avio karte
Beograd – Oslo

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – OsloObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Oslo (OSL) na vreme

Magični Oslo, iscrtan frojdovima, ostrvima, morem i zelenilom privlači pažnju sve više turista. Da li ste i vi među njima?

Najjeftinije avio karte Beograd Oslo se kreću od 127 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom od 8kg. Ova cena je dostupna kod avio prevoznika “Norwegian airlines“.

Povoljne avio karte Beograd Oslo nudi i “Air Serbia“, po ceni od samo 140 evra, možete rezervisati i kupiti ovu kartu ukoliko unapred isplanirate datum vašeg putovanja.

Na direktnom letu Beograd Oslo saobraćaju naša nacionalna avio-kompanija „Air Serbia” i „Norwegian Air”.

Let iz Beograda do Osla traje oko 2 sata i 50 minuta.

Naša preporuka je da izvršite besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Oslo nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Oslu

Oslo je glavni grad Norveške, mnogi bi koristili atribut kao pravo remek delo prirode. Grad je prepun šuma, parkova, jezera, staza za trčanje i šetanje i zbog svoje posebnosti jedna je od najpopularnijih destinacija Norveške i severne Evrope.

Avio karte Beograd Oslo
Image by AlexvonGutthenbach-Lindau from Pixabay

Oblast Osla krase 40 ostrva, preko 300 jezera i velika šumska prostranstva, a ipak je to tek treća najveća nordijska metropola, iza Stokholma i Kopenhagena. Ali stapanje urbanih i prirodnih pejzaža, norveškoj prestonici daje izrazitu privlačnost. Sjajan spoj parkova i šuma sa modernim znamenitostima daje Oslu posebnu draž.

U glavnom gradu Norveške, mnogo pažnje se pridaje ekologiji, pa Oslo nosi titulu “najzeleniji grad” sveta.

Izvorni grad osnovao je oko 1050. kralj Harald Hardrada, ali uništen u požaru 1624. Kralj Christian IV osniva grad nešto zapadnije od nekadašnjeg Osla i menja mu ime u Kristijanija. Stari naziv grada je parlament vratio tek 1925. godine.

Šta videti u Oslu

Jedna od najprepoznatljivijih građevina Osla je svakako Kraljevska palata u kojoj žive kralj i kraljica, a nalazi se na vrhu kapije Karl Johan (glavna ulica u Oslu). Izgradnja je započela 1824 .godine, a palatu je prvi put koristio kralj Oscar I. Šefovi država takođe borave ovde prilikom zvaničnih poseta, a javnost može posetiti kraljevsku rezidenciju tokom leta.

Avio karte Beograd Oslo
Oslo, kraljevska kuca / Image by Reinhard-Karl Üblacker from Pixabay

Park skulptura Ekebergparken je 2013. godine otvorio filantrop i kolekcionar Kristijan Ringnes. Ovde možete pronaći radove Salvadora Dalija i Augusta Rodena. Vrhunac je možda Skyspace Jamesa Turrella: Boja ispod, koja menja nijanse, menjajući tako gledaočevu percepciju dela – i njegovu percepciju “neba iznad”, ovo svakako morate lično doživeti…

Goli muškarac žonglirajući sa četvoro novorođenčadi, ljutita beba, 46-metarski visoki toranj od 121 čoveka samo su neki od 200 umetničkih dela u parku skulptura Vigeland smeštenom u najvećem zelenom prostoru Osla, Frogner parku. Vajar Gustav Vigeland napravio je svaku skulpturu sam, dizajnirao je i arhitekturu parka od 80 ari, koji je završen između 1939. i 1949. godine.

Kosi mermerni krov Opere u Oslu, dizajniran od strane arhitektonske firme Snoheta, podseća na ledeni breg koji viri iz fjorda. Zgrada Opere je otvorena 2008. godine, a izgradnja je koštala oko 665 miliona dolara. Obavezno prošetajte do nje, pronaćićete je na rivi i poželećete, kao i većina turista da se popnete na njen krov.

Prošetajte glavnom ulicom Karla Johana, uživajte u ambijentu, probajte norvešku hanu u nekom od lokalnih restorana, popite kriglu piva… Samo, ne zaboravite, Oslo spada među najskuplje gradove na svetu…

Let Beograd Oslo
Oslo / Image by Alexandra von Gutthenbach-Lindau from Pixabay

Javni prevoz u Oslu

Oslo ima odlično organizovan javni prevoz. Grad koji ne broji ni 800.000 stanovnika nudi vožnju tramvajima, autobusima, metroom i feribotom. Cena karte je podeljena po zonama, a ne po vrsti prevoza.

Najlakši način kretanja u javnom gradskom prevozu je da kupite karticu.

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Oslu možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde).

Aerodrom Oslo (OSL)

Međunarodni aerodrom Gardenmon je udaljen oko 50 km od cenra grada. Jedan je od tri aerodroma u Oslu, koji je svakako najveći i najprometniji. Nalazi 35 km jugoistočno od centra grada u oblasti Akershus. Drugi je po prometu u Skandinaviji i sedište je avio kompanije „Norwegian“.

Avio karte Beograd Oslo
Oslo panorama / Image by Photorama from Pixabay

Kako doći sa aerodroma do grada Oslo

Do grada sa aerodroma Gardenmoen možete doći nekim od autobuskih linija, kao i vozom ili taksijem.
Autobusi su u posedu kompanije Flybussen, a njihov raspored vožnji i stanice možete pogledati na linku (kliknite ovde).

Flytoget Express voz vozi sa aerodroma do Oslo S (glavne stanice Oslo) svakih 10 do 20 minuta. Vožnja traje oko 20 -25 minuta. Više informacija možete dobiti na linku (kliknite ovde).

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Oslo

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Oslo. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Oslo


Avio Kompanije za Oslo (OSL)
Lufthansa
Airfrance
Norwegian
Air Serbia
Wizz Air

Ostale ponude avio karata


Magazin - Oslo (OSL)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Norveška avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji