avio karte
Beograd – Kopenhagen

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – KopenhagenObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Kopenhagen na vreme

Najniža cena avio karte Beograd Kopenhagen kreće se do 115€. Avio karte Beograd Kopenhagen možete rezervisati potpuno besplatno popunavanjem forme na vrhu strane.

Prestonica Kraljevine Danske, magični Kopenhagen, čeka samo Vas da uživate punim plućima u njemu. Do Kopenhagena stižete direktnom aviom linijom naše avio kompanije „AirSerbia“.

Avio kartu možete kupiti povoljno ukoliko Vaše putovanje isplanirate na vreme. Veoma je bitno da izvršite besplatnu rezervaciju minimum četiri do pet nedelja pre planiranog putovanja. Što je rezervacija ranija veća je mogućnost da pronađete jeftine avio karte Beograd Kopenhagen.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Kopenhagenu

Kopenhagen, glavni i najveći grad Danske, nalazi se na istočnoj obali velikog danskog ostrva Sjeland.

avio karte Beograd Kopenhagen
Ime ovog grada potiče od starog naziva koji znači „trgovačka luka“. Kako samo ime kaže, ovo je grad koji se razvio kao morska luka i more ima veliki uticaj na razvoj privrede ovog mesta.

Umereneno kontinentalna i blaga klima omogućava turističku posetu Kopenhagenu tokom čitave godine. Međunarodni Aerodrom Kopenhagen nalazi se sasvim blizu centra grada, udaljen je svega 8 kilometara i povezan je metroom sa središtem grada.

Ipak, najčešće prevozno sredstvo stanovnika Kopenhagena jesu bicikli. Infrastruktura samog grada ide u prilog biciklistima, pa ćete zapaziti brojne staze predviđene isključivo za njih.

Šta videti u Kopenhagenu ?

Najpoznatija turistička atrakcija Kopenhagena je svakako kanal Nihavn. Nekada je to bila trgovačka luka sa redom starih šarenih kućica a danas je to deo grada koji pruža odličnu zabavu i predah u restoranima i barovi za predah nakon obilaska grada.

Ovde možete obići i kuću u kojoj je živeo Hans Kristijan Andersen. U luci se nalazi i čuvena bronzana statua Mala sirena, izgrađena na inicijativu Karla Jakobsena, sina osnivača čuvene pivare Karlzberg. Ove godine u avgustu puni 107 godina.

Staro jezgro Kopenhagena izgrađeno je u „skandinavskom stilu“ i odlikuju ga jednostavne fasade u živim bojama, gotske crkve, kanali. Pešačka zona Streget, jedna od najstarijih i najduža u Evropi, vodi vas do Starog trga i bronzane fontane podignute još 1608. godine.

U samom središtu grada nalazi se Okrugli toranj sa opservatorijumom na vrhu. Sagrađen u sedamnaestom veku, danas ga upotrebljavaju amateri i posetioci i pruža fantastičan pogled na krovove i ulice Kopenhagena.

Kristijanborg palata je ujedno zgrada Vlade, sedište danskog parlamenta, mesto gde se nalazi kancelarija daskog premijera i Vrhovni sud. Jedina zgrada na svetu koja pod jednim korvom okuplja zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast.

U ovoj zgradi su nekada živeli čak i članovi danske kraljevske porodice, dok danas samo koriste neke njene prostorije za svečane prijeme. Veliki Hol je najimpresivnija prostorija palate, njeni zidovi obloženi su tapiserijom sa motivima iz danske istorije.

Danas je palata Amalienborg sedište danske kraljevske porodice. Čine je četiri identične zgrade izgrađene u rokoko stilu. Svaka zgrada nosi ime po nekom od danskih kraljeva. Postavljene su tako da obrazuju atrium u čijem centru se nalazi statua kralja Frederika V. Svakog dana u podne održava se smena kraljevske garde, pa je palatu najbolje u vreme posetiti.

Nezaobilazna je poseta dvorca Kronborg. Ovaj dvorac duguje svoju popularnost Šekspirovoj drami Hamlet, čija se radnje odvija u njegovim odajama. Dvorac je kroz svoju dugu istoriju stradao u jednom požaru, zatim su ga zauzeli Šveđani i opljačkali, a nakon toga je postao vojna kasarna. Tek početkom 20. veka renoviran je i otvoren za posetioce.

Nacionalna galerija Danske je pravo mesto za ljubitelje danske i svetske umetnosti. Najveći muzej Danske ima bogate kolekcije umetničkih dela od četrnaestog veka do danas. U muzeju možete videti dela nizozemskih majstora Rubensa, Rembranta, inmresionista Matisa zatim Direra, Munka i mnogih drugih umetnika.

Grad je poznat po zelenilu i zabavnom parku Tivoli, drugom najstarijem zabavnom parku na svetu koji je otvoren 1843. godine (prvi najstariji park nalazi se takođe u Danskoj).

Ljubitelji piva sigurno će posetiti nekadašnju pivaru Karlzberg iz 1847. godine. Ona je pretvorena u centar za posetioce gde se mogu upoznati sa istorijom Karlzberga.

Ne treba propustiti da obiđete ni „slobodni“ grad Kristijaniju. Ovaj grad nastao je 1971. godine kada je grupa hipika zauzela napuštene vojne barake i proglasili slobodnu državu. Tamo važe njihova utvrđena pravila i hvale se da ne podležu nijednom danskom zakonu.

Danas Kristijanija ima oko 1000 stanovnika. Ovde se održavaju koncerti, postoje galerije, radionice i jeftini restorani. Na izlasku iz Kristijanije stoji natpis: „Sada ulazite u EU.“

Danska obiluje kuriozitetima i zanimljivostima. Ovde se vodi nesvakidašnji, skandinavski način života koji potrebno osetiti i doživeti. Danci su ljubazni, otvoreni i lako ulaze u komunikaciju. Ništa više nije trulo u državi Danskoj, naprotiv, sve je uglancano. Kopenhagen je na samo jedan klik od Vas. Obezbedite Vaše avio karte Beograd Kopenhagen na vreme i srećan put.

Aerodrom Kopenhagen (CPH)

Međunarodni Aerodrom Kopenhagen (CPH) je udaljen 8km od centra Kopenhagena i 24km zapadno od centra Malmea.

Kroz aerodrom prođe oko 60.000 putnika svakog dana, dok je kroz terminale aerodroma Kopenhagen 2007. godine prošlo 21,4 miliona putnika. Ovo ga čini najvećim aerodromom u regionu Eresundski, najveći u Skandinaviji i 17. u Evropi.

Sa aerodroma do grada možete doći taksijem, metroom ili autobusom.

Taksi vozila se nalaze ispred terminala na aerodromima i na raspolaganju su celog dana.

Metro stanica se nalazi u pokrivenom, direktnom proširenju Terminala 3. Metro se odvija u intervalima od 4-6 minuta tokom dana i večernjih sati, u intervalima od 15-20 minuta u noći. Do aerodroma je potrebno 15 minuta od stanice Nørreport.

Postoje brojne autobuske linije koje saobraćaju od i do aerodroma u Kopenhagenu i neke od njih su linija 5a, 35 i 36..

avio karte Beograd Kopenhagen aerodrom

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Kopenhagen
Obezbedite najjeftinije avio karte Beograd Kopenhagen na vreme

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Kopenhagen. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Kopenhagen


Avio Kompanije za Kopenhagen (CPH)
Air Serbia
Klm
Airfrance
Lufthansa

Ostale ponude avio karata


Magazin - Kopenhagen (CPH)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Danska


Danska avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji