kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avio karta Beograd Štutgart, Hodočašće u grad Mercedes Benca

Štutgart, Hodočašće u grad Mercedes Benca

 

Divite se novim modelima Majbaha, oduševljava Vas SLK, prosto obožavate mercedesove oldtajmere? Onda je logičan izbor putovanje u Štutgart!

Mercedes ima dva oca, Gotliba Dajmlera i Vilhelm Majbaha, ali samo jedan rodni grad… Davne 1885. godine u stakleniku, koji je kasnije pretvoren u radionicu je rođen prvi model Mercedesa!

Avio karte Beograd Štutgart mercedes muzej
Image by e-gabi from Pixabay

U Mercedes-Benc muzeju, jedinom muzeju na svetu u kojem je u potpunosti predstavljena istorija automobilske industrije možete videti najraznovrsnije modele Vašeg omiljenog automobila. Ima ih čak 160!

Možda je najbolji momenat za posetu Štutgartu mesec mart, jer se tada sastaju  ljubitelji old tajmera iz čitavog sveta povodom verovatno najlepšeg auto-sajma u Nemačkoj, Retro Classics.

Kada prošetate ulicama, uvidećete da Štutgart ima da ponudi mnogo više od sjaja automobilske industrije.

Avio karte Beograd Štutgart stari mercedes benz
Image by Bernd Schray from Pixabay

Pošto je grad smešten u vinogradarskom okruženju, ovde ćete naći brojne specijalitete: od tipičnih rezanaca (špecle) do kasnog burgunca, od pivskog lokala na uglu do nagrađivanih, vrhunskih restorana sa međunarodnom reputacijom.

Idealno mesto za opuštanje i uživanje je Schlossplatz, glvni trg. Ne postoji nijedan drugi grad koji može da se pohvali ovakvom građevinom u samom srcu grada.Ovaj trg je smešten između  trgovinske zone Štutgarta, parka Schlossgarten i rezidencionalnog stambenog kvarta. Obodom trga pruža se glavna šoping zona i najduža pešačka ulica u Nemačkoj, Königstrasse.

Schillerplatz, drugi najvažniji trg u Štutgartu nosi ime čuvenog dramskog pisca. Naovom trgu se možete diviti crkvi Stiftskirche, glavnoj luteranskoj crkvi u pokrajini Virtemberg i Starom zamku, renesansnoj građevini odakle su upravljali svojom grofovijom vladari Virtemberga. Na trgu se dva puta nedeljno održava zelena pijaca, kao i velika božićna pijaca.

KAKO STIĆI: AVIO KARTA BEOGRAD ŠTUTGART

Avio karta Beograd Štutgart može da se rezerviše za bilo koje doba u godini po dosta povoljnim cenama. Avio karta Beograd Štutgart može da se bukira i kao direktan let, a često se desi da je čak i povoljnija sa jednim presedanjem. Kako god, avio kompanija Lufthansa i ovde drži primat što se tiče pružanja usluga prevoza. Avio karta Beograd Štutgart može da se nađe i u ponudi aviokompanije Air Serbia

Aerodrom Stuttgart (STR) udaljen jeoko 13 km od centra grada Štutgarta. Ovo je najveći aerodrom pokrajine Baden Virtemberg, a sedmi po veličini u Nemačkoj.

Kada sletite na aerodrom Štutgart, do centra grada možete doći linijama S-bahn-a  S2 ili S3, koji saobraćaju na svakih 10-15 minuta. Druga alternativa za transfer do grada su autobuske linije 77 i 122.

Srećan Vam put u središte “Merzedes-Benz Land-a”!

Sadrzaj:
Štutgart, Hodočašće u grad Mercedes Benca
KAKO STIĆI: AVIO KARTA BEOGRAD ŠTUTGART

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Putno osiguranje


Avio karte - polazni aerodrom (BEG)

Najnovije u našem Magazinu

Vesti