avio karte
Beograd – Tbilisi

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – TbilisiObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Tbilisi na vreme

Najjeftinije avio karte Beograd Tbilisi (TBS) kreću se od oko 400 evra za povratno putovanje, bez uključenog prtljaga, sa aerodromskim taksama i ručnim prtljagom.

Ova najniža cena avio karte Beograd Tbilisi (TBS) može se dobiti samo ukoliko Vaše avionske karte rezervišete nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Do Tbilisija iz Beograda se stiže preko jedne od evropskih metropola, a najniže cene avio karte Beograd Tbilisi nudi najčešće nemačka nacionalna avio kompanija „Lufthansa“. Iz Beograda do Tbilisija „Lufthansa“ leti svakodnevno preko Minhena ili Frankfurta sa zadržavanjem u Minhenu ili Frankfurtu od 2 – 5 sati.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Tbilisiju

Glavni grad Gruzije broji oko 1,1 milion stanovnika, i nalazi se podno južnih padina Kavkaza u dolini reke Kure, na nadmorskoj visini koja se kreće od 380 do 780 metara.
avio karte Beograd Tbilisi
Na severu je omeđen planinskim lancem Saguramo, na istoku i jugoistoku ravnicom Iori a na jugu i zapadu planinom Trialeti. Severno od grada nalazi se veliko Tbilisijsko jezero, dok se na gradskom prostoru nalaze još dva manja jezera.

Prema jednoj popularnoj legendi, grad Tbilisi je nastao 480. godine na mestu jedne velike i guste šume. Ista ta legenda kaže da je osnivač grada bio kralj Vaktang I Gorgasali od Gruzije. Legenda kaže da je kralj sa svojim sokolom dolazio u ove šume u lov na fazane.

Jednog dana soko je uhvatio fazana u letu, i tako uskovitlani pali su zajedno u jedan izvor tople vode u kojem su uginuli od opekotina. Kralj je bio impresioniran ovim toplim izvorom te je raskrčio šumu i tu napravio sasvim novi grad. Upravo ime Tbilisija na starogruzijskom označava toplotu.

Gruzija je mala zemlja, stešnjena između Velikog i Malog Kavkaza, između Crnog i Kaspijskog mora. I istorijski je sve manja i manja…

Konstantno gubi svoju teritoriju, ali to ne sputava Gruzijce da uvek budu nasmejani i ljubazni i da sa radošću podele sve što imaju sa svojim gostima.

Da li je to čuveni gruzijski čaj, jedan od najkvalitetnijih na svetu, ili su to njihove sjajne lepinje i kobasice, sve jedno… U ovoj zemlji se svi osećaju dobrodošli.

Dubokoverna, hrišćanska, pravoslavna zemlja, koja sa ponosom uvek ističe da pripada uz Jermene najstarijim narodima na svetu. Svoje poreklo vezuju za Noja i njegove potomke, a crkve i manastiri u ovoj zemlji su zaista posebni. Jednostavno se moraju videti.

Međunarodni aerodrom u Tbilisiju se nalazi oko 17 km od grada. Brzo i lako, jeftino, možete stići do Vašeg izabranog hotela u centru Tbilisija, i po smeštaju u Vašu sobu, Vaša avantura obilaska ovog grada može početi.

Šta videti u Tbilisiju ?

Prvo što morate videti u ovom gradu je veličanstvena statua Majke Gruzije visine 20 metara, koja predstavlja Gruzijku koja u jednoj ruci drži krčag sa vinom koje nudi svim dobronamernim ljudima koji dolaze u ovaj grad, a u drugoj ruci drži mač kojim preti svima onima koji kao neprijatelji dolaze.

Svakako, godišnje doba koje treba izbegavati kada planirate put u Tbilisi je leto. Tada je pretoplo u Gruziji zbog mikroklimatskih uslova koje pružaju okolni visoki venci Kavkaza koji čine da se leti užari zemlja, a vazduhu koji dopire sa mora ne dozvoljava da cirkuliše u dolinama i naravno gradovima.

Ambijent Starog grada je uništen arhitektonskim skaradnim objektima koji su građeni u vreme vladavine predsednika Mihaila Sakašvilija. Londonski „Gardian“ je lepo napisao: „primitivna neoklasična hrpa krunisana velikim staklenim jajetom“, mislivši na predsedničku palatu u Tbilisiju. I skoro da je tako…

Prvi utisak o ovom gradu će Vas prevariti, iako je on najvažniji, potrebno je da se malo bolje zagledate, i verujte, drugi utisak će Vam biti drugačiji.

Tu je moderna Koncertna dvorana u obliku cevi, pomenuta Predsednička palata koja po malo aludira na Kapitol i na Rajhstag u Berlinu sa staklenom kupolom u obliku jajeta, potom zgrada javre uprave koju popularno zovu pečurka, pešački most mira dug 150 metara sa modernističkom čelično-stakleno konstrukcijom koja u večernjim satima svetli u nijansama svih boja,…

No, treba se prošetati do Rajk parka u kojem leti sve miriše na lavandu…

Ukoliko želite najbolje da sagledate ceo grad, preporučujemo Vam da obavezno odete do srednjovekovne Narikala tvrđave čiji pojedini delovi potiču čak iz 4. veka. Tu je i lepa crkva Svetog Nikole iz 12. veka.

Za šetnju predlažemo lepu Rustaveli aveniju sa mnogobrojnim marketima, robnim kućama, prodavnicama suvenira, i naravno restoranima i kafićima.

Obezbedite avio karte Beograd Tbilisi i započnite Gruzijsku avanturu!

Aerodrom Tbilisi (TBS)

Shota Rustaveli aerodrom u Tbilisiju (TBI) je glavni međunarodni aerodrom Gruzije, smešten na oko 17km jugoistočno od centra prestonice Tbilisi. Aerodrom je 1952.godine projektovao arhitekta Berdize, u stilu staljinističke arhitekture. Aerodrom je potpuno rekonstuisan 2007.godine, sa novim terminalom, parkinzima i zeleznicom koja povezuje aerodrom sa gradom.

Sa aerodroma do centra Tbilisija možete doći taksijem, autobusom ili vozom.

Taksi služba na Međunarodnom aerodromu Tbilisi dostupna je izvan terminala, i pruža 24-satnu uslugu putnicima. Vreme putovanja do centra grada traje 20-30 minuta, zavisno od saobraćaja.

Stajalište javnog autobusa nalazi se ispred hale dolaska i pruža prevoz putnika na relaciji br. 37 – centar grada – aerodrom. Radno vreme – 24/7.

Železnička stanica Aerodrom najjeftinija je i najlakše prevozno sredstvo jer povezuje centralnu železničku stanicu u Tbilisiju sa aerodromom. Nalazi se na 70 metara od zgrade aerodroma. Vožnja traje 40 minuta.

avio karte Beograd Tbilisi

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Tbilisi
Obezbedite najjeftinije avio karte Beograd Tbilisi na vreme
O Tbilisiju
Šta videti u Tbilisiju ?
Aerodrom Tbilisi (TBS)

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Tbilisi. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Tbilisi


Avio Kompanije za Tbilisi (TBS)
Turkish airlines

Ostale ponude avio karata


Magazin - Tbilisi (TBS)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Gruzija avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji