avio karte
Beograd – Bejrut

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – BejrutObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Bejrut na vreme

Najpovoljnija cena avio karte Beograd Bejrut iznosi od 310 €. Ukoliko želite da sebi obezbedite jeftine avio karte Beograd Bejrut potrebno je da izvršite besplatnu rezervaciju avio karte barem četiri do pet nedelja ranije.

Letovi saobraćaju 4 puta nedeljno: ponedeljkom, sredom, petkom, i nedeljom. Što ranije rezervišete i kupite avio kartu Beograd Bejrut to je sigurnije da ćete platiti najnižu cenu.

Libanska prestonica, poznata pod nazivom „Pariz istoka“. Bogat grad sa čudesnom istorijom. Do Bejruta možete lako stići koristeći se redovnom i direktnom avio linijom kompanije „AirSerbia“.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Bejrutu

Bejrut je glavni grad Libana i njegov najveći grad i luka. Smatra se komercijalnim centrom Bliskog istoka, dok turisti koji su posetili Liban kažu da podseća na Pariz, pre svega zbog njegove kosmopolitske atmosfere, spoja istoka i zapada, ali i centralnog dela grada koji je izgrađen u art deco stilu.
avio karte Beograd Bejrut
Kada vidite kako su obučeni ljudi na ulicama Bejruta osećaćete se kao da ste negde na zapadu, a ne na Bliskom istoku. Bejrut je grad koji se konstantno gradi. Novi hoteli i poslovne zgrade izgrađene od stakla čist su primer luksuza.

Nasuprot njima nalaze se religiozni objekti različitih veroispovesti, pa čak i ostaci rimske i helenske kulture.

Jedna od prvih asocijacija na Bejrut i Liban su ratna dešavanja na tom području krajem 20. veka. Građanski rat u Libanu započeo je 1975. godine nakon sukoba Libanaca i velikog broja Palestinaca koji su prebegli iz Izreala i naselili jug Libana.

Tokom rata Bejrut je podeljen na hrišćanski i muslimanski deo, dok je centar grada postao ničija zemlja.

Rat je završen 1990. godine, ali je Liban tek zadnjih petnaestak godina bez stranih sila na svojoj teritoriji.

Uprkos nesrećnim istorijskim događajima građani Bejruta su veoma otvoreni, srdačni i gostoprimljivi, veoma radi da pomognu ukoliko je pomoć potrebna.

Šta videti u Bejrutu ?

Istorija Libana je star više od 5000 godina, jako je bogata i raznovrsna, što se jasno oslikava i u gradu Bejrutu. Uticaj različitih naroda koji su nekada boravili na ovom prostoru je i dalje vidljiv i primetićete ga pre svega u isprepletanosti religioznih objekata.

Na Trgu Mučenika nalazi se Al-Amin džamija i ponovo je izgrađena nakon građanskog rata u Libanu, a kruže priče da ju je premijer LIbana Rafik Hariri izgradio od svojih para.

Istina je da je puno uticao na rekonstrukciju Bejruta nakon građanskog rata, kako bi grad povratio nekadašnju lepotu, ali su ga mnogi optuživali za korupciju i pljačku državne kase. Poginuo je u atentatu 2005. godine u Bejrutu na Kornišu.

Posle džamije možete obići prelepu grčku crkvu posvećenu Svetom Đorđu.

Za ljubitelje umetnosti pravo mesto je Muzej Nikolas Sursok gde se izlažu dela moderne umetnosti, kao i Narodni muzej sa impozantnom arheološkom zbirkom feničanskih artefakata.

Ostaci davnih naroda mogu se videti i u Rimskim kupatilima, a u gradu možete naići na podzemne antičke ulice, vizantijske mozaike, ruševine čak iz otomanskog carstva.

Šanz Elize Bejruta nekada je bila ulica Hamra. Izgubila stari sjaj i glamur, ali je treba posetiti. Tamo se nalaze brojne suvenirnice i restorani.

Stepenice Svetog Nikole i Korniš, kilometarsko dugo šetalište uz more, mesto je gde možete uživati u divnom zalasku sunca zajedno sa lokalcima u jednom od mnogobrojnih kafića.

U blizini se nalazi nova luka, moderna poput najlepših luka širom sveta. Zaitunay Bay je novoizgrađen kvart sa ekskluzivnim hotelima i restoranima i svakako je najmoderniji deo Bejruta.

Treba pomenuti da gradski prevoz u Bejrutu ne postoji, ali zato taksi nije skup i možete ga zaustaviti bilo gde na ulici. Zvanična valuta je libanska funta, ali sve možete platiti i dolarima.

Na drugom kraju šetališta, tačnije u priobalnoj oblasti Roše nalazi se atrakcija zvana Golubija stena i uglavnom je turisti ne zaobilaze. Kod lokalnog stanovništa je poznata kao stena samoubica.

Naša preporuka je da obiđete i antički grad Biblos, koji se nalazi u blizini Bejruta. Prvi stanovnici ovog grada datiraju od pre 7000 godina što čini ovaj grad jednim od najstarijih na svetu. Zbog toga ga je Unesko upisao u listu svetske baštine.

Bejrut ima istoriju staru preko pet hiljada godina i nasleđe Grka, Rimljana i Arapa, koje se prostire širom grada, što omogućava fascinantno putovanje kroz drevne kulture.

Neprimetan spoj starog i novog daje gradu poseban šarm, koji privlači milione posetilaca svake godine.

Jednostavnom besplatnom rezervacijom avio karte Beograd Bejrut, stižete na korak od predivne Libanske prestonice, koja će Vas svakako oduševiti!

Aerodrom Bejrut (BEY)

Međunarodni aerodrom Rafik Hariri (BEY) je jedini aerodrom u Libanu. Aerodrom se nalazi 9 km južno od centra Bejruta. Na aerodromu je smeštena baza Libanske nacionalne avio kompanije ” Middle East Airlines”.

Godišnji promet je oko 9 miliona putnika.

Najpopularniji letovi iz Bejruta su sledeće destinacije : Istanbul, Dubai, Kairo, Doha, Aman, Pariz, Riad, Larnaka…

Sa aerodroma do centra Bejruta možete doći taksijem ili ukoliko iznajmite automobil (rent a car).

Taksi prestavlja najčešći vid prevoza do centra i vožnja traje 30 min.

avio karte Beograd Bejrut

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Bejrut

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Bejrut. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Bejrut


Avio Kompanije za Bejrut (BEY)
Air Serbia
Turkish airlines
Lot
Flydubai

Ostale ponude avio karata


Magazin - Bejrut (BEY)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Liban avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji