avio karte
Beograd – Ženeva

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – ŽenevaUkratko o Ženevi

Grad Ženeva, na francuskom Geneve, na nemačkom Genf, na italijanskom Ginevra. Ženeva je glavni grad kantona Ženeva, na jugozapadnom delu Švajcarske koji ulazi u Francusku. Ženeva je jedan od najkosmopolitnijih gradova Evrope.

Ženeva je finansijski i svetski centar za diplomatiju jer u njoj postoje brojne međunarodne organizacije. Jedan od najvažnijih je naravno  sedište agencija Ujedinjenih nacija i Crvenog krsta. Ženeva je samim tim i  sedište velikog broja međunarodnih organizacija na svetu.

Avio karte Beograd Ženeva, Ževensko jezero
Ženeva / Photo by Daniela Turcanu on Unsplash

Zajedno sa Cirihom, Ženeva je jedan od 5 najskupljih gradova za život na svetu, ali i  jedan od najlepših gradova u Evropi, po mnogima. Nalazi se na obali  Ženevskog jezera, okružen Alpima i planinama Jura. Govori se francuski, ali i nemački jezik a grad je takođe poznat po brojnim muzejima, lepim spomenicima i  galerijama.

Kada je najbolje vreme da se poseti Ženeva?

Idealno vreme za posetu Ženeve je kraj avgusta i septembar. Vreme je tada prijatno i moguće je baviti se svim aktivnostima osim naravno zimskih sportova. Ukoliko putujete na leto, osim prijatnih temperatura možete očekivati horde turista, što može umanjiti ugođaj Vašeg boravka u Ženevi.

Zbog izuzetne potražnje rezervišite na vreme smeštaj i avio karte Beograd Ženeva.

Jeftine avio karte Beograd Ženeva

Jeftine avio karte Beograd Ženeva možete dobiti u vreme kada nema velikih događaja, manifestacija, verskih i državnih praznika.

Povoljna avio karta Beograd Ženeva, može se obezbediti ako pratite na našem sajtu promocije i prijavite se na naš newsletter kako bi na vreme dobili informaciju o promocijama avio kompanija koje lete za Ženevu.

Kada da kupim karte Beograd Ženeva ?

Avio karte Beograd Ženeva, zbog velikog interesovanja je najbolje rezervisati minimum 5-6 nedelja pre planiranog putovanja.

Ukoliko putujete  u vreme praznika ili velikih manifestacija preporučujemo vam da hotelski smeštaj, koji je tad skuplji, kao i let za Ženevu, odnosno avio karte Beograd Ženeva rezervišete barem nekoliko meseci ranije.

Let Beograd Ženeva, pogled iz vazduha
Ženeva, pogled iz vazduha / Photo by Jametlene Reskp on Unsplash

Promotivna cena avio karte Beograd Ženeva

Tokom promotivnog perioda avio karta Beograd Ženeva kreće se oko 64 evra sa uključenim ručnim prtljagom od 8 kg.

Imajte u vidu da je tokom trajanja promocije broj mesta i period putovanja ograničen za avio karte Beograd Ženeva.

Cena avio karte Beograd Ženeva

Redovna cena avio karte Beograd Ženeva takođe se kreće oko 64 eura. Kompanije Air Serbia i Easy Jet su uspostavile nove letove, po promotivnim cenama do daljnjeg. U tu cenu uključen je samo ručni prtljag do 8kg. Za prtljag koji se čekira potrebno je izvršiti doplatu koja zavisi od avio kompanije koja obavlja let Beograd Ženeva.

Avio karta Beograd Ženeva u jednom pravcu

Najpovoljnija cena avio karte Beograd Ženeva u jednom pravcu je sa avio kompanijom Air Serbia i Easy Jet i  kreće se od 44 eura. U cenu je uključen ručni prtljag, Ovaj let za Ženevu je na direktnoj liniji.

Povratna avio karta Beograd Ženeva cena

Cena povratne avio karte Beograd Ženeva najpovoljnija je preko kompanije Air Serbia i Easy Jet i iznosi 64 eura. U cenu je uključen samo ručni prtljag. Ovaj let za Ženevu je na dirketnoj liniji.

 

Avio karte Beograd Ženeva jezero
Pogled na Ženevu / Image by ChiemSeherin from Pixabay

Kako da rezervišem avio karte Beograd Ženeva ?

Vaše avio karte Beograd Ženeva možete rezervisati na tri načina.

 • Možete napraviti online rezervaciju
 • Možete nas pozvati telefonom na naše brojeve
 • Možete nas posetiti u našoj poslovnici na adresi Jevrejska 10 u Novom Sadu.

Online rezervacija avio karte Beograd Ženeva

U svakom trenutku na našem sajtu možete napraviti besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Ženeva. Popunjavanjem forme u vrhu strane sistem će izbaciti raspoložive letove za unete termine putovanja.

Telefonska rezervacija avio karte Beograd Ženeva

Ukoliko želite da napravie telefonsku rezervaciju avio karte Beograd Ženeva slobodno nas pozovite telefonom na naš mobilni telefon +381 62 42 42 84 ili na besplatni telefonski broj 0800 400 104. Takodje, dostupni smo i preko Vibera i Whatsapp-a.

Avio karte Beograd Ženeva
Ženeva Image by Luis Francisco Pizarro Ruiz from Pixabay

Pitanja i odgovori za avio karte Beograd Ženeva

U nastavku se nalaze najčešća pitanja i odgovori vezani za let Beograd Ženeva: Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili odgovor vezano za avio karte Beograd Ženeva slobodno nas kontaktirajte putem naše kontakt forme ili nas pozovite telefonom na broj +381 62 42 42 84 ili 0800 400 104.

Koliko košta online rezervacija avio karte Beograd Ženeva ?

Online rezervacija za let Beograd Ženeva je besplatna. Takodje besplatna je i telefonska rezervacija avio karte Beograd Ženeva.

Koliki je rok za uplatu avio karte Beograd Ženeva ?

Po izvršenoj rezervaciji avio karte Beograd Ženeva primićete na email instrukcije za uplatu avio karte. U instrukcijama je naznačen rok za uplatu koji je najčešće 24h. Savetujemo vam da uplatu izvršite u što kraćem roku.

Da li moram da otkažem moju rezervaciju avio karte Beograd Ženeva ?

Vaša rezervacija može biti aktivna samo odredjeno vreme 24-48 sati za većinu letova (za neke promotivne letove i kraće od 24 sata). Po isteku tog vremenskog limita vaša rezervacija avio karte Beograd Ženeva biće otkazana.

Da li mogu da promenim avio kartu Beograd Ženeva?

Vaša avio karta Beograd Ženeva može biti promenjena u svakom trenutku po važećem pravilniku avio kompanije. Naravno kako bi troškovi promene bili što niži, savetujemo vam da Vašu avio kartu za let Beograd Ženeva promenite pre početka putovanja ukoliko je moguće.

Da li mogu da vratim novac od avio karte Beograd Ženeva ?

Ukoliko želite da otkažete vaše putovanje, vaš novac biće vraćen u skladu sa pravilima tarife Vaše avio karte Beograd Ženeva. Najćešće je u pitanju samo iznos aerodromskih taksi.

Da li mi treba putno osiguranje za let Beograd Ženeva?

Ukoliko već imate avio kartu za let Beograd Ženeva, preporučujemo vam da kupite i osiguranje. Na našem sajtu postoji opcija za online kupovinu putnog osiguranja uz opciju koja pokriva i lečenje od bolesti izazvane COVID-19 visurom.

Da li je prtljag uključen u cenu avio karte Beograd Ženeva?

Najčešće je u cenu avio karte Beograd Ženeva uključen samo ručni prtljag maksimalne težine do 8kg. Uz doplatu postoji opcija kupovine prtljaga koji se predaje maksimalne težine do 23 kilograma u jednom komadu (1 kofer ili jedna torba).

Cena prtljaga zavisi od avio kompanije koja obavlja let Beograd Ženeva.

Više informacija o prtljagu pogledajte na linkovima Čekirani Prtljag i Ručni Prtljag

Let Beograd Ženeva Parni brod na Ženevskom jezeru
Parni brod na Ženevskom jezeru / Image by Erich Westendarp from Pixabay

Da li postoji direktan let Beograd Ženeva?

Trenutno postoji direktan let Beograd Ženeva i obavlja ga avio kompanija EasyJet i Air Serbia. Obe kompanije obavljaju letove dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom. Avio karte Beograd Ženeva mogu se kupiti preko našeg sajta. Popunite formular u vrhu strane i proverite cene za Vaše putovanje.

Obzirom da se radi o low cost avio kompaniji direktan let EasyJet Beograd Ženeva može biti ukinut u odredjenom periodu godine.

Koje avio kompanije obavljaju let Beograd Ženeva?

Trenutno za Ženevu lete  Air Serbia, Easy JetLufthansa, Swiss, Austrian Airlines, KLM i druge. Trenutno samo avio kompanije Air Serbia i EasyJet imaju direktan let Beograd Ženeva.

Koliko traje let Beograd Ženeva?

Direktan let Beograd Ženeva traje tačno 2 sata i 5 minuta. Letovi sa jednim presedanjem traju od 3 sata i 15 minuta do 5 sati zavisno od avio kompanije.

Direktni letovi Beograd Ženeva

Trajanje leta: 2h 5m+ / avio kompanija: Air Serbia
Trajanje leta: 2h 05m+ / avio kompanija: EasyJet

Let Beograd Ženeva sa jednim presedanjem

Trajanje leta: 3h 15m+ / avio kompanija: Austrian Airlines / presedanje Beč
Trajanje leta: 3h 50m+ / avio kompanija: Swiss/ presedanje Cirih
Trajanje leta: 4h 05m+ / avio kompanija: Swiss, Lufthansa/ presedanje Frankfurt
Trajanje leta: 4h 25m+ / avio kompanija: Lufthansa / presedanje Minhen
Trajanje leta: 4h 25m+ / avio kompanija: Air Serbia, Swiss/ presedanje Frankfurt

Avio karta Beograd Ženeva katedrala
Ženeva katedrala / Photo by Olivier Miche on Unsplash

Letovi za Ženevu iz okruženja

Letovi za Ženevu iz Zagreba

Letovi za Ženevu iz Zagreba u jednom smeru kreću se od 102 eura. Cena povratne avio karte za Ženevu iz Zagreba kreće se od 160 eura. U oba slučaja prevoznik je KLM. Let je sa jednim presedanjem u Amsterdamu, a u cenu je uključen samo ručni prtljag.

Letovi za Ženevu iz Sarajeva

Let u jednom pravcu Sarajevo Ženeva kreće se od 162 eura preko avio kompanije Turkish Airlines. U ovu cenu je uračunat prtljag od 30 kg. Cena povratnog leta Sarajevo Ženeva kreće se od 173 eura sa avio kompanijom Austrian Airlines i u ovu cenu je uračunat samo ručni prtljag od 8 kg.

Letovi za Ženevu iz Podgorice

Cena povratne avio karte Podgorica Ženeva kreće se od 194 eura, a prevoznik je Austrian Airlines. Let je sa jednim presedanjem, a u cenu je uključen samo ručni prtljag. Let u jednom pravcu je oko 90 eura sa kompanijom Air Serbia, i presedanjem u Beogradu.

Letovi za Ženevu iz Skoplja

Cena avio karte Skoplje Ženeva u jednom pravu kreće od 85 eura sa prevoznikom Air Serbia i jednim presedanjem u Beogradu. Cena povratne avio karte Skoplje Ženeva preko avio kompanije Air Serbia kreće se od 162 eura. Let je sa jednim presedanjem u Beogradu, a u cenu je uključen samo ručni prtljag.

Letovi za Ženevu iz Budimpešte

Let u jednom pravcu iz Budimpešte za Ženevu kreće se od 40 eura a cena povratnog leta je od 85 eura sa avio kompanijom EasyJet. U pitanju je direktan let, a u cenu je uključen samo ručni prtljag.

Letovi za Ženevu iz Sofije

Za let iz Sofije do Ženeve potrebno je izdvojiti 92 evra, sa prevoznikom Air Serbia, dok se cena povratne avio karte kreće od 142 eura, a prevoznik je avio kompanija LOT, a u cenu je uključen samo ručni prtljag. Let je sa jednim presedanjem.

Let Beograd Ženeva panorama noću
Ženeva panorama noću / Image by Djamel RAMDANI from Pixabay

Aerodromski transfer za let Beograd Ženeva

Svi naši putnici koji su kod nas kupili avio karte Beograd Ženeva imaju opciju po povlašćenim cenama na našem sajtu da rezervišu aerodromski transfer sa vaše adrese u Novom Sadu i okolini do aerodroma Nikola Tesla u Beogradu.

Postoji mogućnost transfera samo u jednom pravcu.

Avio karte Beograd Ženeva Palata Ujedinjenih Nacija
Ženeva Palata Ujedinjenih Nacija / Photo by Mathias P.R. Reding on Unsplash

Ženeva opšte informacije

Valuta: Euro – EUR
Vremenska zona: GTM +1 (kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +41
Populacija: oko 200.000
Udaljenost aerodroma od centra grada: 4 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: Da
Direktan let: Da

Ženeva

U nastavku za sve one koji žele da posete Ženevu, daćemo par saveta gde mogu da izađu, šta dobro da pojedu i naravno šta ne bi trebalo da propuste u ovom prelepom gradu.

Ženeva 5 najboljih turističkih atrakcija

 1. Geneva Lake ( Lac Léman na francuskom i Genfersee na nemačkom ) ili Ženevsko jezero, najveće  u Švajcarskoj i zapadnoj Evropi, za više informacija posetite link inspirock.com/france/evian-les-bains/lac-leman
 2. Geneva Saint Peter’s Cathedral ( Cathedrale Saint-Pierre de Geneve“) Katedrala Svetog Petra je protestantska crkva u srcu starog grada Ženeve, za više informacija posetite link  cathedrale-geneve.ch
 3. The Palace of Nations (“Palais des Nations”) ili Palata Ujedinjenih Nacija, najvažniji svetski diplomatski centar, ako želite da saznate više o aktivnostima UN posetite sledeću stranicu ungeneva.org/en
 4. Jet d’Eau – Ženevska fontana je simbol grada, ali je prvobitno postojala kao rešenje tehničkih problema sa vodom, za više informacija  posetite link geneve.ch/fr/jet-eau
 5. Art and History Museum – Muzej umetnosti i istorije – je najveći muzej u Ženevi, nalazi se u starom gradu Ženeve i stalna postavka je besplatna za posetioce. Za više informacija posetite sledeći link institutions.ville-geneve.ch/fr/mah/

  Avio karte Beograd Ženeva Rolex most
  Ženeva Rolex most Image by Tesa Robbins from Pixabay

Ženeva 5 najboljih mesta za izlazak

 1. Mr Barber Club nalazi se u blizini Plain Palais, okrugu koji treba videti u Ženevi, probajte netipične koktele u ovom baru. Adresa: Rue Leschot 5, 1205 Genève, za više informacija posetite zvaničnu stranicu mrbarbergeneva.com/
 2. Rollers mini golf bar – prvi švajcarski zatvoreni mini-golf koktel bar, sa oko 400m2 zatvorenog mini golfa, plus pića i grickalica, sa inovacijama bioskopskih avantura. Adresa: Rlle des Templiers 4, 1207 Genève, za više informacija posetite zvaničnu stranicu rollersgolf.com/
 3. Village du Soir Club ( diskoteka ) , 3 km od Ženeve u Lancy-u. Ovo mesto zaista treba da doživite. To je kombinacija od nekoliko industrijskih skladišta, pretvorenih u moderno selo, posvećenom kulturi i zabavi ..Za više informacija posetite zvaničnu stranicu villagedusoir.com/
 4. Le Verre a Monique Coctel Bar, smešten u modernom delu grada, i nudi izvrstan jelovnik i najbolje koktele u gradu. AdresaRue des Savoises 19, 1205 Genève, za više informacija posetite zvaničan link verreamonique.ch
 5. Little Barrel Bar  – je smešten pored ženevskog jezera, diskretan i autentičan bar, sa sjajnom uslugom i muzikom, velikim izborom rumova i specifičnih aroma. Adresa: Rue du Lac 15, 1207 Genève, za više informacija posetite zvaničan link littlebarrel.ch/en/

Ženeva  5 najboljih restorana

 1. L’Aparte – restoran evropske i francuske kuhinje u hotelu Royal, jedan od glavnih restorana u gradu. Adresa: rue de Lausanne 41-43, Geneva 1201, za više informacija posetite zvaničan link hotelroyalgeneva.com/en/l-aparte
 2. La Bottega – restoran smešten u starom gradu, neformalan i skoncentrisan na italijansku hranu, uz akcenat na predivno posuđe i ljubazne konobare koji će Vam do detalja objasniti svako jelo, koja nemaju više od 4 sastojka, ali fantastično uklopljenih. Michelin mu je dodelio zvezdu nakon samo četiri meseca od otvaranja. Adresa: Rue de la Corraterie 21, Za više informacija posetite zvaničan link labottegatrattoria.com
 3. Domaine De Chateauvieuks – nalazi se na samo par km zapadno od Ženeve, uz reku Ronu. Oduševiće Vas prizor živopisnih vinogradarskih terasa, i luksuznog hotela nalik na dvorac. Nagrađivan sa dve Michelin-ove zvezde. Uživaćete u jednom savremenom i sažetom meniju, uz fantastična vina. Adresa: Chemin de Châteauvieux 16, Satigny. Za sve informacije posetite link chateauvieux.ch/en/gastronomic-restaurant
 4. Intensus- je ekskluzivan restoran. Uživaćete u originalnom meniju inspirisanom najfinijim proizvodima u sezoni. Eksperimentalna upotreba vrhunskih proizvoda koji se dobijaju lokalno. Adresa: Rue Argand 2, 1201 Genève Za sve informacije posetite link intensus.ch
 5. Il Lago at The Four Seasons Hotel- Italijanski restoran sa izvrsnom mediteranskom kuhinjom, uz italijanska, francuska i švajcarska izuzetna vina, po malo višim cenama.  Adresa: Quai des Bergues 33, 1201 Genève. Za više informacija posetite link fourseasons.com/geneva/dining/restaurants

Aerodrom Ženeva ( GVA)

Aerodrom Ženeva Kointrin  ( Geneva Airport Cointrin ) je međunarodni aerodrom koji se nalazi 4 km severozapadno od centra Ženeve.
Drugi je najveći aerodrom u Švajcarskoj i opslužuje preko 11 miliona putnika godišnje. Ima 2 putnička terminala, noviji i veći T1 i T2 manji, na kojem se nalazi većina letova.

Za više informacija o dolaznim i odlaznim letovima sa aerodroma Ženeva GVA pogledajte link Ženeva aerodrom dolaci i odlasci.

Avio karte Beograd Ženeva panorama
Ženeva panorama / Image by RGY23 from Pixabay

Dolazak i odlazak sa aerodroma Ženeva GVA

Ženeva GVA aerodrom CGN adresa: Route de l’Aéroport 21, 1215 Le Grand-Saconnex.

Aerodrom Ženeva GVA – Autobus

Od aerodroma Kontrin do Ženeve možete doći autobuskom linijama 5, 10, 23, 28 i a ujedno ove linije pokrivaju i okolna područja Ženeve.
Više informacija o redu vožnje za Ženevu pogledajte ovde moovitapp.com/index/en/public_transit-lines
Svi putnici koji dolaze na aerodrom mogu besplatno koristiti javni prevoz do 80 minuta. Potrebno je da se kvalifikujete za Besplatne Unireso karte koje se mogu dobiti na automatu gde se preuzima prtljag u Dolascima. Ukoliko se ne kvalifikujete, plaćate kartu 2.60 eura. Autobuske stanice su dostupne  izvan terminala za dolaske, u blizini parkirališta za dolaske duž Route de L’Aeroport.

Više informacija možete naći na sajtu javnog prevoza Ženeve geneva.info/public-transport/

Aerodrom Ženeva GVA Voz

Najbrži i najlakši način da dođete do centra Ženeve sa aerodroma je voz. Železnička stanica se nalazi naspram ulaza na aerodrom. Do grada se vozom stiže za oko 6 minuta, isto kao i kod prevoza busom besplatno ukoliko se kvalifikujete za besplatne karte na automatu kod prostora za prtljag. Železnička stanica se nalazi u tržnom centru aerodroma, na 5 minuta hoda od dolazne sale, tako što siđete dole.

Više informacija o redu vožnje železnice za Ženevu pogledajte ovde sbb.ch/en/timetable.html

Aerodrom Ženeva GVA – Rent-A-Car

Na aerodromu Ženeva GVA i dolaznim terminalima postoje mnogobrojne rent-a-car agencije. Preporučujemo da vašu rezervaciju vozila izvršite online pre puta kako bi skratili vreme boravka na aerodromu i dobili bolju cenu za najam vozila.

Sedišta agencija za iznajmljivanje automobila se nalaze u zgradi terminala. Postoji i mogućnost rezervacije vozila unapred na sajtu aerodroma. Na ovom linku pogledajte koje su rent-a-car kuće prisutne na aerodromu rentalcars.com/en/airport/ch/gva/

 

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Ženeva
Ukratko o Ženevi
Kada je najbolje vreme da se poseti Ženeva?
Jeftine avio karte Beograd Ženeva
Kada da kupim karte Beograd Ženeva ?
Promotivna cena avio karte Beograd Ženeva
Cena avio karte Beograd Ženeva
Avio karta Beograd Ženeva u jednom pravcu
Povratna avio karta Beograd Ženeva cena
Kako da rezervišem avio karte Beograd Ženeva ?
Online rezervacija avio karte Beograd Ženeva
Telefonska rezervacija avio karte Beograd Ženeva
Pitanja i odgovori za avio karte Beograd Ženeva
Da li postoji direktan let Beograd Ženeva?
Koje avio kompanije obavljaju let Beograd Ženeva?
Koliko traje let Beograd Ženeva?
Letovi za Ženevu iz okruženja
Aerodromski transfer za let Beograd Ženeva
Ženeva opšte informacije
Ženeva
Aerodrom Ženeva ( GVA)
Dolazak i odlazak sa aerodroma Ženeva GVA

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Ženeva. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Ženeva


Avio Kompanije za Ženeva (GVA)
Air Serbia
Easyjet
Swiss
Lufthansa
Austrian

Ostale ponude avio karata


Magazin - Ženeva (GVA)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Švajcarska


Švajcarska avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji