kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avio karte Beograd Hamburg, Grad na vodi

Hamburg, Grad na vodi

Šetali biste gradom koji je praktično na vodi, a nećete u Veneciju? Posetili biste ulicu Crvenih fenjera, a nećete u Amsterdam? Hoćete da oživite duh Bitlsa iz ’60-ih godina, a nećete u Liverpul? Jeli biste pravi hamburger, a Amerika je daleko? Pa, rešenja za Vas je: idite u Hamburg!

ZAŠTO PUTOVANJE U HAMBURG?

Putovanje u Hamburg može biti vrlo iznenađujuće živopisno iskustvo! Nazivaju ga i “kapija sveta”, što može da zahvali svom položaju. Ovde se ukrštaju Istočna i Zapadna Nemačka, na severu je Skandinavija, na jugu Evropski kontinent, na zapadu je Baltik, a na istoku Severno more. A po sredini Hamburga Elba i ušće dve reke: Bila i Alster. Idealno mesto da se ovde razvije jedna od najznačajnijih evropskih transportnih luka…  I drugi grad po veličini u Nemačkoj…

Ovaj grad živi na vodi i ako čujete da su Venecija ili Amsterdam prepoznatljivi po svojim kanalima i mostovima, šta onda reći za Hamburg koji povezuje svoje ulice sa oko 2.500 mostova? Ono što čini kuriozitet jesu i vrlo popularne i naravno skupe kuće koje se grade na vodi, pa ko ne bi poželeo tu da živi?

KAKO UPOZNATI HAMBURG?

Najbolji način da upoznate Hamburg i sagledate njegovu grandioznost jeste da obiđete njegov “Beograd na vodi” tj. Hafencity, moderan kompleks zgrada u luci izgrađenih u futurističkom stilu kojim dominira Elbphilharmonie, zgrada koju porede sa Sidnejskom operom, pa se potom spustite do starog grada, šetnjom uz Mali Alster do ulice Jungfernstieg. Uživajte u ambijentu na trgu Rathausmarkt i divite se najlepšoj neorenesansnoj zgradi u Hamburgu – Grdaskoj kući.. Obiđite crkve Svetog Petra iz XI veka i Svetog Jkova iz XIII veka… Posetite ostatke odbrambenog utvrđenja iz IX veka, Hammaburga… Šopingujte u Mönckebergstrasse…

A, za kraj, ostavite pravi užitak, vožnju po luci…

Ono bez čega ne može da prođe ni jedno nedeljno jutro u Hamburgu je poseta ribljoj pijaci Fischmarkt. Ovde se u zoru  iznosi sveža morska i rečna riba, i drugi plodovi mora. Čak i ako nećete da kupujete ništa, sam ambijent pijace je izuzetno interesantan i vredi ga doživeti!

Ako ste voleli čari Monmartra i četvrti crvenih fenjera, onda svakako ne propustite da odete u kvart Sankt Pauli! Ali pazite, ako ste žensko ili imate manje od 18 godina, nećete moći da uđete u svaku ulicu… I, momci, ne brinite, ako želite da kušate čari mladih dama, niste u prekršaju, jer ovde je prostitucija legalizovana!

Ali ono što je pronelo slavu ovoj četvrti jeste grupa Beatles. Tokom rađanja hipi pokreta, ’60-ih godina, Hamburg je bio “Meka”  muzike. I Bitlsi su došli ovde sa željom da postanu popularni. Svirali su po raznim lokalima, a poslednji u nizu je bio Star-club.

I da ne zaboravim, baš u ovom gradu se rodio hamburger, da bi preko luke Hamburg emigrirao u Ameriku!

KAKO STIĆI: AVIO KARTA BEOGRAD HAMBURG

Do Hamburga ćete najlakše i najpovoljnije stići ukoliko koristite avio prevoz. Avio karta beograd Hamburg može da se rezerviše po ceni od oko 170 eura. Avio karta Beograd Hamburg može da se rezerviše i kao direktan let, a uslugu avio prevoza vrši avio kompanija Lufthansa.

Aerodrom Hamburg je peti po prometu putnika u Nemačkoj (oko 15 miliona putnika). Koristi ga više od 55 avio kompanija, uključujući i low cost, a letovi se obavljaju skoro ka svim svetskim destinacijama, osim Australije i Okeanije. Nalazi se na oko 8km od Hamburga i odlično je povezan sa Hauptbahnhof-om. Avio karta Beograd Hamburg, ukoliko je rezervišete na vreme će Vam verovatno biti manji trošak od hotelskoj smeštaja jer je Hamburg jedan od skupljih gradova u Nemačkoj.

Pa, šta da Vam još kažem, osim da pazite da se ne izgubite u kvartu S. Pauli!

Živeli! Vidimo se u Hamburgu!

Sadrzaj:
Hamburg, Grad na vodi
ZAŠTO PUTOVANJE U HAMBURG?
KAKO UPOZNATI HAMBURG?
KAKO STIĆI: AVIO KARTA BEOGRAD HAMBURG

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Putno osiguranje


Avio karte - polazni aerodrom (BEG)

Najnovije u našem Magazinu

Vesti