avio karte
Beograd – Lisabon

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – LisabonObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Lisabon na vreme

Cena avio karte Beograd Lisabon (LIS) se krece od 205 €. Da bi ste kupili najjeftinije avio karte Beograd Lisabon možete rezervisati potpuno besplatno popunavanjem forme na vrhu strane. Zadavanjem vaših kriterijuma za pretragu dobićete rezultate iz kojih samo treba da odaberete najeftiniju ponudu ili ponudu koja najviše odgovara vašim kriterijumima.

Ukoliko želite da putujete avionom za Lisabon, naš savet je da avio kartu besplatno rezervišete na vreme. Promotivne ponude su takodje nacin da ostvarite najnizu cenu za  avio karte Beograd Lisabon.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Lisabonu

Prestonica Portugalije, Lisabon, mami svojom energijom putnike iz gotovo svih kraje sveta. Iz Beograda do Lisabona možete stići avionom, preko jedne od evrpskih metropola, na žalost, nepostoji direktan let.

avio karte Beograd Lisabon

Lisabon je najzapadniji grad u Evropi, smešten na ušću reke Težo u Atlantski okean.

Najveći je i glavni grad Portugalije. Sa svojih 550 000 stanovnika treći je grad po značaju na Pirinejskom poluostrvu, posle Barselone i Madrida. Samo u periodu januar-mart temperatura se spusti do 15 stepeni što govori da je jedan od gradova sa najblažom zimskom temperaturom u Evropi i pogodan je za putovanje tokom čitave godine.

Šta videti u Lisabonu ?

Za početak posetite tvrđavu Sao Jorge. Smeštena je u boemskoj četvrti Alfama i sa njenog vrha pruža se sjajan pogled na reku Težo, mostove, katedralu i centralno gradsko jezgro. Ovaj srednjovekovni zamak je veoma uspešna rekonstrukcija nekadašnjeg utvrđenja u kome su živeli prvi doseljenici.

Na putu ka tvrđavi, uživaćete u lepotama jedne od najpopularnijih i najbolje očuvanih lisabonskih četvrti, Alfama.

Jedno od obeležja Alfame, pored zamka, svakako je i Katedrala Se. Zgrada crkve izgrađena je u stilu romanike i predstavlja rekonstrukciju prvobitne građevine iz 12. veka koja je oštećena u zemljotresu. U Alfami možete obići i Muzej Fada čija je izložba posvećena najpoznatijem portugalskom muzičkom žanru i „potugalskoj gitari“.

Dok ste još u centru grada obiđite jedan od najlepših centralnih trgova – Trg Rossio koji je oduvek predstavljao glavni gradski trg Lisabona. Glavna pešačka ulica, Rua Augusta, prepuna je kafića i restorana nacionalne i internacionalne kuhinje. Krase je živopisnim mozaicima i brojni ulični svirači fada.

Najbolji način da doživite ovu muziku jeste da se počastite večerom u nekom od restorana koji organizuju Fado večeri. Ulica se pruža od Trga Rossio do trijumfalne kapije koja izlazi na veličanstveni Trg Comercio.

Lisabon je izgrađen na brežuljcima i pruža mogućnost uživanja u panoramskim pogledima sa brojnih vidikovaca. Najpoznatiji od njih je svakako plato Santa Justa. Upravo brdovita fizionomija naselja daje mogućnost da se Lisabonom krećete raznim prevoznim sredstvima od kojih su najpopularniji žuti tramvaji.

Ukoliko ste ljubitelj prirode i podvodnog sveta iz centra krenite u istočni deo grada gde se nalazi akvarijumu Oceanario i čuveni Park nacija. Akvarijum je drugi najveći na svetu sa stotinama različitih morskih životinjskih vrsta. Ukoliko se odlučite na vožnju žičarom iznad samog parka vaša nagrada biće veličanstven pogled na most Vasko da Gama koji spaja dve suprotne obale estuara reke Težo.

Pak, ako iz centra grada krenete ka zapadnom delu grada – Belem, videćete neke od najpoznatijih građevina Lisabona. Manastir Jeronimo je najposećenija znamenitost grada. U jednoj od njegovih kapela nalazi se grob čuvenog moreplovca Vaska de Game. Građen je početkom 16. veka u doba portugalskih osvajanja i predstavlja izraz jedinstvenog, portugalskog arhitektonskog stila.

Pored Vaska De Game u njemu se nalaze grobnice značajnih Portugalaca koji su proslavili ovu zemlju.

Kada se iz manastira spustite na obalu reke preko vrtova trga Imerio ugledaćete poznati simbola grada, Spomenik otkrićima. Spomenik otkrićima je podignut 1960. godine povodom 500 godina od smrti Henrija Moreplovca, izgrađen u obliku pramca broda. Najveća atrakcija je plato ispred spomenika u vidu ogromne mape na kojoj su prikazane osvojene teritorije portugalskih moreplovaca.

Nastavite li šetnju pored obale brzo ćete stići do još jednog od gradskih simbola – kule Belem. Građena je u manuelinskom stilu tipičnom samo za Portugal-predstavlja mešavinu mavarskog, renesansnog i kasno gotičkog stila. Kada je izgrađena u 16. veku stajala je na ostrvcetu reke Težo i kontrolisala ulazak u estuar.

Danas je njena okolina posredstvom čovekovog uticaja promenila pa se nalazi tik uz reku, ali na kopnu.

Pored nabrojanih čuda i lepota još je bezbroj razloga da posetite Lisabon i njegovu okolinu. Nakon rezervisanja avio karte Beograd Lisabon, na samo jedan korak ste od božanstvenog Lisabona!

Aerodrom Lisabon (LIS)

Aerodrom u Lisabonu poznad po nazivu Lisboa Portela i prestavlja najveći aerodrom u Portugalu i jedan je od najvećih aerodromu u južnoj Evropi. Aerodrom u Lisabonu je udaljen od centra grada svega 7 km. Veoma dobro je opremljen, što putnicima omogućava udoban boravak.

Brojni restorani, free šopovi, ustanove za animaciju dece, kafei, konferencijske sale su samo od nekih uslužnih postrojenja koje aerodrom poseduje.

Fenomenalna lokacija kao i saobraćajna organizacija Vam omogućava da veoma lako i brzo stignete do samog centra. A to možete učiniti taksijem, vozom ili autobusom.

Taksi stajalište se nalazi ispred terminala i do grada možete stići za 15 minuta.

Aerodrom poseduje metro stanicu koja direktno vozi putnike do centra Lisabona.  Vožnja traje oko 20 minuta.

Postoje brojne autobuske linije koje polaze ispred terminala aerodroma i mogu Vas odvesti do željenih delova grada. Vožnja traje oko 30 minuta.

Više informacija o načinu prevoza do grada ili aerodroma možete pogledati na sledećem linku (ovde).

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Lisabon

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Lisabon. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Lisabon


Avio Kompanije za Lisabon (LIS)
Turkish airlines
Airfrance
Austrian
Lufthansa
Swiss
TAP Portugal
Wizz Air

Ostale ponude avio karata


Magazin - Lisabon (LIS)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Portugal


Portugal avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji