avio karte
Beograd – Aman

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – AmanAvio karte Beograd Aman

Aman je glavni grad Kraljevine Jordan, i jedan od najstarijih gradova na Bliskom Istoku. Do Amana je iz Beograda najbolje ići sa avio kompanijom „Turkish Airlines“ preko Istanbula, ili kompanijom „Aegean“ preko Atine. Avio karte je potrebno znatno ranije nabaviti kako bi se obezbedila najbolja moguća cena.

U Amanu ćete uživati u razlikostima između starog i novog… Obavezno posetite Citadelu koja je smeštena na jednom od sedam gradskih brdašaca. U okviru Citadele je najimpresivnija palata „al Qasr“. Tu je i Rimski teatar koji predstavlja najimpresivniji relikt antičke Filadelfije, grada na čijim temeljima je sazdan Aman.

Džamija kralja Huseina – Oblast oko džamije je užurbano srce modernog centra Amana, sa pešacima i prodavcima. Već kada ste u ovom lepom gradu, obavezno posetite najčuveniju turističku atrakciju Jordana, drevni grad Petru sazdan u stenama. Tu je i Gora Nebo, za koju se veruje da je grobno mesto Mojsija, potom Madaba, grad mozaika i naravno Mrtvo more. Jordan je svakako veliki izazov za turiste koji od svog putovanja žele više!

Cena avio karte Beograd Aman

Cena avio karte Beograd Aman kreće se oko 550 eur. Kako bi obezbedili dobru cenu potrebno je da kartu rezervišete nekoliko nedelje tokom putovanja ili da avio kartu kupite za vreme promociji kada su cene avio karata osetno niže.