avio karte
Niš – Bolonja

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Niš – BolonjaObezbedite najjeftinije avio karte Niš Bolonja na vreme

Najpovoljnija cena avio karte Niš Bolonja kreće se i do 35€. Potrebno je da izvršite besplatnu rezervaciju minimum četiri do pet nedelja pre planiranog putovanja kako biste sebi obezbedili jeftine avio karte Niš Bolonja.

Izborom avio karte Niš Bolonja iz promotivne ponude takođe je jedan od načina da lako i brzo pronađete željeni termin i jeftinu avio kartu.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Bolonji

Bolonja je važan industrijski, poljoprivredni, finansijski i saobraćajni centar budući da spaja sever i jug Italije.

avio karte Niš Bolonja
Pre svega je obrazovni centar sa čuvenim Bolonjskim univerzitetom veoma cenjenim i poštovanim danas, pa grad još nazivaju i “pametna Bolonja”.

U Bolonji živi oko 400.000 stanovnika od kojih studenti čine četvrtinu gradskog stanovništva, odnosno ima ih oko 100.000.

Grad osnivaju Etrurci koji su romanizovna tokom vekova rimske vladavine. U srednjem veku Bolonja biva naizmenično pod vlašću Pape i Svetog Rimskog carstva. Nakon propasti Napoleonove države postaje deo Kraljevine Italije.

Bolonja ima jednu od najvećih starih gradskih četvrti u Italiji. Posebno je poznata po osobenoj gradskoj arhitekturi zbog koje je “zaradila” nekoliko nadimaka.

Bolonja “rosa” ili crvena Bolonja nadimak je koji je grad dobio zbog dominantne crvene boje gradskih fasada.

Iz velike daljine primetićete crveni grad okružen zelenim poljima.

Ovaj nadimak Bolonja nosi i zbog socijalističke partije koja je ovde jako popularna i več 50 godina učestvuje u gradskoj vlasti.

U 21. veku možete čuti i šalu da je crvena boja izbledela i prešla u roze nijansu, budući da je grad središte brojnih homoseksualnih asocijacija i udruženja.

Šta videti u Bolonji ?

Obilazak Bolonje gotovo uvek započinje sa Neptunovog trga, kod Neptunove fontane izgrađene u 16. veku. Simboliše suverenu vlast Pape koji se poredi sa Neptunom koji vlada svim morima.

U podnožju fontane su četiri anđela kao personifikacija četiri reke tada poznatih kontinenta: Gang, Nil, Amazon i naš Dunav.

Sa Neptunovog trga nastavite na Glavni trg – Pjaca Mađore ili jednostavno Pjaca, kako ga nazivaju lokalci. koji je među lokalcima poznat i samo kao Piazza.

Na ovom prostranom trgu smeštena su monumentalna zdanja palata D Akursio, Palaco di Banči, Palaco di Nota ii Palaco di Podesta.

U njima su bili smešteni organi uprave gradske vlasti, sud i notarski esnaf i u određenoj meri palate su zadržale istu finkciju i danas.

Najprominentnija građevina na trgu je bazilika svetog Petronija. Najveća je gotička crkva na svetu izgrađena od opeke i posvećena je bolonjskom biskupu koji je živeo u 5. veku. Gradnja i nadogradnja crkve je trajala vekovima, a frontalna fasada nije dovršena ni danas.

Posebno je lepa unutrašnjost katedrale sa sunčanim satom-najvećim astronomskim instrumentom na svetu, dva para baroknih orgulja ali i kontraverznom freskom iz 15. veka koja prikazuje proroka Muhameda kako ga u paklu proždiru demoni.

Ukoliko se sa trga uputite bilo kojom ulicom sigurno ćete primetiti da su svi trotoari natkriveni porticima, odnosno arkadama. Zaštitni su znak grada i pružaju se u dužini od čak 45 kilometara.

Za Bolonju se kaže da je grad u kome ne možete da pokisnete tako da satima lagano možete razgledati izloge i po kišnom vremenu. Zbog ovog arhitektonskog elementa grad je dobio još jedan nadimak –“Città Portici”, odnosno arkada.

Ulica Ricoli odvešće vas do dva srednjovekovna tornja, glavna simbola Bolonje, sagrađena u 12. veku. Toranj Asinelli je visok 97 metara, nakrivljen je preko 1 metar od hotizontalne ose.

Toranj Garisenda je visok 47 metara, zatvoren je za posetioce, a nakrivljen je preko 3 metra.

U Bolonji se oduvek dobro jelo. U ovom gradu je napravljena mortadela, parmezan, sirće balzamiko i špagete bolonjeze pa grad zovu još i “Città Grassa” ili debeli grad.

S obzirom da je Bolonja studentski grad, ne manjkaju joj barovi i klubovi u kojima možete dobro da se provedete.

Za Bolonju smo rekli da je pametna, crvena, masna. Svaki nadimak sa sobom nosi neku zanimljivu priču koja će biti dovoljan razlog da posetite ovaj lep grad..

Aerodrom Bolonja (BLQ)

Aerodrom Giljermo Markoni Bolonja (BLQ) je međunarodni aerodrom velikog Italijanskog grada Bolonje, smešten 6 km severoistočno od centra grada.

Po prometu putnika, aerodrom je na 7. mestu u Italiji, sa preko 8 miliona putnika godišnje.

Sa aerodroma do centra Bolonje, možete doći taksijem, autobusom, vozom ili ukoliko iznajmite auto (rent a car).

Sadrzaj:
Avio karte Niš - Bolonja

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Niš – Bolonja. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Niš – Bolonja


Avio Kompanije za Bolonja (BLQ)
Air Serbia

Ostale ponude avio karata


Magazin - Bolonja (BLQ)

  Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


  Pogledajte ostale ponde avio karata:


  Magazin: Italija


  Italija avio karte

  Putno osiguranje

  Destinacije na promociji