kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avio karta Beograd Nirnberg, Srednjovekovne građevine

Nirnberg, Srednjovekovne građevine

Ako volite filmove sa kulisama srednjovekovnih gradova, atmosferu starih trgovačkih gradova i romantiku prošlih vremena, za Vas je pravi izbor putovanje u Nirnberg

ŠTA VIDETI U NIRNBERGU?

Simbol Nirnberga je njegova tvrđava, Kjzerburg,  koja se nadvila kao čuvar na jezgro srednjovekovnog centra. Tvrđava datira iz XII veka, a gradnja je počela tokom vladavine Konrada III, a završila se negde u drugoj polovini XVII veka. Kada se popnete na njene zidine i uđete u unutrašnjost, doživećete putovanje kroz vreme, u srednji vek. Sa tvrđave pogled puca na grad ispod njenih temelja:  gradsko utvrđenje, bogate crkve, prelepe fontane, Fembohaus sa nirnberškim Gradskim muzejom, pa fantastični zamak Tuher.

Pre više vekova Nirnberg je postao centar precizne mehanike, a bogati građani su mogli da priušte sebi satove: čuvena „nirnberška jaja”. Iz doba srednjeg veka datira i dom Albrehta Direra.

Poseban doživljaj je šetnja ovim živopisnim grdskim jezgrom tokom decembra meseca, jer tada je na ulicama Kristkindlmarkt, božićni vašar. Naziv u prevodu znači “Vašar Hrista deteta” a tradicija grada je da se svake dve godine bira mlada ženu koja je iz Nirnberga, da bude Kristkind. Njen zadatak je da svake godine otvari Kristkindlmarkt sa balkona Frojenkirhe rečima: “Vi muškarci i žene koji ste nekad bili deca, postanite ponovo mladi”.

Ako biste želeli još malo da zavirite u srednjovekovne tekovine, posetite Željeznički muzej „Adler” gde se nalazi prva lokomotiva na svetu. Takođe obiđite Germanski nacionalni muzej, najveći kulturno-istorijski muzej u Nemačkoj, u kome ćete naći preko milion eksponata koji datirajuod srednjeg veka preko baroka, renesanse i prosvetiteljstva, sve do XIX veka. Svakako ne propustite Handverkerhof, zanatsko dvorište koje se nalazi preko puta željezničke stanice, gde ćete moći da uživate u rukotvorinama starih zanata.

Da biste iskusili gastronomske čarolije srednjeg veka, obavezno probajte Rostbratwurst, nirnberške pečene kobasice, koje neguju recepturu još od XIV veka! Najbolje su u „Bratwurstglöcklein” pivnici u blizini Zanatskog dvorišta. Naravno, kobasice zalte točenim pivom! Ukoliko Vas put nanese do pivnice Küche Zum Gulden Stern, svratite i tamo, jer i on seže u srednji vek!  Ovde se kobasice peku na bukovom drvetu, a svi sastojci su stigli od lokalnih poljoprivrednika.

Svakako moram da spomenem i zdanje Geistspital, bolnice iz XII veka i prelepu katedralu Frauenkirche… Dok obilazite znamenitosti koje Vas zanimaju, uživaćete u ambijentu uskih ulica i prelepim trgovima starog grada…

KAKO STIĆI: AVIO KARTA BEOGRAD NIRNBERG

Avio karta Beograd Nirnberg može da se kupi po ceni od 205 eura.

Međunarodni aerodrom Nirnberg nalazi se na 5km od centra grada. Nosi naziv po svom čuvenom stanovniku Albrehtu Direru, velikom slikaru, predstavniku nemačke renesanse. Aerodromski kod za Nirnberg (Nürnberg) je NUE.

Ovaj aerodrom nije jedan od većih u Nemačkoj, ali zbog dobre organizacije, nosi titulu najboljeg nemačkog aerodroma. Godine 2000.otvorena je metro stanica na aerodromu, tako da za manje od 15 minuta linijom U2 možete stići do centra grada. Druga alternativa prevoza do Nirnberga je autobus 32.

Avio karta Beograd Nirnberg je obavezno sa presedanjem, najbolje konekcije ima avio kompanija Lufthansa.

Avio karta Beograd Nirnberg je najbolje da se rezerviše odmah po odluci da putujete u ovaj predivn grad, jer tada cena avio karte može biti povoljnija…

Želim Vam ugodnu šetnju fascinantnim Nirnbergom!

Sadrzaj:
Nirnberg, Srednjovekovne građevine
ŠTA VIDETI U NIRNBERGU?
KAKO STIĆI: AVIO KARTA BEOGRAD NIRNBERG

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Putno osiguranje


Avio karte - polazni aerodrom (BEG)

Najnovije u našem Magazinu

Vesti