avio karte
Beograd – Brisel

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – BriselObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Brisel na vreme

Najpovoljnija cena avio karte Beograd Brisel (BRU) kreće se i do 115 €. Da bi sebi obezbedili jeftinu avio kartu Beograd Brisel potrebno je da izvršite besplatnu rezervaciju minimum četiri do pet nedelja pre planiranog putovanja.

Avio karte Beograd Brisel možete rezervisati potpuno besplatno popunavanjem forme na vrhu strane.

Belgijska i evropska prestonica, Brisel, privlači poslovne ljude i diplomate iz čitavog sveta. Značaj grada je naglo porastao sa dobijanjem statusa sedišta Evropske komisije i Saveta Evropske unije.

Do Brisela leti „AirSerbia“ svaki dan direktnim letom, a avio karte Beograd Brisel možete zaista povoljno nabaviti ako Vašu rezervaciju uradite na vreme.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Briselu

Ako ste osoba koja pravi spiskove gradova koje biste želeli da posetite na spisak obavezno stavite Brisel. Grad će vas privući svojom raskošnom arhitekturom i savremenim kvartovima koji su nicali uporedo sa statusom prestonog grada Evropske Unije. Pored institucija EU ovde se nalazi i političko sedište NATO-a.

Metropolitansko područje Brisela je najgušće naseljeno i najbogatijje područje Belgije. Grad je osnovan pre gotovo 1000 godina kada je izgrađena prva tvrđava na ovom mestu. Ime grada je nastalo iz dve reči koje u bukvalnom prevodu znači “dom u močvari”.

Grad je zbog geografskog položaja u srednjem veku postao trgovački centar. U 19. veka Belgija se izborila za nezavisnost od Holandije, a Brisel je postao glavni grad dvojne države Flamanaca i Valonaca.

Danas oko 60% stanovništa čine Flamanci koji govore holandski jezik, dok 40% odlazi na Valonce koji se služe francuskim jezikom.

U oba svetska rata grad je skoro u potpunosti razoren pošto je bio porište važnih bitaka. Nakon ratova počinje uspon Brisela i danas je grad u kome živi najveći broj diplomata posle Njujorka.

Šta videti u Briselu ?

Razgledanje Brisela započinje sa glavnog gradskog trga Grand Markt. Trgom dominiraju stare zrgade u stilu gotike i nešto mlađe barokne palate koje su služile kao kuće gildi odnosno različitih esnafa.

Dve naprominentnije građevine na trgu postavljene su jedan naspram druge. To su Gradska kuća, sagrađena na samom početku 15. veka i Kraljevska kuća.

Graditeljska tradicija zapadne Evrope nalagala je da se drvoredi podižu i neguju u ulicama, dok su gradski trgovi mahom otvoreni prostori bez zelenila kako bi se lepo videle palate gradskih institucija.

Takav slučaj je i sa trgom Grand Markt sa izuzetkom da se svake druge godine u avgustu trg prekrije cvećem pa događaj predstavlja svojevrsnu turističku atrakciju.

Jedan od najpoznatijih simbola Brisela svakako je “maneken Pis” -mala brinzana statua koja predstavlja dečaka koji urinira. Izliven je još davne 1619. godine kao uspomena na gradsku legendu da je jedan dečak spasao grad od bombe tako što je urinirao na fitilj i tako ga ugasio.

Maneken Pis menja odelo u zavisnosti od prilike, a na Dan državnosti Srbije obučen je u sprsku narodnu nošnju.

Monumentalna Palata pravde najveća je i najvažnjia zgrada u Belgiji. Nalazi se na vrhu brda iznad Brisela i sa svojom zlatnom kupolom visokom 104 metra dominira iznad grada.

Čuveni Anatomijum mesto je za slikanje svih koji dođu u Brisel. Predstavlja molekul gvožđa uvećan čak 165 miliona puta.

Ukoliko volite kupovinu ulice Rue Neuve i Avenija Luis prava su mesta za vas. U njima možete naći prodavnice svetski poznatih marki, kao i lokalnih dizajnera.

Brisel i Belgija prava su destinacija za ljubitelje čokolade. Na trgu Place du Grand Sablon naći ćete svetski poznate belgijske proizvođače čokolade kao što su Godiva I Nojhaus.

Naša preporuka je da posetite specijalizovane “outlet” prodavnice gde brendirane belgijske čokolade možete kupiti po veoma niskim cenama.

Za sve ljubitelje piva, Brisel je idealna destinacija za posetu. Možete probati neko od 450 vrsta piva koje se služe u ovom gradu. Posebno je zanimljivo što se za svako pivo koristi posebno namenjena čaša specijalno rađena baš za tu vrstu piva, jer poboljšava sam ukus.

Sve što smo pomenuli nalazi se u Briselu, ali u isto vreme i na samo jedan klik od Vas. Spakujte Vaše kofere i pravac Belgija.

Srećno Vam bilo!

Aerodrom Brisel (BRU)

Aerodrom Brisel (BRU) se nalazi 11 km severoistočno od centra grada Brisela. Godišnji promet je preko 22 miliona putnika i svrstava ga na 23. mesto po prometu putnika i čini ga najvećim i najprometnijim aerodromom u Belgiji.

Brojne avio kompanije kao što su “Brussels Airlines”, “Jet Airways”, “Vueling” imaju bazu na ovom aerodromu. Postoje brojne direktnei letovi ka odredištima širom Evrope, kao i ka određenim destinacijama u Africi, Bliskom istoku, Aziji, Severnoj Americi i Karibima

Za prevoz sa aerodroma dostupni su taksiji, regionalni i međunarodni vozovi, limuzine, lokalne i regionalne autobuske linije i rent a car.

avio karte Beograd Brisel

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Brisel

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Brisel. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Brisel


Avio Kompanije za Brisel (BRU)
Air Serbia
Lufthansa
Austrian
Swiss
Wizz Air

Ostale ponude avio karata


Magazin - Brisel (BRU)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Belgija


Belgija avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji