avio karte
Beograd – Stokholm

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – StokholmObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Stokholm na vreme

Cena avio karte Beograd Stokholm (ARN) se krece od 156 evra. Da bi ste kupili najjeftiniju avio kartu iz Beograda za Stokholm potrebno je da napravite besplatnu rezervaciju minimum 5 nedelja pre samog putovanja.

Kraljevina Švedska i njena prestonica Stokholm su divna destinacija za Vaše putovanje. Direktnim letom kompanije „AirSerbia“ Stokholm nikada nije bio bliži!

Avio karte Beograd Stokholm možete rezervisati potpuno besplatno popunavanjem forme na vrhu strane. Najpre zadajte kriterujume za pretragu pa iz dobijenih rezultata možete odabrati najeftiniju ponudu ili ponudu koja najviše odgovara vašim kriterijumima.

Što ranije rezervišete i kupite avio kartu to je sigurnije da ćete platiti najnižu cenu. Izborom avio karte Beograd Stokholm iz promotivne ponude tekođe je jedan od načina da lako i brzo pronađete željeni termin i jeftinu avio kartu.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Stokholmu

Glavni grad Kraljevine Švedske ima oko 800.000 stanovnika. Izgrađen je na arhipelagu koji čini 14 ostrva između jezera Malaren i Baltičkog mora.
avio karte Beograd Stokholm
Jednu trećinu grada zauzimaju vodene površine. Druga trećina Stokholma odlazi na parkove, šume i zelene površine. Treća trećina Stokholma je sve ono što su prethodne generacije vekovima gradile na ovom nekada negostoljubivom prostoru da bi danas Stokholm postao jedan od najuređenijih gradova na planeti.

Prvo pitanje koje uputimo sami sebi pre nego što rezervišemo avio kartu za Stokholm jeste koliko je tamo hladno. U Švedskoj zime jesu hladne ali ništa hladnije nego u Srbiji.

Jedina razlika je što zima traje skoro pa duplo duže nego na nasim prostorima tako da je posetu dobro planirati u toku leta. Dnevne temperature tada dostižu oko 20 stepeni a u julu obdanica traje oko 20 sati.

Šta videti u Stokholmu ?

Brojne su znamenitosti u Stokholmu koje treba da obiđete.

Stari grad – Galma Stan je nukleus iz koga se razvijao Stokholm. Zauzima tri ostrva na kojima su smeštene tri značajne građevine: Kraljevski dvorac, Katedrala i Parlament.

Kraljevska palata je zvanična rezidencija švedske kraljevske porodice iako sadašnji kralj Karl XVI Gustav i kraljica Silvija najviše borave u palati Drotningholm.

Gradska palata se koristi prilikom primanja poseta visokih stranih zvaničnika i za obavljenje kraljevskih dužnosti.
Stokholmska katedrala – Storkirkan ili Domkirka kako je još nazovaju posvećena je Svetom Nikoli i najstarija je crkva u gradu. Izgrađena je od crvene opeke u gotskom stilu u 13. veku.

Dom parlamenta Riksdagshuset izgrađen je na zasebnom ostrvu Helgensholmen. Građevina u neoklasičnom stilu sa velikom parkom ispred centralnog ulaza u potpunosti zauzima površinu pomenutog ostrva.

Gradska kuća je jedan od najpoznatijih građevina švedske prestonice i često je srećemo kao motiv na razglednicama i slikama Stokholma. Nakon svečanosti dodele Nobelove nagrade koja se održava u gradskoj koncertnoj hali, laureati, njihove poredice, svečane zvanice i kraljevska porodica odlaze na raskošni banket koji se održava upravo u gradskoj kući.

Stokholm je grad bogat muzejima koji su mahom smešteni na čuvenom “muzejsko ostrvo” Đurgarden koje je omiljeno i ljubiteljima rekreacije. Upravo ovde se nlazi Istorijski muzej koji nam sa preko 10 miliona eksponata od vikinške kulture pa do modernog doba govori ko su Šveđani.

Za preporuku je i poseta pomorskom muzeju Vasa. Kraljevski ratni brod Vasa je 1628. godine potonuo u luci Stokholm, nakon 333 godine izvađen je sa dna mora u skoro nepromenjenom obliku. Upravo zbog ovo izuzetnog eksponata muzej Vasa je najposećeniji muzej cele Skandinacije.

Treba pomenuti i Nobelov muzej posvećen liku i delu pronalazača dinamita i osnivača Nobelove nagrade. Sasvim drugačiju tematiku ima muzej posvećen komercijalno najuspešnijem bendu iz Švedske – ABBA. Zanimljivo i bitno za turiste jeste to da je u velikom broju muzeja ulaz besplatan.

Stokholm je jedan od najčistijih prestonica na svetu i prvi je nosilac titule Zelena prestonica Evrope. Grad ima čak 96 plaža. U celom gradu je dozvoljen ribolova a ukoliko želite da imate brod za to vam nije potrebna dozvola. Iz Švedske nam dolaze Ikea, H&M i Pipi Duga Čarapa.

Izađite iz kalupa najčešćih turističkih destinacija. Otkrijte jednu od Venecija severa i istražite duh i kulturu Skandinavije. Spakujte Vaše kofere, kupite avio karte Beograd Stokholm i pravac Švedska.

Srećno Vam bilo!

Aerodrom Stokholm (ARN)

Arlanda Airport (ARN) je najveći međunarodni aerodrom u Švedskoj. Udaljen je 44 km severno od centra Stokholma. Arlanda aerodrom je sediđte Scandinavian Airlines i Norweigan Air avio kompanija. Prema podacima iz 2018. godine aerodrom je opslužio preko 25 miliona putnika. Poseduje 5 terminala i 3 piste.

Sa aerodroma do centra Stokholma možete doći taksijem, autobusom ili vozom.

Najudobniji izbor transporta od aerodroma do centra grada je taksijem. Vožnja traje oko 40 minuta i prosečna cena iznosi oko 45 €. Taksi vozila se nalaze ispred aerodroma i crno žute ili crno bele su boje. Svaki taksi automobil ima taksi znak na krovu automobila.

Najjeftiniji i najčešći vid prevoza od aerodroma do centra Stokholma je autobusom. Polazna stanica autobusa je na terminalu 2. Autobusi saobraćaju na svakih 10-15 minuta i vreme prosečnog prevoza do centra Stokholma je 45 minuta. Cena autobuske karte u jednom smeru od aerodroma do centra grada iznosi 11,30 €.

Prevoz vozom predstavlja najčešći vid transporta od aerodroma do centra Stokholma. Vožnja traje 20 minuta i cena karte iznosi 28 €(za osobe mlađe od 25. godina cena 15,60€). Vozovi saobraćaju od 04:50 ujutro do 01:05h posle ponoći.

avio karte Beograd Stokholm

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Stokholm

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Stokholm. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Stokholm


Avio Kompanije za Stokholm (ARN)
Air Serbia
Austrian
Lufthansa
Norwegian
Wizz Air

Ostale ponude avio karata


Magazin - Stokholm (ARN)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Švedska avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji