avio karte
Beograd – Ljubljana

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – LjubljanaObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Ljubljana na vreme

Najjeftinije avio karte Beograd Ljubljana kreću se od 109 € za povratno putovanje i uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom. Avio karte Beograd Ljubljana su veoma tražene, te je potrebno da unapred izvršite Vašu besplatnu rezervaciju avio karte u rezervacionoj formi koja se nalazi iznad ovog teksta.

Destinacija Ljubljana je izuzetno popularna, i zahteva da se avio karte Beograd Ljubljana rezervišu barem pet nedelja pre planiranog putovanja. Ukoliko Vaše avio karte besplatno rezervišete u formi iznad ovog teksta, nekoliko nedelja pre planiranog putovanja, možete dobiti najpovoljnije tarife za  avio karte Beograd Ljubljana (LJU).

Beograd Ljubljana je veoma tražen let na kojem saobraća nacionalna avio kompanija „Air Serbia“ svaki dan, direktnim letom.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Ljubljani

Ljubljana je glavni grad Slovenije. Sa svojih 270.000 stanovnika, Ljubljana je jedna od najmanjih prestonica u Evropi. Grad se nalazi u centralnom delu Slovenije, u Ljubljanskoj kotlini, između Alpa i Jadranskog mora, na reci Ljubljanici približno 10 km od ušća u Savu.
avio karte Beograd Ljubljana
Ljubljana je kulturni, naučni, ekonomski, politički i administrativni centar Slovenije. Grad je podeljen u nekoliko kvartova, bivših opština, od koje su najveće Šiška, Bežigrad, Vič, Moste-Polje i Centar. Simbol grada je Ljubljanski zmaj.

Istoričari se ne slažu o izvoru imena Ljubljana. Po mišljenju nekih izvor treba tražiti u reči ljubljena, drugi smatraju da je u pitanju staro božanstvo Laburus, treći tvrde da je reč došla iz latinskog izraza za reku koja poplavljuje: aluviana, neki pak misle da potiče od nemačkog Laibach — mlečni potok.

Ljubljansko polje i Barje večita su raskrsnica puteva između Alpa, Krasa i Panonije ka Jadranu i dolinom Save u unutrašnjost Balkana, a zapadno prema Italiji. Zato tragovi čoveka sežu unazad oko pet hiljada godina, smenjuju po epohama do rimske vojničke i trgovačke Emone (1-6. vek naše ere), pa dalje do doseljavanja Slovena.

Nemačko ime Lajbah navodi se 1144. godine, kasnije dve godine Slovenačka Luvigana, a ubrzo ovo sadašnje. Grad-tvrđava na brdu spominje se 1220. godine; uništen 1511. godine u zemljotresu, pa obnovljen i 1848. godine dograđena kula sa vidikovcem. U posedu goričkih grofova 13/14. vek, a od 1335. godine Habzburga, pod čijom je vlašću ostala do kraja Prvog svetskog rata. Tokom tih godina grad je bio sedište vojvodstva Kranjska.

Po vašem dolasku na međunarodni aerodrom „Jože Pučnik“ kod Ljubljane, udaljen je oko 26 km od centra grada sa kojim održava redovnu gradsku liniju, te je Vaš dolazak do centra Ljubljane lak i brz.

Šta videti u Ljubljani ?

Odmah po smeštaju u hotel, možete krenuti u obilazak ovog lepog grada.

Ljubljana ima očuvano staro gradsko jezgro. U mnoštvu starih građevina su Biskupska palata (iz 1512. godine), Stiški dvorac (1629), Katedrala Sv. Nikolaja (1708), župna crkva Sv. Jakoba (1615), franjevačka crkva (17. vek), Rotovž-većnica (1484), Semenište (1785), Auerspregova palata (polovina 17. veka), Lontvož (1786), Opera (1892). Naročito su lepe barokne zgrade.

Ljubljanu odlikuje mnoštvo zgrada arhitekte Jože Plečnika koji je iza sebe ostavio možda i najprepoznatljivije simbole današnjeg grada.
Gradska posebnost je Tromostovje na reci Ljubljanici, delo pomenutog Jože Plečnika. Tu je Prešernov spomenik u spomen najvećem slovenačkom pesniku Francu Prešernu (1800—1849). Sa druge strane reke je glavna gradska pijaca, a duž obala niz prijatnih malih kafana i restorana. Ceo taj istorijski deo Ljubljane je velika pešačka zona u kojoj ćete se osećati veoma prijatno.

U Starom gradu dominira Stara gradska kuća Rotovž, potom katedrala Svetog Nikole, a iznad samog grada, na jednom brdašcu, nalazi se Ljubljanski grad, nukleu iz kojeg se Ljubljana razvila u srednjem veku. Do Ljubljanskog grada – srednjovekovnog zamka, možete doći funikularom, a sa terasa tvrđave ćete uživati u pogledu na ceo grad i njegovu okolinu.

Obavezno se morate prošetati do najvećeg gradskog trga, Kongresnog trga na kojem se nalazi divna, raskošna palata Filharmonije. Nešto dalje je jedna prava prirodna oaza, park Tivoli sa malom Tivoli palatom, fontanicama, skulpturama…

Zmajski most je jedno od glavnih turističkih atrakcija Ljubljane. Videćete na njemu skulpture 4 bronzana zmaja koji se simbolički vezuju za sam nastanak grada. Takođe, u Ljubljani, u centru grada, možete obaviti i odličan šoping, a obavezno potražite neki stari restoran u kojem ćete uživati u slovenačkim specijalitetima i odličnom slovenačkom vinu i pivu.

Svakako, položaj Ljubljane u srcu Slovenije, pruža Vam i odlične mogućnosti za ekskurziranje po okolini, a a ko se za tako nešto odlučite, odličnim autobuskim i voznim vezama možete brzo i lako stići do recimo fantastičnog Bledskog jezera, potom Postojnske jame, Trsta u Italiji, luke Kopar na Jadranskom moru, do Klagenfurta u Austriji, Maribora, Graca, Celja… Bezbroj mogućnosti za Vaš sadržajan boravak u Sloveniji.

Dobrodošli u Ljubljanu! Dobrodošli v Ljubljani!

Aerodrom Ljubljana (LJU)

Međunarodni aerodrom Jože Pučnik (LJU) je glavni aerodrom u Sloveniji. Nalazi se 26 km severozapadno od centra Ljubljane i oko 10 km istočno od Kranja, u mestu Brnik, zbog čega se nezvanično naziva aerodrom u Brniku. Nazvan je po Slovenačkom političaru i disidentu Jože Pučniku. Aerodrom se nalazi na adresi Zgornji Brnik 130a, 4210 Brnik, Slovenija.

Sa aerodroma do centra Ljubljane možete doći taksijem ili gradskim prevozom.

Taksi stajalište se nalazi neposredno ispred aerodromskog terminala. Okvirna cena taksi vožnje od aerodroma do centra Ljubljane iznosi oko 40€, do Kranja 15-20 €, do Bleda 50-60€.

Redovnom autobuskom linijom 28 aerodrom je dobro povezan sa centrom grada, a takođe i sa Glavnom stanicom u Ljubljani, do kojih vožnja traje oko 40 minuta i staje nekoliko evra. Polasci su od oko 5–20 h, vikendom i praznicima 7–19 h.
Iz centra Ljubljane autobusom ili vozom možete doći do drugih gradova u Sloveniji.
avio karte Beograd Ljubljana

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Ljubljana

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Ljubljana. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Ljubljana


Avio Kompanije za Ljubljana (LJU)
Air Serbia

Ostale ponude avio karata


Magazin - Ljubljana (LJU)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Slovenija


Slovenija avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji