avio karte
Beograd – Sankt Peterburg

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – Sankt PeterburgObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Sankt Peterburg na vreme

Najjeftinija cena avio karte Beograd Sankt Peterburg kreće se do 195 €. Ukoliko želite da kupite najpovoljnije avio karte Beograd Sankt Peterburg potrebno je da izvršite besplatnu rezervaciju minimum četiri do pet nedelja pre planiranog putovanja.

Avio karte Beograd Sankt Peterburg možete rezervisati potpuno besplatno popunavanjem forme na vrhu strane.

Rednovnim i direktnim linijama „AirSerbia“ avio kompanije, možete brzo i lako stići u veličanstveni Sankt Peterburg, nekadašnju prestonicu carske Rusije. Letovi saobraćaju 3 puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i subotom.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Sankt Peterburgu

Sankt Peterburg ili Piter kako ga Rusi često zovu, je jedan od najlepših gradova starog kontinenta.

avio karte Beograd Sankt Peterburg

Posle Moskve, drugi je po broju stanovnika i drugi po važnosti ekonomski, industrijski, naučni i kulturni centar Rusije. Grad se nalazi na ušću reke Neve u Finski zaliv, na krajnjem zapadu države.

Osnovao ga je Petar Veliki na samom početku 18. veka u tadašnjim močvarama delte reke Neve. Iako je prostor bio izrazito negostoljubiv, Petar Veliki želeo je da osnivanjem grada osigura Rusiji pristup Baltičkom moru.

Sankt Peterburg postaje prestonica ubrzo nakon osnivanja i tako ostaje sve do propasti ruskog carstva.

Po poslednjem popisu u njemu živi skoro pet miliona stanovnika što ga čini najmnogoljudnijim severnim gradom na svetu.

Šta videti u Sankt Peterburgu ?

Nije lako doneti odluku šta posetiti u Sankt Peterburgu za samo nekoliko dana. Sankt Peterburg je carski grad u kom se nalazi oko 300 muzeja, 70 teatara, brojne katedrale i kulturni spomenici.

Smatra se da je nalepši period za posetu u toku leta jer posetioci mogu videte neverovatan fenomen “belih noći”.

Pre svega treba odvojiti bar jedan dan za posetu muzeju Ermitaž. Jedan je od najznačajnijih muzeja na svetu sa kolekcijom od preko tri miliona eksponata izloženih u 6 palata od kojih je jedna Zimski dvorac Romanovih.

Od privatne zbirke umetničkih dela carice Katarine II nastao je muzej koji godišnje obiđe četiri miliona turista. U njemu se nalaze dela Mikelanđela, Rubensa, Van Goga, Pikasa i dr.

Posebno je zanimljivo pomenutu čuvenu “repatu gardu” muzeja. Od svog nastanka muzej je upošljavao mačke. One stanuju na tavanima i u podrumima zgrada i imaju zadatak da miševe drži podalje od muzejskog blaga.

Crkva Svetog Isaka ili Isakijevski sabor najveći je hram u Sankt Petrburgu. Izgradio ju je francuski arhitekta Ogist Montferan po naredbi cara Aleksandra I. Poznata je po svojoj zlatnoj kupoli sa koje se pruža veličanstven pogled na ceo grad.

Između Isakijevskog sabora i gradske kuće pruža se čuveni Plavi most. Naime više nalikuje na trg s obzirom da je širok celih 97 metara i kao takav upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao najširi most na svetu.

Izvan grada nalazi se Peterhof, čuveni kompleks palata i parkova koji zauzima površinu od 600 hektara. Nekada je služio Petru Velikom kao letnja rezidencija dok je danas slavan muzej i nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine.

Puškin ili nekadašnje Carsko selo je još jedan carska letnja rezidencija. Nalazi se na 25 kilometara od grada i čini je veličanstven kompleks građevina u čijem centru se nalazi Jekaterininin dvorac izgrađen u rokoko stilu sa svojom prepoznatljivom fasadom plave boje.

Prospekt Nevski ili Nevin bulevar glavna je i naznačajnija ulica u gradu. Petar Veliki planirao je da od nje vode svi putevi iz Sankt Petreburga. Svakog ko dođe u grad prospekt vodi parvo do Zimskog dvorca i Petropavlovske tvrđave iz koje je i nastao Sankt Peterburg.

Šetnje Nevskim prospektom, krstarenje kanalima i rekom Nevom, Isakijevski Sabor, Petropavlovska tvrđava, carska rezidencija Peterhof, Carsko selo, raskošne palate ruske aristokratije,…

Samo su mali delić onoga što ovaj grad nudi svojim posetiocima.

Avio karte Beograd Sankt Peterburg mogu biti izuzetno povoljne ukoliko Vaše putovanje isplanirate na vreme.

Piter vas čeka!

Aerodrom Sankt Peterburg (LED)

Aerodrom Pulkovo (LED) opslužuje Sankt Peterburg i nalazi se 23 km južno od centra grada. Na aerodromu se nalazi čvorište avio kompanija kao što su “S7 Airlines” i “Ural Airlines“.

Aerodrom godišnje opsluži više od 18 miliona putnika i spada u top 5 najprometnijih aerodroma u Rusiji. Poseduje 2 terminala, od kojih se jedan koristi za domaće letove dok se drugi koristi za strane destinacije.

Sa aerodroma do centra Sankt Peterburga možete doći taksijem, metroom ili autobusom.

Gradski autobus broj 39, 39A i minibus „Marshrutka“ broj K39 kreću se između najbliže stanice metroa Moskovskaia i aerodroma. Takođe možete da iskoristite taksi ili svoj lični automobil

avio karte Beograd Sankt Peterburg

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Sankt Peterburg

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Sankt Peterburg. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Sankt Peterburg


Avio Kompanije za Sankt Peterburg (LED)
Air Serbia
Aeroflot
Swiss
Lufthansa

Ostale ponude avio karata


Magazin - Sankt Peterburg (LED)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Rusija avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji