avio karte
Beograd – Štutgart

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – ŠtutgartObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Štutgart na vreme

Kako bi ste kupili najjeftinije avio karte Beograd Štutgart po ceni od 148 € potrebno je da isplanirate putovanje i napravite rezervaciju barem 5 nedelja unapred. U cenu u iznosu od 148 € za avio karte Beograd Štutgart ukljuce su sve aerodromske takse i nema skrivenih troskova. Možete već odmah napraviti besplatnu rezervaciju popunjavanjem forme koja se nalazi iznad ovog teksta.

Do Štutgarta se iz Beograda može doći direktnom avio linijom na kojoj saobraća nacionalna avio kompanija „AirSerbia“, kao i sa presedanjem u Minhenu ili Frakfurtu preko avio kompanije “Lufthansa“.

Potrebno je da popunite formu iznad ovog taksta sa datumima željenog putovanja, i nakon toga da odaberete željeni let koji će u potpunosti zadovoljiti Vašu želju, po pitanju vremena leta i dodatnih usluga koje se nude na odabranom letu (doplata za prtljag i slično). Kroz samo par minuta možete kupiti vaše avio karte Beograd Štutgart.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Štutgartu

Najpovoljniju moguću cenu za avio karte Beograd Štutgart možete dobiti samo ukoliko dosta ranije uradite Vašu besplatnu rezervaciju, jer se radi o jednom od najtraženijih letova.
avio karte Beograd Štutgart

Štutgart se nalazi na oko sat vremena udaljenosti od Švarcvalda i Švapske Jure. Središte grada se nalazi u plodnoj dolini, ugnježdeno između vinograda i guste šume u blizini reke Nekar.

Smatra se da je sam grad Štutgart osnovan oko 950. godine, neposredno pre bitke na Leškom polju. Osnovao ga je švapski vojvoda Ludolf, jedan od sinova cara Svetog rimskog carstva Otona I Velikog. Grad se koristio za uzgajanje konja u plodnim dolinama, u blizini današnjeg centra grada.

Od ovog vremena pa sve do 14. veka, naselje je bilo u rukama markgrofova Badena i virtemberških gradova Baknanga i Bezighajma. Oko 1300. godine, Štutgart je postao rezidencija grofova Virtemberga, koji su nastavili graditi i proširivati naselje u prestonicu svoje teritorije. Status grada Štutgart je dobio 1321. kada je postao zvanična kraljevska prestonica.

Teritorija oko Štutgarta je bila poznata kao grofovija Virtemberg, pre nego što su je podigli na nivo vojvodstva od strane cara Svetog rimskog carstva 1495. godine, kada je Štutgart postao glavni grad vojvodstva i rezidencija vojvode. Naziv Virtemberg potiče od strmog brda u okolini Štutgarta poznatog kao Virtemberg.

U 18. veku, grad je nakratko izgubio status prestonice, pošto je Eberhard Ludvig osnovao grad Ludvigsburg severno od Štutgarta, u koji je premestio svoju prestonicu. Godine 1775. Karl Eugen je zatražio da se sedište Virtemberga vrati u Štutgart, izdavši naređenje za izgradnju novog dvorca na Šlosplacu.

Upravo taj Šlosplac ne bi trebali da propustite tokom Vaše šetnje Štutgartom, a svakako je i topla preporuka da vozom sa centralne Železničke stanice odete do obližnjeg Ludvigsburga da vidite pomenutu rezidenciju kraljeva Virtemberg dinastije.

Šta videti u Štutgartu ?

Brojni hoteli u Štutgartu nude zaista odlične mogućnosti za Vaš boravak u prestonici Baden Virtemberga, Štutgartu. Tokom Vašeg boravka u ovom industrijskom gradu, možete odvojiti par sati kako bi ste obišli njegov relativno mali istorijski centar, ili kako bi ste uživali u njegovoj neposrednoj okolini koja poseduje raskošnu prirodnu lepotu.

U središtu grada leži glavni trg Šlosplac. Pored toga što je i najveći u Štutgartu, na njemu se ukrštaju mnoge trgovačke ulice, nalazi se i park Šlosgarden, te dva dvorca, mnogi muzeji, dok se na jugozapadu nalazi stambeno područje. Iako je središte grada dosta uništeno tokom Drugog svjetskog rata, mnoge istorijske građevine su rekonstruisane, a izgrađene su i nove, moderne građevine.

U neposrednoj blizini Šlosplaca, videćete staru Štiftskirhe – Manastirsku crkvu iz 13. veka u romano-gotskom stilu, potom Staru palatu koja je rekonstruisana u stilu renesanse a koja je predstavljala rezidenciju dinastije Virtemberg, tu je i raskošna palata kralja Vilhelma…

Obavezno treba da se prošetate glavnom pešakom zonom grada, Kraljevskom ulicom (Koenigstrasse) koja je prepuna kafea, restorana, prodavnica, robnih kuća. Pravi mali šoping raj.

Svakako, pored mnogobrojnih muzeja i galerija koje se nalaze u Štutgartu, ipak, najpoznatiji gradski muzej je Mercedes-Benz muzej čije se sedište nalazi u ultra-modernoj čelično-staklenoj zgradi. Muzej sadrži više od 160 vozila od kojih neka potiču još iz najranijih dana motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Gradski prevoz savršeno funkcioniše, te se brzo i lako možete prevesti iz jednog u drugi deo grada. Moramo da Vam preporučimo i prelepi ZOO vrt Vilhelmina, ali i ručak u nekom od divnih restorana u banji Bad Kanštat koja se nalazi u predgrađu Štutgarta.

Poželjno je znati da je Štutgart jedna od najprodavanijih destinacija, te avio karte Beograd Štutgart je potrebno rezervisati i obezbediti na vreme.

Naravno, grad iz svega priloženog zahteva više od jednog dana za kvalitetan obilazak, ali svakako uvek možete barem nešto videti u ovom gradu, ma koliko vremena imali na raspolaganju. Sasvim sigurno ćete uživati.

Aerodrom Štutgart (STR)

Međunarodni aerodrom u Štutgartu se nalazi 13 km od centra grada, u oblasti Baden – Virtemberg. Poseduje četiri terminala i 7. je po značaju aerodrom u Nemačkoj. Jedan je od najfrekventnijih aerodroma u Nemačkoj, svakako zbog privredne važnosti samog grada.

Sa aerodroma do centra grada možete doći taksijem, autobusom ili vozom.

Taksijem od aerodroma do centra Štutgarta možete stići otrpilike za 30 minuta u zavisnosti od gužve u saobraćaju. Više informacija možete videti na sledećem linku (taksi aerodrom).

Postoje brojne autobuske linije koje voze do i od aerodroma u Štutgartu, a neke od njih su 77, 122, X3 itd. Više informacija o autobuskom prevozu možete pronaći na sledećem linku (autobus aerodrom).

Takođe, jedan od načina transporta od aerodroma do centra Štutgarta je voz (metro). Neke od voznih linija su S Bahn S2 ili S3. Vozovi saobraćaju na svakih 10 minuta, i vreme transporta traje oko 27 minuta. Više informacija o voznom prevozu možete pronaći na sledećem linku (voz aerodrom).

avio karte Beograd Štutgart

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Štutgart

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Štutgart. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Štutgart


Avio Kompanije za Štutgart (STR)
Air Serbia
Airfrance
Lufthansa
Swiss

Ostale ponude avio karata


Magazin - Štutgart (STR)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Nemačka


Nemačka avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji