrštena na UNESCO-vu listu svetske baštine.

avio karte Beograd Split dioklecianova palata
Image by Katarzyna Tyl from Pixabay

Jedan on najpoznatijih simbola grada je i katedrala Svetog Dujma, koji je bio prvi biskup antičkog grada Salone, nekadašnjeg središta rimske provincije Dalmacija. Današnja katedrala izgrađena je kao mauzolej cara Dioklecijana početkom 4. veka.

Nedugo posle smrti cara Milanskim ediktom hriščani dobijaju pravo ispovedanja religije pa mauzolej posle nekog vremena dobija današnju namenu. Zvonik katedrale je najprominentnija građevina Splita i datira iz 13. veka. Ispred katedrale pruža se trg Peristil-jedno od kulturnih središta grada.

Trg Prokurative (službeno Trg Republike) je poznati splitski trg u središtu grada, zapadno od Dioklecijanove palate, građen po uzoru na starije venecijanske Prokurative.

Splitske Prokurative danas su poznate kao pozornica svih važnijih javnih i kulturnih dešavanja u gradu pod Marjanom. Duže od pola veka na Prokurativama se održava tradicionalni Splitski festival.

Kako je običaj u mediteranskim gradovima tako i u Splitu sve ulice vode do luke ili na rivu. Sa uređenjem splitske rive započelo se još u doba vladavine Napoleona i uvek je predstavljala najvažniji javni prostor u gradu.

Avio karte Beograd Split ulice stari grad
Image by Michelle Maria from Pixabay

Danas je riva gradski dnevni boravak, pozornica splitskog gradskog života, pešački raj koga krasi špalir palmi.
Izaberite neki od kafea i restorana kao idealno mesto za ispijanje jutarnje ili popodnevne kafe, večernji izlazak i druženje s prijateljima uz piće.

Osim u brojnim znamenitostima grada Splita, tokom boravka u njemu možete uživati i u prelepim plažama i sadržajem za turiste koji će vaš odmor učiniti potpunim. Najpoznatije plaže u Splitu su Trstenik, Bačvice, Kaštelet, Kašjuni i Bene.

Kada obiđete ceo grad upustite se u obilazak ostrva u okolini. Posebno ostrva Hvar, kralj među dalmatinskim ostrvima, poznat još od antike po svom važnom strateškom i nautičkom polozaju, bogatstvu, kulturnim i prirodnim spomenicima.
Danas smatra jednim od deset najlepših ostrva na svetu.

Putovanje u Split sigurno će biti pun pogodak! Obezbedite Vašu avio kartu Beograd Split na vreme, ukrcajte se na avion i uživajte!

Aerodrom Split (SPU)

Međunarodni aerodrom u Splitu, drugi je po putničkom prometu u Hrvatskoj. Nalazi se na polju Resnik. Udaljen je 20 kilometra od Splita.

Aerodrom u Splitu je važna destinacija tokom letnjih meseci, jer povezuje veće gradove u Evropi sa Hrvatskim primorjem. Promet putnika preko ovog aerodroma je oko 3 miliona godišnje. Aerodrom predstavlja čvorište kompanije “Croatia Airlines“.

Sa aerodroma do centra Splita možete doći taksijem ili vozom. Vožnja od aerodroma do Splita traje oko 30 minuta.

avio karte Beograd Split AERODROM

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Split
Obezbedite najjeftinije avio karte Beograd Split na vreme
O Splitu
Šta videti u Splitu?
Aerodrom Split (SPU)

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Split. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Split


Avio Kompanije za Split (SPU)
Air Serbia
Austrian
Lufthansa
Croatia Airlines

Ostale ponude avio karata


Magazin - Split (SPU)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Hrvatska


Hrvatska avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji