avio karte
Beograd – Atina

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – AtinaObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Atina na vreme

Cena povratne avio karte Beograd Atina (ATH) se kreće od 102 € sa uključenim aerodromskim taksama. Besplatnom rezervacijom prema formi iznad ovog teksta, možete sebi obezbediti avio karte Beograd Atina. Ukoliko Vaše putovanje avionom organizujete znatno pre planiranog datuma, i uradite besplatnu rezervaciju, obezbedićete sebi najpovoljniju moguću tarifu za avio kartu.

Iz Beograda do Atine možete stići putem nekoliko direktnih letova koje obavljaju avio kompanije „AirSerbia“ i „Aegean Airlines“, ili sa nekim od bronih letova sa jednim presedanjem. Besplatnom rezervacijom pomoću forme iznad ovog teksta, unosom željenih datuma putovanja, dobićete sve ponude sortiane od najpovoljnije moguće cene avio karte za te datume, pa na dalje.

Jednostavno, izaberite let koji Vam najviše odgovara, i po ceni, i naravno po vremenima poletanja i cenama dodatnih usluga ukoliko su Vam iste potrebne (prtljag i sl.).

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Atini

Ukoliko želite najnižu moguću cenu za odabranu destinaciju, avio karte Beograd Atina treba obezbediti dosta ranije od planiranog putovanja, posebno ako se radi o datumima tokom letnje sezone, jer se letom iz Beograda preko Atine, mnogi upućuju dalje na najpopularnije Grčke turističke destinacije.

avio karte Beograd Atina

Istorija Atine

Antička Atina je bila jonski polis koji se nalazio na poluostrvu Atici. U njoj su živeli aristokrate, demos (narod) i robovi. U najstarije vreme Atinom su vladali bazileusi (kraljevi). Ostale aristokrate nisu bili zadovoljni tim državnim uređenjem.

Svake godine je birano 9 aristokrata koji su se nazivali arhonti. Oni su delili vlast sa areopagom, većem koje je zasedalo na brdu posvećenom bogu rata Aresu.

Međutim, ljudi iz demosa nisu bili zadovoljni. Između njih i aristokrata se javila ogorčena borba. Na kraju su pravo da učestvuju u vlasti dobili i bogate zanatlije i trgovci iz demosa. Najvišu vlast imala je Narodna skupština koja je donosila sve odluke vezane za upravljanje državom.

Atina je bila demokratsko-robovlasnička država. Svaki grčki grad ili polis je bio potpuno nezavisno središte političkog, kulturnog, kao i trgovačkog života, a Atina je bila jedan od najvećih i najjačih polisa.

Glavni aerodrom grčke prestonice Atine, nalazi se oko 20 km istočno od samog grada, nosi ime velikog grčkog političara modernog doba „Elefterios Venizelos“. Jednostavno, ali ne toliko brzo, stićićete i do centra ponosne Atine, i u tom trenutku ukazaće se ispred Vas grad čija životna snaga traje desetinama vekova bez prestanka.

Kolevka zapadne civilizacije, jedne od najnaprednijih civilizacija koja je udarila temelje mnogim evropskim civilizacijama, Atina kao magnet godišnje privlači na milione turista koji rado dolaze da se dive njenim monumentima i njenoj fascinantnoj istoriji.

Šta videti u Atini ?

Treba u obilazak ovog grada krenuti rano ujutro, i tu prvu jutarnju kaficu popiti u nekom od lepih gradskih kafea gledajući kako se grad užurbano budi. A onda sledi zadovoljenje svih čula. Neizostavno, prvo što mora da se vidi u ovom gradu je mesto gde je ovaj grad i nastao. Sveta stena – Akrpolis – Akropolj i njena supodina su dovoljni za jedan dan, lagano, i temeljno.

Akropolj je jedan od najposećenijih lokaliteta sveta, neka vrsta hodočasnog mesta za svakog turistu. Ostaci veličanstvenih grčkih hramova nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ulaz na sam lokalitet je kroz nekadašnji hram Propileji, a potom će se pred Vama ukazati divni Partenon, hram nad hramovima.

Tu je svakako i hram boga mora Posejdona – Erehtejon, kao i niz drugih interesantnosti. Jednostavno, čim stignete do Akropolja, tiho se ubacite u neku od organizovanih turističkih grupa, i imaćete i sva pojašnjenja.

Ispod Akrpolja su ostaci drevne grčke Agore sa kulom vetrova, kao i ostaci Dionisovog teatra i Odeona Heroda Atikusa. Živopisni Monastiraki distrikt sa brojnim radnjicama, suvenirnicama, tavernama, kafeima, čeka na Vas.

Uputite se potom ka glavnoj trgovačkoj zoni grada, divnoj ulici Ermou, i njome do glavnog gradskog trga Sintagma na kojem se nalazi Grčki Parlament ispred kojeg se uvek može videti grčka Nacionalna garda – čuveni Evzoni u živopisnim uniformama.

Veče neizostavno morate provesti u boemskom kvartu grada, poznatoj Plaki. Tu uz lepo domaće vino, grčke specijalitete kuhinje, i buzuki i neizostavni sirtaki, provešćete nezaboravno veče.

Još puno toga ostaje da se vidi u ovom divnom gradu. Brdo Likavitos sa sjajnim vidikovcem, Olimpijski stadion, veličanstveni nacionalni vrt, Omonija, distrikt Ilisos…

Ali, kada stignete u Atinu, prava grehota bi bila a da ne posetite drevnu luku Pirej i da udahnete mirise Mediterana. Morate jednostavno da se šetate ovim gradom i upijate na svakom koraku njegove divne mirise, a pogledima da upijate svu tu lepotu…

Avio karte Beograd Atina nikada nisu bile jeftinije i pristupačnije. Atina Vas čeka.

Aerodrom Atina (ATH)

Međunarodni aerodrom poznat po imenu Elefterios Venizelos, u Atini, je najprometniji aerodrom u Grčkoj. Udaljen je oko 20 km od centra grada Atine i sedište je Grčke nacionalne kompanije “Aegean Airlines”.

Sa aerodroma do grada možete doći taksijem, autobusom ili vozom.

Taksi prevoz je dostupan na predviđenom mestu u blizini izlaza 3 na nivou za dolaske. Više informacija o taksi prevozu možete pogledati na sledećem linku (taksi aerodrom).

Postoje brojne autobuske linije koje voze do i od aerodroma u Atini, a neki od njih su X93, X95, X96, X97.. Vreme prevoza od aerodroma do centra Atine varira i traje od 60-90 minuta. Red vožnje varira i najbolje je pogledati na zvaničnom sajtu aerodroma u Atine. Sve informacije o autobuskom prevozu sa i do aerodroma možete pogledati na sledećem linku (autobus aerodrom).

Takođe, jedan od načina transporta od aerodroma do centra Atine je voz (metro). Metro linija 3 saobraća sa Atinskog aerodroma do trga Sintagma u gradu. Vreme vožnje traje od 30-40 minuta. Posebno obratite pažnju, jer je poslednji polazak sa aerodroma u 23:30h. Sve informacije o prevozu vozom ili raspored vožnje, možete pogledati na sledećem linku (voz aerodrom).
avio karte Beograd Atina

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Atina

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Atina. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Atina


Avio Kompanije za Atina (ATH)
Air Serbia
Aegean

Ostale ponude avio karata


Magazin - Atina (ATH)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Grčka


Grčka avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji