kalendar za polazak
kalendar za povratak

7 najtraženijih destinacija posle korone

Da li ste se pitali gde otputovati posle korone?

Ovo je pitanje koje mnogi postavljaju sebi. Napravili smo za vas malo istrživanje i urstili sa željama naših putnika i za vas pripremili listu od 7 najtraženijih, najbezbednijih i najpopularniih destinacija nakon Korona Visura.

Korona virus je uzdrmala ceo svet, kako sa ekonomske strane tako i u svim ostalim delovima svakodnevnog života. Sa aspekta zabrane putovanja i zatvaranja granica najviše su pogođeni turistički radnici ali i sami putnici koji su planirali svoje odmore van zemlje i radovali se tome. Sada, kada se pandemija stišala, države polako popuštaju sa restriktivnim merama, a putnici su se opet okrenuli ka putovanjima.

U skladu sa tim Vam predstavljamo najpopularnije i najbezbednije  destinacije posle korone koje se najviše traže.

Covek sa globusom, 7 destinacija posle korone, avio.rs

Naših 7 najtrženijih destinacija.

Ljubljana, Slovenija

Ova mala zemlja nudi toliko mnogo… I more sa prelepim turističkim centrima načičkanim na samo dvadesetak kilometara duge obale Jadranskog mora; i planine sa nazubljenim vrhovima Karavanki i Julijanskih Alpa; Pravi mali raj! Slovenačka prestonica, Ljubljana je grad prelepih baroknih ambijenata, čuvenog Tromostovlja i poezije France Prešerna…

Slovenija se vrlo odgovorno postavila prema celokupnoj situaciji i kao rezultat toga je brzo i proglasila kraj pandemije i to među prvima u Evropi. Do Ljubljane možete jednostavno i brzo doći kupovinom avio karte sa polaskom iz Beograda ili Niša avio kompanijom Air Serbia. Vise informacija možete pogledati na linkovima avio karte Beograd Ljubljana kao i avio karte Niš Ljubljana

Sarajevo i Banja Luka, Bosna i Hercegovina

Bosna nas nekako uvek zatekne sa svojim lepotama! Neverovatni krajolici, divna i raskošna priroda, spektakularni vodopadi na reci Uni, čudesna istorija… Prelepa Bosna i njena netaknuta priroda. U Bosni korona polako jenjava, tako da se opravdano nalazi na našoj listi. Letove iz Beograda za Sarajevo ili Banja Luku kao i vise informacija o samoj destinaciji možete pogledati na linkovima za avio karte Beograd Banja Luka i avio karte Beograd Sarajevo.

Solun i Atina, Grčka

Glavni grad Grčke, prelepa Atina, je jedna od najstarijih i najpoznatijih svetskih metropola. Atina je od svoje istorije sačuvala ono najbolje, a urbanizacija nije previše narušila mediteranski šarm po kome je poznata. Solun je jedan od nastarijih gradova na evropskom kontinentu, drugi je po veličini  grad u Grčkoj i jedna od najvećih luka Evrope. Bela kula, kao simbol grada, i dalje podseća na bogatu istoriju, a brojni spomenici i ostaci i danas krase grad.

Grčka je poznata po tome što se izborila sa pandemijom bolje od svih država u Evropskoj Uniji. Kao rezultat toga sezonu otvaraju već od 15. juna kada bi trebalo da počnu i letovi upravo do tih gradova. Do Atine iz Beograda možete doći kupovinom avio karata avio kompanijama Air Serbia ili Aegean dok do Soluna leti samo Air Serbia iz Beograda i Kraljeva. Vise informacija možete pronaci na linkovina avio karte Beograd Atina i avio karte Beograd Solun.

Istanbul, Turska

Moćni Carigrad, Konstantinopolj, Vizantion, Istanbul! Grad koji leži na dva kontinenta koja razdvaja magični Bosfor. Burna istorija ostavila je iza sebe ogromno kulturno i istorijsko nasleđe koje danas privlači na milione turista koji pohode ovaj grad.

Sada u doba pandemije, Turska popušta sa merama u celoj zemlji kao prilog tome govori i podatak da je Bazar u Istanbulu u kome radi oko 3.000 prodavnica i 30.000 trgovaca, ponovo otvoren nakon što je najduži vremenski period bio zatvoren u poslednjih šest vekova postojanja. Sa druge strane letnja sezona u celoj Turskoj počinje od 01. jula, tako da požurite i svoje karte kupite po niskim cenama a vise informacija pogledajte na linku avio karte Beograd Istanbul. Do Istanbula voze naša Air Serbia kao i Turkish Airlines.

 

Beč, Austrija

Beč deluje kao da je još uvek prestonica velike i uticajne imperije iz prethodnih vremena, a njegovi stanovnici se upravo tako i drže. Ovaj grad definitivno odiše imperijalnom nostalgijom – ogromne barokne crkve i aristokratske palate dominiraju centrom grada (Innere Stadt), monumentalni projekti s kraja 19. veka ulicom Ringstrasse, a razglednice s likom Cara Franca Jozefa i njegove žene Elizabete i dalje se prodaju na svakom koraku.

Austrija je dosta radikalno pristupila pandemiji, sam podatak da je jedna od prvih evropskih zemalja koja je početkom marta zatvorila granice za turiste govori sve. Te mere su donele pozitivne rezultate i sada kada jenjava cela situacija odlučila je da od 15. juna otvori granice i vraća svakodnevni život u normalu. Sam Beč je jedan od evropskih metropola koje su se poprilično uspešno izborile sa epidemijom-još jedan razlog više da posetite ovaj magičan grad. Izbor letova je veliki, osim iz Beograda za Beč odakle možete putovati Air Serbia-om ili Autrianom, otvoreni su i letovi iz Kraljeva za Beč po neverovatno niskim cenama.

 

Sofija, Bugarska

Ova neverovatna zemlja je spremna da ugosti svakog gosta kao bliskog prijatelja. Ovde, čak i skromne turiste čeka iskrena gostoljubivost lokalnog stanovništva i raznolika lepota morske obale dok Bugarska prestonica Sofija čuva obeležja iz različitih epoha – širom grada mogu se naći ostaci iz rimske, vizantijske, otomanske i sovjetske prošlosti.

Što se korone tiče, broj zaraženih u Bugarskoj je sličan ko i u Srbiji i dosta se dobro izborili sa epidemijom pa je za naše državljane već otvorila granice i čeka ih spremna da započnu ovu letnju sezonu. Do glavnog grada Bugarske leti Air Serbia od 15. juna, više informacija možete pronaći na strani avio karte Beograd Sofija.

 

Cirih, Švajcarska

Švajcarska je smeštena u najlepšem delu Alpskog masiva, okružena nazubljenim liticama planina, ukrašena plodnim zelenim alpskim dolinama, okićena seocima i gradićima koji usnuli uživaju u svojoj lepoti. Najveći i grad najbolji za život – Cirih je smešten na ušću reke Limat u jezero po kojem je grad i dobio ime. Stari grad je nešto što svako mora videti u ovom gradu, jer pored modernog – poslovnog dela Ciriha pravi je ugođaj prošetati se ulicama Altstadt-a i saživeti se sa atmosferom grada.

Švajcarska, po svemu  jedinstvena država u Evropi, na svoj način je pristupila pandemiji i to vrlo uspešno, a Air Serbia je počela sa letovima još 21. maja a letovi su poprilično popunjeni. Najavljeno je da turisti mogu ući u zemlju od 15. juna, tako da obezbedite svoju avio kartu na vreme. Više informacija možete pronaci na linku avio karte Beograd Cirih.

 

Najpovoljnije avio karte za sve ove i za mnoge druge destinacije možete rezervisati besplatno i platiti kansije ili odmah kupiti i platiti online karticom koju za nas obradjuje Banka Intesa. Za vise informacija o našim destinacijama, cenama i drugim savetima sta posetiti na drstinaciji možete pogledati link ponuda avio karata.

Sadrzaj:
Da li ste se pitali gde otputovati posle korone?


Naših 7 najtrženijih destinacija.

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Putno osiguranje


Avio karte - polazni aerodrom (BEG)

Najnovije u našem Magazinu

Vesti