Avio kompanija Wizz Air

Wizz Air jeftine avio karte - Promocija

WIZZ AIR- Istorija

Wizz air je niskobudžetna (low cost) avio kompanija čije su glavne baze u Mađarskoj i u Poljskoj. Avio-kompanija je osnovana u septembru 2003. godine, a 19.maja 2004. je imala prvi let iz Katovica, grada u Poljskoj. Od juna 2004. godine je ozvaničen rad niskotarifne avio kompanije redovnim vazdušnim saobraćajem iz Budimpešte. Kompanija se deset godina neprestano razvijala i postala najveći niskobudžetni avio-prevoznik i brend u srednjoj i istočnoj Evropi.

WIZZ AIR- Flota

Wizz Air ima flotu sa jednim tipom aviona – A320. Od 2015. je uvela korišćenje letelice A321ceo, a do 2018. je nabavila još 20 dodatnih aviona istoimenog modela. Wizz Air je od kompanije Airbus poručio 110 savremenih aviona A321neo sa naprednim sistemima i motorima, što će dodatno smanjiti troškove kompanije Wizz Air, najniže u industriji.

Wizz air ima flotu čija starost letelica ne prelazi više od 5 godina, čime se kotirala kao jedna od flotom najmlađih kompanija.

Wizz Air
Image by skyradar from Pixabay

 

Tarife na Wizz Air letovima

BASIC

PUTUJTE SA MALO PRTLJAGA, u cenu je uključeno:

 • Besplatna ručna torba (maks. veličina 40 x 30 x 20 cm) može da se smesti ispod sedišta
 • Čekiranje putem interneta

WIZZ GO

SPAKUJTE SE I UŠTEDITE, u cenu je uključeno:

 • Torba sa točkićima dimenzija 55 x 40 x 23 cmzagarantovana je u kabini (osim ako iz operativnih razloga to nije moguće)
 • Čekirana torba do 20 kg
 • Izbor sedišta
 • Besplatno čekiranje na aerodromu i putem interneta do 30 dana pre datuma leta
 • Prioritetno ukrcavanje +1 ručna torba dimenzija 40 x 30 x 20cm (smeštena ispod sedišta)
 • Prioritetno čekiranje

 WIZZ PLUS

DOVOLJNO PROSTORA I POTPUNA FLEKSIBILNOST, u cenu je uključeno:

 • Unos torbe sa točkićima dimenzija 55 x 40 x 23 zagarantovan je u kabini (osim ako iz operativnih razloga to nije moguće)
 • Čekirana torba od 32 kg
 • Izbor premijum sedišta

WIZZ Flex:

 • Refundiranje na WIZZ račun
 • Prioritetno ukrcavanje +1 ručna torba dimenzija 40 x 30 x 20 (smeštena ispod sedišta)
 • Besplatno čekiranje na aerodromu i čekiranje putem interneta do 30 dana pre datuma leta
 • Informacije o letu
 • Prioritetno čekiranje
 • Automatsko čekiranje

 

WIZZ AIR – Destinacije

Wizz Air nudi preko 600 linija iz 25 baza u regionu: Beč u Austriji; Tuzla u Bosni i Hercegovini; Sofija i Varna u Bugarskoj; Kutaisi u Gruziji; Budimpešta i Debrecin u Mađarskoj; Riga u Letoniji; Vilnjus u Litvaniji; Skoplje u Severnoj Makedoniji; Kišinjev u Moldaviji; Katovice, Varšava, Gdanjsk, Poznan i Vroclav u Poljskoj; Bukurešt, Kluž-Napoka, Krajova, Jaši, Sibinj i Temišvar u Rumuniji; Beograd i Niš u Srbiji; London Luton u UK; Kijev u Ukrajini.

Wizz Air letovi iz Beograda:

Salzburg, Austrija. Salcburg je četvrti po veličini grad u Austriji, smešten u središnjem delu države. Poznat je kao „grad klasične muzike“, najviše zahvaljujući tome što se tu rodio Volfgang Amadeus Mocart. Međunarodni aerodrom Salcburg (SZG) nalazi se oko 10 km od samog grada do kojeg veoma brzo i lako možete stići sa njega.

Brussels Charleroi, Belgija. Brisel, glavni grad Belgije, sinonim za čokoladu i pivo, nezvanična prestonioca Evrope sa velelepnih trgom Grand Place, figurom dečaka Maneken Pis-a, Kraljevskom palatom, muzejima i crkvama i brojnim pabovima i prodavnica čokolade. Aerodrom Brisel (BRU) se nalazi 11 km severoistočno od centra grada Brisela. Godišnji promet je preko 22 miliona putnika i svrstava ga na 23. mesto po prometu putnika i čini ga najvećim i najprometnijim aerodromom u Belgiji.

Larnaka, Kipar. Larnaka je jedan od najstarijih gradova na Kipru. Smeštena je na južnoj obali Kipra, poznata uređenoj obali gde se opuštaju kako meštani, tako i turisti. Odlikuje se čistim plažama, kristalno plavim morem, lukom koju posećuju luksuzne jahte, bogatim noćnim životom i mnogobrojnim festivalima. Međunarodni aerodrom u Larnaki  (LCA) je najveći na međunarodni aerodrom Kipru, udaljen 8 km od centra Larnake. Aerodrom u Larnaki godišnje opsluži preko 8 miliona putnika, i na taj način predstavlja najprometniji aerodrom u državi.

Turku, Finska. Turku, ili Åbo, na drugom zvaničnom jeziku, švedskom, nalazi se na samom jugozapadu Finske, na obali reke Aura (Aurajoki), koja vijugavo prolazi gradom. Jedan je od najvećih i najstarijih gradova ove zemlje i  bivši glavni grad Finske, tačnije od 1808. pa do 1812. kada je taj primat preuzeo Helsinki. Turku ima sopstveni aerodrom, a najbolji i najbrži način dolaska do najstarijeg grada u Finskoj je direktnim letom iz Beograda avio kompanijom Wizz Air.

Basel-Mulhouse-Freiburg, Francuska.  Bazel je poseban zbog svog položaja na tromeđi Švajcarske sa Nemačkom i Francuskom, pa se gradska zona prostire kroz tri države. Grad je poznat i kao jedina značajna luka u okviru države. Bazel takodje može pohvaliti i time da ima jedan jedan od najstarijih univerziteta u Švajcarskoj, osnovan davne 1460. godine. Do Basela možete stići letom iz Beograda ili Niša avio kompanijom Wizz Air.

Paris Beauvais, Francuska. Pariz je zaista uvek sjajna ideja! Grad koji predstavlja jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija na svetu, i grad u koji se uvek možete vraćati! Pariz godišnje poseti oko 30 miliona turista pa sasvim opravdano planirati putovanje unapred. Sada, pored Air Serbia i Air France, možete kupiti kartu i Wizz Air-a koji sleće na sporedni aerodrom Bove koji je na oko 1:15h vožnje udaljen od centra Pariza.

Cologne, Nemačka. Keln grad je u nemačkoj saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija. Po površini i broju stanovnika Keln je četvrti grad u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Minhena. Glavna atrakcija grada je Kelnska katedrala, danas treća najviša crkva na svetu i jedna od većih turističkih atrakcija Nemačke. Keln je nova destinacija Wizzaira iz Beograda.

Dortmund, Nemačka. Dortmund je poznat kao „zelena metropola“, jer se skoro polovina gradske površine nalazi pod parkovima, kanalima i poljoprivrednim kulturama. Industrija čelika je nekada obeležavala razvitak Dortmunda, ali je grad danas okrenut privredi, slobodnom vremenu i kulturi. Ovaj grad poznat je i po fudbalskom klubu Borusija koji često igra u evropskim kupovina pa mnogi navijači iz cele Evrope imaju razlog više za posetu Dortmundu.

Friedrichshafen, Nemačka. Friedrichshafen  je industrijski grad na severnoj obali jezera Konstanc (Bodensko jezero) u južnoj Nemačkoj, blizu granica Švajcarske i Austrije. Glavna atrakcija grada je svakako Bodensko jezero koje je pravi raj za turiste. Aerodrom u Friedrichshafenu je od izuzetnog značaja kako u turističke tako i u poslovne svrhe.

Hamburg, Nemačka. Grad poznat i kao „Venecija severa“  drugi je po veličini grad u Nemačkoj i jedna od najvećih evropskih luka. Karakteristična individualnost ovog grada vekovima je održavana od strane njegovih stanovnika, čime se održala jedinstvena kultura koja se opire globalnim trendovima standardizacije. Aerodrom u Hamburgu je peti po veličini u Nemačkoj i nalazi se na oko 8.5 km od centra grada.

Hanover, Nemačka. Hanover se nalazi u nemačkoj saveznoj državi Donja Saksonija. Ovaj grad sa više visokoškolskih ustanova je i industrijski, trgovinski i centar uslužnih delatnosti cele pokrajine. Kao sajamski grad (CeBIT i Hannover Messe) uživa veliki ugled u poslovnom svetu. Aerodrom u Hanoveru se nalazi na 11km od centra grada.

Karlsruhe/Baden-Baden, Nemačka. Nalazi se u dolini reke Rajne i na obroncima Švarcvalda, a danas slovi za takozvanu “onlajn prestonicu” Nemačke jer se u njemu nalazi prestižni univerzitetski centar nauke i modernih tehnologija. Po legendi, grad je dobio ime Karlsrue (u prevodu: Karlovo odmorište) po anegdoti u kojoj se markiz Karlo III Vilhelm probudio posle sna u kome je sanjao o osnivanju novog grada. Posetite ovaj moderan grad kupovinom karte iz Beograda avio kompanijom Wizz Air.

Memmingen/Munich West, Nemačka. Memmingen je nemački grad koji se nalazi u Bavarskoj, ima oko 42.000 stanovnika, a u njegovoj blizini su Minhen i Štutgart. Stari deo grada poseduje veliki broj starih objakata, poput palata, utvrđenja i dvoreva i predstavlja jedan od najočuvanijih u južnom delu Nemačke. Aerodrom Memingen je 110km zapadno od Minhena, a putnici ovaj aerodrom uglavnom biraju jer su karte za taj grad dosta povoljnije u odnosu na Minhen.

Milan Malpensa, Italija. Milano je jedna od najtraženijih destinacija za let od Beograda. Grad je mode, a kao i u vreme renesanse, dom je i najpoznatijih umetnika. Milano je očaravajući spoj modernog i tradicionalnog, mesto gde se u staklima futurističkih nebodera ucrtava odraz starog gradskog jezgra. Do Milana, osim Air Serbia-om može se stići i avio kompanijom Wizz Air sa polaskom iz Beograda.

Malta, Malta. Ostrvo vitezova i grad kao iz bajke koji je planski nastao kao san arhitekte Frančeska Laparelija. Divna Valeta i divna Malta su savršena destinacija za one koji od svog putovanja žele nešto više. Direktnih letova iz Beograda postoje avio kompanijom Wizz Air.

Eindhoven, Holandija. Ajndhoven ili „grad svetlosti“ smešten je na jugoistoku Holandije, jedan je do najstarijih gradova u zemlji. Poznat i po industriji visoke tehnologije i najsavremenijem dizajnu. Nalazi se na svega 115km udaljenosti od prestonice, Amsterdama, do kog se lako može stići vozom ili autobusom.

Oslo Sandefjord Torp, Norveška. Najveći i glavni grad Norveške u čijem području živi 1/4 stanovništva. Predstavlja kulturno, naučno i upravno sedište Norveške. Grad je takođe sedište trgovine, bankarstva, pomorstva i industrije u Evropi, što ga čini veoma značajnim. Aerodrom Sandefjord Torp se nalazi na oko 7 km od mesta Sandefjord i na oko 110 km od centra Osla.

Lisbon, Portugalija. Lisabon je grad pun kontrasta, od savremene visokogradnje do građevina u stilu art nuvo, ima mozaične pločnike, zgrade crepova vedrih boja i srednjovekovnu mavarsku oblast Alfama. Specifične fasade kuća obasjane sunčevim zracima, odličan šoping, uzbudljiv noćni život, zanimljivi  muzeji i šetnja uskim srednjevekovnim uličicama na kojima se noću svira i peva fado uvek će vas vraćati u ovaj neobični grad.  Lisabon je nova destinacija Wizz Aira sa direktnim letom iz Beograda.

Barcelona El Prat, Španija. Grad muzeja, neobičnih parkova, slikovitih kvartova, stadiona FK Barselone, vatrenog flamenka i čarobnih fontana. Međunarodni aerodrom u Barseloni (BCN) je glavni aerodrom i nalazi se 14 km jugozapadno od centra grada. Spada među 40 najvećih aerodroma na svetu sa prometom većim od 44 miliona putnika.

Gothenburg Landvetter, Švedska. Geteborg je kosmopolitski grad i kulturno, privredno i upravno središte severne Evrope. Grad ima značaj i izvan granica države, pa se smatra petim po značaju gradom u Nordijskim državama. Aerodrom Geteborg Landveter se nalazi na 20km od centra Geteborga i na oko 40km od grada Boras.

Malmo, Švedska. Malme se nalazi na krajnjem jugu Švedske u jugozapadnom delu regije i istorijske pokrajine Skanije, na obali moreuza Eresunda. Nazivaju ga skandinavskim biserom zbog bogate kulture, finih gradjana i prelepog ambijenta u kome se nalazi. Aerodrom Malme je od centra grada udaljen oko 40 minuta vožnje autobusom. Do Malmea možete stići letom iz Beograda ili Niša avio kompanijom Wizz Air.

Stockholm Skavsta, Švedska. Stokholm, glavni i najveći grad Švedske sa starim gradskim jezgrom koje datira iz 13. veka, veoma lepe arhitekture. Izgrađen je na 14 ostrva i kažu da gotovo 1/3 površine grada zauzima voda, tj  Baltičko more i jezero Malaren. Grad opuštene atmosfere, krcat muzejima i domaćin ceremonije dodele Nobelove nagrade. Aerodrom Stokholm Skavsta se nalazi u blizini Nikopinga na 5 km severozapadno od urbane zone i oko 100 kilometara jugozapadno od Stokholma.

London Luton, Velika Britanija. London je glavni i najnaseljeniji grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. On se nalazi na reci Temzi na jugoistočnom delu ostrva Velike Britanije. London je vodeći globalni grad u umetnosti, trgovini, obrazovanju, zabavi, modi, finansijama, zdravstvu, medijima, turizmu i mnogo čemu drugom. Aerodrom London Luton je udaljen oko 47km od centra Londona i avio kompanija Wizz Air ima direktne letove iz Beograda.

Wizz Air letovi iz Niša:

Beč, Austrija. Beč, glavni grad Austrije smešten je na savršenoj prirodnoj lokaciji sa svih strana okružen šumama. Elegantan i kulturan grad leži na jednoj od najlepših evropskih reka Dunavu. Kultura je pored lepote u srži Beča ima preko 100 muzeja, a on je i jedna od retkih prestonica koja ima sopstvene vinograde. Pored Air Seria-je, Wizz Air ima letove iz Niša po vrlo povoljnim cenama.

Basel-Mulhouse-Freiburg, Francuska.  Bazel je poseban zbog svog položaja na tromeđi Švajcarske sa Nemačkom i Francuskom, pa se gradska zona prostire kroz tri države. Grad je poznat i kao jedina značajna luka u okviru države. Bazel takodje može pohvaliti i time da ima jedan jedan od najstarijih univerziteta u Švajcarskoj, osnovan davne 1460. godine. Do Basela možete stići letom iz Beograda ili Niša avio kompanijom Wizz Air.

Dortmund, Nemačka. Dortmund je poznat kao „zelena metropola“, jer se skoro polovina gradske površine nalazi pod parkovima, kanalima i poljoprivrednim kulturama. Industrija čelika je nekada obeležavala razvitak Dortmunda, ali je grad danas okrenut privredi, slobodnom vremenu i kulturi. Ovaj grad poznat je i po fudbalskom klubu Borusija koji često igra u evropskim kupovina pa mnogi navijači iz cele Evrope imaju razlog više za posetu Dortmundu.

Memmingen/Munich West, Nemačka. Memmingen je nemački grad koji se nalazi u Bavarskoj, ima oko 42.000 stanovnika, a u njegovoj blizini su Minhen i Štutgart. Stari deo grada poseduje veliki broj starih objakata, poput palata, utvrđenja i dvoreva i predstavlja jedan od najočuvanijih u južnom delu Nemačke. Aerodrom Memingen je 110km zapadno od Minhena, a putnici ovaj aerodrom uglavnom biraju jer su karte za taj grad dosta povoljnije u odnosu na Minhen.

Malmo, Švedska. Malme se nalazi na krajnjem jugu Švedske u jugozapadnom delu regije i istorijske pokrajine Skanije, na obali moreuza Eresunda. Nazivaju ga skandinavskim biserom zbog bogate kulture, finih gradjana i prelepog ambijenta u kome se nalazi. Aerodrom Malme je od centra grada udaljen oko 40 minuta vožnje autobusom. Do Malmea možete stići letom iz Beograda ili Niša avio kompanijom Wizz Air.


Avio karte Wizz Air - Destinacije