avio karte
Beograd – Prag

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – PragObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Prag na vreme

Najpovoljnija cena avio karte Beograd Prag (PRG) kreće se do 150€. Vaše avio karte je važno rezervisati na vreme. Ukoliko želite da kupite jeftinu avio kartu veoma je bitno da izvršite besplatnu rezervaciju minimum četiri do pet nedelja pre planiranog putovanja.

Što je rezervacija ranije napravljena to je veća mogućnost da pronađete najpovoljnije tarife odnosno jeftine avio karte Beograd Prag.

Ponosna češka prestonica sa fantastičnim ambijentima nalazi se na samo jedan klik od Vas. Do Praga iz Beograda stižete brzo i lako direktnom linijom nacionalne avio kompanije „AirSerbia“.

Avio karte Beograd Prag možete rezervisati potpuno besplatno popunavanjem forme na vrhu strane. Najpre zadajte kriterujume za pretragu pa iz dobijenih rezultata možete odabrati najeftiniju ponudu ili ponudu koja najviše odgovara vašim kriterijumima.

Izborom avio karte Beograd Prag iz promotivne ponude tekođe je jedan od načina da lako i brzo pronađete željeni termin i jeftinu avio kartu.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Pragu

Po dolasku u Prag, ovaj grad će Vas oboriti s nogu! Osećaćete se kao da ste se vratili u srednji vek. Prag je glavni grada Republike Češke podignut je na obalama reke Vltave oko dvorca na stenovitom uzvišenju.

avio karte Beograd Prag

Stari grad je u velikoj meri zadržao arhitektonski sklad i odlike preindustijskih stilova. Nad panoramom grada dominiraju stotine tornjeva i zlatnih kupola pa ga još nazivaju i „zlatni Prag“. UNESCO je 1992. godine stari deo Praga stavio na svoju listu svetske kulturne baštine.

Prag je podeljen u nekoliko delova: Staro mesto, Novo mesto, Mala strana, Hradčani i Višehrad.

Šta videti u Pragu?

Predlažemo da Vaše upoznavanje ovog grada započnete na mestu na kojem je i nastao, na Hradčanima. Najznačajnije zdanje na Hradčanima je Praški dvorac koji je jedan od najvećih zamaka-utvrđenja na svetu. Na ovom mestu je nastala i utvrdila se češka nacija.

U njegovim zidinama čuva se i izlaže istorija i uspomene češkog naroda. Na visokim zidovima stotine prozorskih otvora gleda na grad preko Vltave. Praški dvorac je zvanična rezidencija predsednika Češke Republike. Ukoliko je predsednik odsutan iz države zastave sa kapija dvorca su skinute. Turiste privlači i zanimljiva smena straže praćena vojnom muzikom svaki dan u podne.

Pored Praškog dvorca na Hradčanima videćete veličanstvenu katedralu Svetog Vita. Izgrađena je u gotskom stilu sa dva zvonika na glavnoj fasadi čiji tornjevi paraju nebo. U katedrali se nalazi grobnica čeških kraljeva i izuzetno vredni raznobojni vitrazi koji krase prozorske otvore.

Mala strana je barokno podgrađe Hradčana koje je kroz istoriju mahom bilo naseljeno praškim nemcima i predtavljalo je njihov etnički centar. Danas ga krase brojne palate nekada bogatih trgovačkih porodica i šarmantne kaldrmisane ulice koje će vas odvesti na Kralov most koji spaja Malu stranu sa Starim mestom.

Karlov most jedan je od najjačih simbola Praga. Vekovima je bio jedini most koji je spajao dva dela grada. Kvadri od tesanog peščara poslagani su u 16 lukova kojima je premoštena Vltava. Na obe strane izgrađene su kule koje ga štite a ograda je ukrašena baroknim skulpturama.

Kada napustite Karlov most uske vijugave ulice odvešće vas do Staromesnih namesti-glavnog trga u gradu. Na njemu se nalaze značajna arhitektonska ostvarenja: Tinska crkva, astronomske sat-Orloj, Staromestna većnica.

U svako doba dan veliki broj posetilaca sliva se u centralni deo trga gde se odmaraju na klupama koje okružuju spomenik Jana Husa-verskog reformatora i nacionalnog heroja Češke koji je živeo u 14. veku.

Šetnju nastavite prema Vaclavskim namestima. Polako ćete napustiti srednjovekovni deo grada i izaći na na trg koji ima izdužen oblik pa više izgleda kao bulevar. Na njemu život bije u svomo snagom. Čuven je po događajima iz modern istorije Češke.

Trg je ime dobio po Svetom Vaclavu-zaštitiku Češke i grada Praga. Na vrhu Vaclavskih namesti, ispred zgrade Narodnog muzeja nalazi se konjanička statua ovog kneza-sveca. Danas je trg simbol modern Češke i idealno mesto za šoping.

Mnogo toga ima u ovom gradu, a da ne pominjemo njegove sjajne pivnice sa čuvenim pivom i kolenicama. Pun doživljaj i pun pogodak će biti kupovina avio karti za ovaj grad. Zato, izvolite, Praha Vas očekuje!

Aerodrom Prag (PRG)

Međunarodni aerodrom Vaclava Havela Prag, ranije poznat kao aerodrom Ruzine Prag, nalazi se 12 km zapadno od centra Praga. Glavni i najveći aerodrom u Češkoj republici. Aerodrom poseduje 4 terminala, od kojih se najviše koriste 2 terminala na severnoj strani (Terminal 1 i 2) i 2 piste.

Transport sa aerodroma do centra Praga možete ostvariti taksijem, vozom i autobusom.

Taksi vozila smeštena su ispred aerodroma, na raspolaganju su putnicima non stop, cena zavisi isključivo od dužine vožnje.

Postoji direktna linija između aerodroma i glavne železničke stanice, gde je moguć transfer na ostale vozove koje saobračaju širom Češke i Evrope.

Autobusi saobraćaju od aerodroma od centra Praga i drugih delova grada. Polasci su na svakih 30 minuta. Autobuska stajališta nalaze se ispred terminala 1 i 2. Do centra Praga možete uhvatiti liniju 119, potom metro liniju A.
Karte za autobus je moguće kupiti na kioscima za kupovinu karata u blizini zone ze dolaske.

avio karte Beograd Prag

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Prag

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Prag. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Prag


Avio Kompanije za Prag (PRG)
Air Serbia
Lot
Lufthansa

Ostale ponude avio karata


Magazin - Prag (PRG)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Češka


Češka avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji