avio karte
Beograd – Sarajevo

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – SarajevoObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Sarajevo na vreme

Najjeftinija cena avio karte Beograd Sarajevo (SJJ) se kreće od 99 € sa uključenim aerodromskim taksama i kabinskim prtljagom. Da bi ste obezbedili najjeftinije avio karte Beograd Sarajevo potrebno je da napravite besplatnu rezervaciju minimum 3 nedelje pre samog putovanja.

Avio karte Beograd Sarajevo možete dobiti besplatnom rezervacijom, a da bi ste obezbedili za sebe najjeftiniju moguću avio kartu na relaciji između Beograda i Sarajeva, trebali bi da Vašu besplatnu rezervaciju uradite barem neke 3 nedelje pre planiranog leta.

Od Beograda do Sarajeva se stiže direktnim letom naše nacionalne avio kompanije „Air Serbia“, koja saobraća na ovoj liniji svakodnevno.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Sarajevu

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i saobraćajni centar. Takođe, glavni je grad Federacije Bosne i Hercegovine i sedište Sarajevskog kantona, i u njemu živi oko 700.000 stanovnika.

Avio karte Beograd Sarajevo

Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada nalazi se i izvorište reke Bosne. Oko grada su olimpijske planine: Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Trebević, koji su posebno tokom zimskih meseci omiljena izletišta Sarajlija i turista iz celoga sveta.

Istorija ovog dela Balkana je duga i burna. Ovuda su protutnjali Iliri, a potom i Rimljani, a od 7. veka ovde se naseljavaju Sloveni. U 13. veku područje Sarajeva se nalazi u sastavu države Vrhbosna. O ovom vremenu svedoče nadgrobni spomenici jedinstveni u svetu – stećci. Nedaleko od Sarajeva, u selu Hreša pronađeno je 30 stećaka, od kojih najlepši krase vrt Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Dolaskom Turaka 1435. i padom utvrde Hodidjed, na obalama Miljacke nastaje grad Sarajevo. Osnivačem Sarajeva smatra se Isa-beg Isaković, koji je 1462. izdao naredbu o formiranju grada, sagradio prvu džamiju, dvor, most i nekoliko javnih ustanova. 1507. grad se prvi put pominje pod svojim današnjim imenom, od Saraj-ovasi, „polje oko dvora“.

Intenzivni razvoj zanatstva i trgovine brzo su od Sarajeva stvorili bogat grad, raskrsnicu religija i kultura, trgovačkih puteva i putnika. U 16. veku to je bio jedan od najbogatijih gradova u ovom delu Evrope, kada su izgrađene i neke kapitalne građevine koje i danas predstavljaju bisere arhitekture i civilizacije tog doba.

Nakon slabljenja Otomanskog carstva, Austrougarska preuzima Bosnu i anektira je, čemu se posebno protivilo srpsko stanovništvo. Uzavrela situacija na Balkanu kulminira 1914. godine, kada je na Vidovdan, u Sarajevu izvršen atentat na austrijskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda, čime je stvoren uslov za objavu rata Srbiji.

Nakon Prvog svetskog rata Bosna i Sarajavo postaju deo novoformirane Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, kasnije nazvane Jugoslavija, a nakon Drugog svetskog rata Bosna postaje fedederalna jedinica u sklopu nove Jugoslavije sa glavnim gradom Sarajevom.

Raspadom Jugoslavije, tokom krvavog građanskog rata tokom ’90.-tih godina prošlog veka, Sarajevo je bilo u obruču pod konstantnom opsadom srpskih vojnih snaga. Njegovo stanovništvo je tada desetkovano, a slike mrtvih sa ulica Sarajeva, obišle su svet. Od 1995. godine Sarajevo je glavni grad nezavisne Bosne i Hercegovine.

Po sletanju na međunarodni aerodrom „Sarajevo International“, poznatog i pod imenom Butmir, smeštenog oko 8 km severozapadno od grada, već možete krenuti u avanturu otkrivanja lepota ovog lepog grada.

Šta videti u Sarajevu ?

Burna istorija, i vladari, ostavili su traga u istorijskom centru Sarajeva, stvorivši specifičnu atmosferu spoja istoka i zapada na jedan sasvim poseban način.

Pečat turske vladavine je vidljiv u najstarijem delu grada Baščaršiji, dok se uticaj Austrijske vladavine vidi pre svega u Ferhadiji, i novijim delovima grada.

Zbog konfiguracije terena grad je stešnjen u uskoj dolini reke Miljacke, izdužen, sa mahalama – delovima grada, koje se nalaze na okolnom pobrđu. Šetnja Sarajevom je prava avantura, i svakako njegova lepota nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

U obilazak ovog grada se uvek polazi od Sebilja – česme na Baščaršiji. Ovaj deo Sarajeva građen je tokom 15. veka, i dosta je zadržao orijentalni – turski duh.

Danas je to pravi mali raj za turiste sa starim uličicama, magazama, zanatima koji još uvek žive. Na Baščaršiji u Sarajevu još uvek možete videti zanatske radnje sarača i kujundžija koji gotovo sinhronizovano malim čekićima kuju sjajne sarajevske suvenire, tepsije, đezve i fildžane.

U centralnom delu Baščaršije nalazi se monumentalna Gazi-husrev begova džamija, remek-delo islamske arhitekture, potom Medresa – Islamska škola, Sahat kula, Bezistani (tržnice)… Naravno, tu su i čuvene sarajevske ćevabdžinice.

Ferhadija je glavna pešačka zona grada, ulica nastala tokom Austrijske vladavine. Tu se nalazi rimokatolička katedrala Srce Isusovo, kao i srpska pravoslavna Saborna crkva.

Svakako se morate prošetatati obalom Miljacke na kojoj se nalazi neobična Gradska kuća u pseudomavarskom stilu, potom Inat kuća, Latinska ćuprija – most kraj kojeg je izvršen Sarajevski atentat, Careva džamija – zadužbina Sulejmana Veličanstvenog…

Kupovinom avio karte Beograd Sarajevo, započinjete Vašu avanturu!

Aerodrom Sarajevo (SJJ)

Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ) je najveći aerodrom na području Bosne i Hercegovine. Nalazi se oko 8 kilometara zapadno od centra glavnog grada – Sarajeva. Aerodrom je otvoren za civilni vazdušni promet 2. juna 1969. godine i u to vreme se zvanično zove Aerodrom Sarajevo-Ilidža.

Sa aerodroma do grada možete doći taksijem ili gradskim prevozom.

Na ulazu u aerodrom, u blizini Terminala B nalazi se štand Sarajevo taksija (tel. +387 33 660 666). Taksi usluge plaćaju se isključivo u gotovini. Sva legalna taksi vozila na krovu moraju imati tablu sa natpisom TAXI i registarske tablice sa TA početnim slovima.

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo putnici mogu stići iz centra grada autobuskom linijom kompanije Centrotrans Eurolines, čiji je red vožnje usklađen sa rasporedom letova. Karta u jednom pravcu košta oko 5 KM, a cena povratne karte je 8 KM.

Od Međunarodnog aerodroma Sarajevo do centra Sarajeva možete doći i javnim prevozom.

Najbliža tramvajska stajališta nalaze se u naselju Stup, udaljenom oko 3,5 kilometara od aerodroma. Tramvaji voze na relaciji Baščaršija – Ilidža. Karte za vožnju gradskim prevozom mogu se nabaviti na kioscima ili kod vozača i koštaju par KM.

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Sarajevo

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Sarajevo. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Sarajevo


Avio Kompanije za Sarajevo (SJJ)
Air Serbia

Ostale ponude avio karata


Magazin - Sarajevo (SJJ)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Bosna i Hercegovina


Bosna i Hercegovina avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji