avio karte
Niš – Karlsrue

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Niš – KarlsrueObezbedite najjeftinije avio karte Niš Karlsrue na vreme

Najjeftinije avio karte Niš Karlsrue (FKB) kreću se od 55 € sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom. Ova cena može se dobiti samo ukoliko Vašu besplatnu rezervaciju izvršite u formi iznad ovog teksta nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Budući da je Karlsrue moćni industrijski centar Sara i cele Nemačke, predstavlja izuzetno traženu destinaciju, stoga avio karte Niš Karlsrue potrebno je obezbediti značajno pre planiranog putovanja.

Kupovinom avio karte Niš Karlsrue (FKB) iz promotivne ponude tekođe je jedan od načina da lako i brzo pronađete željeni termin i jeftinu avio kartu.

Avio karte Niš Karlsrue će biti povoljnije ako ih kupite znatno pre planiranog putovanja.

Do Karlsrua iz Niša saobraća naša nacionalna avio kompanija „Air Serbia“ nekoliko puta nedeljno. Sa aerodroma „Kontantin Veliki“ u Nišu lete avioni do međunarodnog aerodroma Baden Baden/Karlsrue, čime je Niš povezan sa delom Nemačke koji je izuzetno gusto nastanjen, te mnogi putnici koriste aerodrom Baden Baden/Karlsrue za svoj odlazak u susedna mesta poput Frajburga, Strazbura, Štutgarta…

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Karlsrueu

Karlsrue (Karlsruhe) je univerzitetski grad u nemačkoj saveznoj državi Baden-Virtemberg. Nalazi se na istočnoj obali reke Rajna, blizu nemačko-francuske granice. U gradu živi oko 300.000 stanovnika, i po tome je treći najveći grad u Baden-Virtembergu. Karlsrue se nalazi u dolini gornje Rajne. Pored Rajne, kroz grad protiču male reke Alb i Pfinc. Na istoku se graniči sa najsevernijim obroncima Švarcvalda.
avio karte Niš Karlsrue
Osnovan je 1715. kao barokni planirani grad čije se ulice lepezasto prostiru od dvorca u centru. Grad se razvio uglavnom južno od dvorca. Karlsrue je istorijski centar nekadašnje države Baden. Od 1950. u Karlsrueu je sedište Vrhovnog suda Nemačke, a od 1951. i Ustavnog suda Nemačke.

Po legendi, grad je dobio ime Karlsrue (u prevodu: Karlovo odmorište) po anegdoti u kojoj se markiz Karlo III Vilhelm probudio posle sna u kome je sanjao o osnivanju novog grada.

Karlo III Vilhelm je osnovao grad 17. juna 1715. nakon sukoba sa stanovnicima svoje dotadašnje prestonice Durlaha. Osnivanje grada je blisko povezano sa izgradnjom palate. Karlsrue je postao glavni grad države Baden-Durlah, a od 1771. do 1945. ujedinjenog Badena. Nakon demokratske revolucije 1848. ovde je izabrana republikanska vlada.

Iz Niša do Karlsrua stićićete brzo i lako do međunarodnog aerodroma koji se zvanično zove „Baden-Baden/Karlsruhe“ i nalazi se od Karlsrua oko 40 km. Sa aerodroma do centra grada imate redovnu autobusku liniju, te ste za nekih 45 minuta vožnje u ovom divnom gradu.

Šta videti u Karlsrueu ?

Između Švarcvalda, Vogeza i Falačkih planina, u dolini reke Rajne smjestio se Karlsrue kao tehnološki i naučni centar, središte najznačajnijih sudova Nemačke i IT središte pokrajine. A budući je ovde intelektualna klima uvek bila malo liberalnija, u Karlsrue cvetaju umetnost i kultura, i neguje se uživanje u životu.

Ima veliki, raskošan dvorac, ali nema stari grad – možda ćete baš to pomisliti kada dođete u Karlsrue. Karlsrue je još relativno mlad grad, osnovan tek 1715. godine, tako da mu nedostaju srednjovekovne uličice, koje mnogi drugi nemački gradovi imaju.

Badenski grof Karl-Vilhelm na dasci je izradio nacrt svog grada iz snova u čijem se centru nalazi dvorac, a od kojeg kao na ruži kompasa vode 32 ulice i avenije koje se oko njega šire lepezasto kao zraci sunca. Tako se od samog početka predstavlja Karlsruhe, kao grad bez gradskih zidina, otvoren za prijatelje i goste, tolerantan i liberalan.

Badenski ustav iz 1818. godine bio je puno ispred svog vremena, a 1822. je ovdje podignuta prva zgrada parlamenta u Nemačkoj. Uvek ispred svog vremena je i najznačajnija kulturna institucija u gradu, ZKM centar za kulturu i medijske tehnologije. To nije samo muzej, institut ili dokumentacioni centar, već sve to objedinjeno zajedno i još više od toga.

Novi mediji i klasicizam – ova je kombinacija tako tipična za Karlsrue. Arhitekta Friedrih Vejnbrener dao je pečat slici grada u prvoj polovini 19. veka, a danas je još moguće videti dosta građevina iz tog perioda u centru grada.

Tržnica sa evangelističkom crkvom i Gradska kuća ubrajaju se u najmarkantnije klasicističke celine u Evropi koje je Vajnbrener jednim spomenikom gotovo smelih oblika doveo do savršenstva: 1825. godine podignuta je piramida koja je služila kao zadnje počivalište grofova od Badena.

Nasuprot strogim arhitektonskim oblicima, ovde vlada opuštena atmosfera: oko tržnice se opaža život grada na brojnim ulicama, kafićima i u pivnicama na otvorenom. Šoping obavite u najdužoj trgovačkoj ulici Badena, Kajzerštrase, a predah potražite u sjajnim lokalnim restoranima. I na kraju se prepustite bogatom noćnom životu grada.

Sledećeg dana bi možda mogli da se obiđu mnogi muzeji, kao što su Narodni muzej u dvorcu, ili otvoreni parkovi i zelene površina u gradu: botanički vrt, dvorski vrt i zoološki vrt zeleni su otoci i oaze mira koje se isplati posetiti.

Svakako da ćete najviše vremena u ovom gradu potrošiti u divnim šetnjama, a ako ste duže u njemu, možete i na neki izlet do Švarcvalda, Štutgarta, sjajnog Forchajma…

Bezbroj mogućnosti nudi boravak u divnom Karlsrue.

Dobrodošli!

Aerodrom Karlsrue (FKB)

Aerodrom Baden Baden / Karlsruhe je međunarodni aerodrom u Nemačkoj pokrajini Baden – Virtemberg. Udaljen je 40 km južno od centra Karlsruea. Aerodrom se sastoji od jedne zgrade putničkog terminala opremljene sa 20 šaltera i osam kapija za odlazak, kao i nekoliko prodavnica i restorana.

Sa aerodroma do centra Karlsruea možete doći taksijem, vozom ili autobusom. Više informacija možete pogledati na oficijalnom web sajtu aerodroma (ovde).

avio karte Niš Karlsrue

Sadrzaj:
Avio karte Niš - Karlsrue

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Niš – Karlsrue. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Niš – Karlsrue


Avio Kompanije za Karlsrue (FKB)
Air Serbia

Ostale ponude avio karata


Magazin - Karlsrue (FKB)

  Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


  Pogledajte ostale ponde avio karata:


  Magazin: Nemačka


  Nemačka avio karte

  Putno osiguranje

  Destinacije na promociji