avio karte
Beograd – Larnaka

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – LarnakaObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Larnaka na vreme

Cena avio karte Beograd Larnaka (LCA) se kreće od najjeftinije cene od 129 € za povratno putovanje i uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom. Cena avio karte Beograd Larnaka zavisi od sezone kada je kupujete, i naravno da je veća ukoliko se radi o letnjoj sezoni.

Na liniji Beograd Larnaka (LCA) saobraća direktnim letom naša nacionalna avio kompanija „Air Serbia“, koja tokom leta organizuje i brojne čarter letove ka ovoj destinaciji svojom sestrinskom kompanijom „Avio let“.

Najniža cena avio karte Beograd Larnaka od 129 € se može isključivo dobiti ako nekoliko meseci pre planiranog putovanja izvršite Vašu rezervaciju u formi iznad ovog teksta.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Larnaki

Larnaka sa svojim 72.000 stanovnika je treći najveći grad na Kipru. Nalazi se na jugoistočnom delu ostrva i smatra se najstarijim gradom Kipra. Veruje se da je prvo naselje na ovom mestu postojalo 4000 godina pre Hrista. Njeno antičko ime bilo je Kition, odnosno Kitijum.
Avio karte Beograd Larnaka
Po predanju grad je osnovao Nojin praunuk Kitim po kojem će naselje i dobiti ime. Takođe, veruje se da se u Kition preselio Lazar, kojeg je Hrist uskrsnuo, te se iz tog razloga u centru grada nalazi prelepa crkva posvećena Sv. Lazarusu.

Mikena je prva na ovom prostoru imala svoju trgovačku koloniju, a koliko je ona bila moćna govori i to da se u 13. veku pre nove ere Kition proglasio Kraljevinom. Kasnije je preuzimaju Feničani, pa potom postaje deo helenističkog sveta.

Potom gradom vladaju Vizantija, pa Latini, te i Osmanlije od 1625. godine. Turci punih 250 godina ostaju na Kipru. Sve to dovodi do značajnog slabljenja grada i do zaborava njegove nekadašnje, antičke slave i bogatstva.

Berlinskim kongresom 1878. godine, Kipar je dodeljen na upravu Velikoj Britaniji, gde ostaje sve do svog proglašenja nezavisnosti 1960. godine. Turskom okupacijom Severnog dela Kipra dolazi do nove krize i proterivanja preko 200.000 Grka iz severnih delova zemlje.

Svoj put je Larnaka videla u razvoju turizma, te veoma brzo postaje i najvažniji turistički centar Kipra sa prelepim peščanim plažama koje se nalaze u blizini grada i brojnim malim letovalištima.

Međunarodni aerodrom u Larnaki je najveći na Kipru, pa tako i najfrekventniji. Po Vašem dolasku na ovaj aerodrom, brzo i lako ćete se prevesti do centra Larnake, a kada se udobno smestite u neki od brojnih hotela, Vaše uživanje može da počne.

Šta videti u Larnaki ?

Obilazak ovog grada treba početi od ostataka antičkog Kitijuma gde se možete upoznati sa dugom i slavnom istorijom Larnake.

Potom se uputite do samog centra grada koji poseduje specifičnu atmosferu i koji je u potpunosti prilagođen turistima koji uživaju u šetnjama, sjajnim tavernama i divnim kafeima.

U centru Larnake treba da pogledate crkvu Sv. Lazara. Godine 890. na mestu današnje crkve pronađen je grob na kojem je pisalo „Lazar, Hristov prijatelj“.

Tako je i predanje oživelo, a koje je kazivalo da je nakon stradanja Hrista u Svetoj zemlji, Lazarus došao na Kipar. Na tom mestu izgrađena je divna crkva koju treba obavezno posetiti.

Iznad Larnake, na dominantnom položaju nalazi se tvrđava Larnaka koju su podigli Turci u 17. veku nakon osvajanja Kipra.

Danas se u tvrđavi nalazi Muzej Larnake, a tokom leta njeno dvorište se pretvara u pozornicu sa brojnim pozorišnim predstavama koje se ovde svako veče održavaju.

Preporučujemo Vam da uzmete taksi, i nekih 5 km od Larnake posetite Tekiju Hala Sultan – muslimansko svetilište.

Tu se nalazi grob Muhamedove pomajke Um Haram koja je poginula na ovom mestu 627. godine prilikom opsade Larnake od strane Arapa. Tu su je sahranili, a Turci deset vekova kasnije na tom mestu podižu tekiju i džamiju.

U noćnim satima ćete uživati u sjajnoj atmosferi koju grad pruža.

Tada kolone turista i meštana kreću ka nekoj od brojnih taverni na svoju večeru uz svakako sirtaki i buzuki, po koji Uzo, caciki, giros, suvlaki, musaku, ili već…

Aerodrom Larnaka (LCA)

Međunarodni aerodrom u Larnaki  (LCA) je najveći na međunarodni aerodrom Kipru, udaljen 8 km od centra Larnake. Aerodrom u Larnaki godišnje opsluži preko 8 miliona putnika, i na taj način predstavlja najprometniji aerodrom u državi.

Transfer do Larnake i drugih gradova na Kipru obavlja se putem autobusa kada je u pitanju javni transport. Svakako za transfer možete koristiti i taksi ili rent a car automobile koje možete rezervisti i pre dolaska na Kipar, a preuzeti ih na aerodromu.

Kada je javni transport u pitanju on se obavlja isključivo autobusima i to od strane nekoliko kompanija: Zenon Larnaka Buses, Limasol Airport Express, Kapnos Airport Shuttle.

avio karte Beograd Larnaka

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Larnaka

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Larnaka. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Larnaka


Avio Kompanije za Larnaka (LCA)
Air Serbia
Austrian
Wizz Air

Ostale ponude avio karata


Magazin - Larnaka (LCA)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Kipar


Kipar avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji